Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 28.4.

espoo

April Jazz: Accent,Tapiolasali, espoo28.4. Klo 18:00

Accent

keikka

Rakkaus jazzharmonioihin ja a cappella -yhtyelauluun yhdistää Accentin kuutta lahjakasta laulajaa. TAKE 6:n ja The Hi-Lo’sin taiturimaisista harmonioista inspiroitunut yhtye on noussut suosioon tiukkojen sovitusten ja juurevan yhteissoundinsa ansiosta. Alun perin Ranskasta, Ruotsista, Kanadasta, Iso-Britanniasta ja Yhdysvalloista kotoisin olevat lauluyhtyeen jäsenet löysivät toisensa ensin Youtubesta ja aloittivat yhteistyönsä vuonna 2011 ensin etäyhteyksillä. Sittemmin he ovat levyttäneet yhdessä viisi albumia ja kiertäneet esiintyen ympäri Eurooppaa, Amerikkaa ja Aasiaa.

Jean-Baptiste Craipeau, 1. tenori (FR)
Simon Åkesson, 2. tenori (SE)
Danny Fong, 3. tenori (CA)
Andrew Kesler, 4. tenori (CA)
James Rose, baritoni (UK)
Evan Sanders, basso (US) 

Liput alk. 39/34 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), Lippu.fi
Kesto n. 1 h 30 min, ei väliaikaa

April Jazz: Johanna Iivanainen, Joonatan Henriksson Quintet,Louhisali, Espoon kulttuurikeskus, espoo28.4. Klo 20:00

Johanna Iivanainen

Joonatan Henriksson Quintet

keikka

Johanna Iivanainen

Johanna Iivanainen hurmaa luonnollisella esiintymisellään ja sävykkäillä tulkinnoillaan. Iivanaisen hätkähdyttävän monipuolinen ura kattaa levytyksiä jazzin, a cappellan, popin, dancen ja lastenmusiikin alueilta. Alun perin jazzin saralla esiin noussut laulaja on palkittu vuonna 2002 Louis Amstrong -palkinnolla ja vuonna 2003 historian ensimmäisellä Sony Jazz -palkinnolla. Iivanaisen aktiivisimpia yhteistyökumppaneita ovat olleet Eero Koivistoisen yhtye, Antti Sarpila Swing Band, Trio Ahvenlahti-Koivistoinen-Iivanainen, JimJamMurMur, Johanna ja Mikko Iivanainen Duo, 1N ja Korpi Ensemble.

Johanna Iivanaisen tuorein levy ”Broken river” julkaistiin syksyllä 2021 ja April Jazzeilla päästään nauttimaan uuden albumin persoonallisen tunnelmallisista sävelistä.

Johanna Iivanainen, laulu
Mikko Iivanainen, kitara
Juho Kivivuori, basso
Mikko Hassinen, rummut

 

Joonatan Henriksson Quintet

Joonatan Henriksson Quintetin musiikki juontaa juurensa erityisesti 1960-luvun harmonisesti rikkaaseen hardbop-tyylilajiin, mutta kappaleissa kuulee myös vaikutteita muista tyylilajeista, kuten modaalisesta jazzista sekä bossa novasta. Yhtyeen ohjelmistoon kuuluu sekä originaalisävellyksiä että tuttuja ja vähemmän tuttuja jazzstandardeja.

Joonatan Henriksson, klarinetti, piano
Eero Dunkel, kitara
Pessi Pohjola, piano
Otso Huhtala, kontrabasso
Veikka Kajamies, rummut

 

Kesto n. 2 h 45 min, väliaika
Liput alk. 29/24 € + toimitusmaksu (alk. 1 €)

helsinki

April Jazz: Dirty Loops,Kulttuuritehdas Korjaamo, helsinki28.4. Klo 21:00

Dirty Loops

keikka

Ruotsalaiskolmikko Dirty Loops singahti viraalihitiksi julkaistuaan fuusiokäsittelyn saaneita popcovereita Youtubessa. Laulaja-kosketinsoittaja Jonah Nilsson, basisti Henrik Linder ja rumpali Aron Mellergardh ovat levyttäneet genrerajoja pelkäämättömien covereiden lisäksi omia kappaleita, julkaisseet kolme levyä ja kiertäneet kansainvälisiä lavoja ympäri maailmaa. Dirty Loopsin kasvavaan fanikuntaan ja suosittelijoihin kuuluvat mm. Quincy Jones, Stevie Wonder, ja Adam Levine.

Jonah Nilsson, laulu, koskettimet
Henrik Linder, basso
Aron Mellergardh, rummut

Liput alk. 45/39 € + toimitusmaksut (alk. 1 €), Lippu.fi

Ovet avautuvat klo 20.00
Kesto n. 1 h 30 min, ei väliaikaa

salo

POPE PUOLITAIVAL NORDIC4 @ SaloJazz Live,Ravintola Musine, salo28.4. Klo 19:00

Liput 13,50–22,50 € (sis. tilausmaksun)
Huom! Konserttitila sijaitsee toisessa kerroksessa, johon pääsee tällä hetkellä vain portaita.

Jazz syntyy tarinoista! Northern Resonance heijastelee pohjoista mielenmaisemaa, albumin kahdeksan sävellystä sijoittuvat eri puolille Suomea. Sävellykset koostuvat Pope Puolitaipaleen omakohtaisista kokemuksista ja muodostavat tarinallisen kokonaisuuden.

Pope Puolitaival tunnetaan muun muassa Ricky Tick Big Bandin ja Dalindèon riveistä. Elokuvallisia tunnelmia esiin loihtivat sävellykset vievät kuulijan kuvitteelliselle matkalle tapahtumapaikkoihinsa. Vahvat melodiat ja perinnetietoinen sointi yhdistyvät musiikissa luontevasti vapaampaan improvisaatioon ja Puolitaipaleen rosoiseen, sähköisesti muunneltuun saksofonisoundiin.

Pope Puolitaival Nordic4 julkaisi esikoisalbuminsa Northern Resonance syksyllä 2019.

"Puolitaipale osaa rakentaa mieleenpainuvia melodioita. Aloittanut Small Town Church oli hunajaa korville, kun taas Serenityn persoonallinen sävelmä jäytää korvakäytävää vielä tätä kirjoittaessa. Puolitaipaleen ajoittain sähköisesti muokkaama saksofonisoundi toi onnistunutta lisäväriä yhtyeen äänimaailmaan." - Jyri Ojala, Karjalainen

Pope Puolitaival, saksofonit, huilut
Jussi Fredriksson, piano
Jonatan Sarikoski, rummut
Jori Huhtala, basso