Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 1.4.

espoo

April Jazz Club + WeeGee: Levottomat Klovnit – Kadi Vija & Arttu Takalo,EMMA – Espoon modernin taiteen museo, espoo1.4. Klo 18:00

keikka

Vibrafonisti Arttu Takalo ja laulaja Kadi Vija esittävät muun muassa Edith Södergranin, Esa Kaartamon ja Kalle Aholan lauluteksteihin sävellettyjä kappaleitaan ja heittäytyvät improvisoimaan. Takalon viimeisimmältä ”Levoton klovni”-albumilta tuttu yhteistyö laulaja Kadi Vijan kanssa muodostaa kuulaan vibrafonin ja taipuisan laulun hybridin, joka kurottaa laulelman, jazzin ja taidemusiikin suuntiin.

Kadi Vija, laulu
Arttu Takalo, vibrafoni

Espoon modernin taiteen museo EMMAn Aitio, 2. krs.
Vapaa pääsy konserttiin ja WeeGeen museoihin klo 17–21

April Jazzin, Näyttelykeskus WeeGeen ja Espoon modernin taiteen museo EMMAn yhteistuotanto

porvoo

Jazzliiton kiertueella/On Jazz Finland Tour: Peela,Vanha 123, porvoo1.4. Klo 20:00

keikka

Peela on nuoren polven jazztaitureista koostuva kuusikko, joka yhdistelee musiikissaan kekseliäästi jazzia, funk-rockia ja neo-soulia. Persoonallisesti groovaavan musiikin keskiössä ovat vahvat melodiat, mehevä harmonia sekä tanssiin kutsuvat rytmit. Suomen Jazzliiton vuoden 2022 ensimmäisellä kiertueella Peela esiintyy Espoossa, Oulussa, Lappeenrannassa, Porvoossa, Jyväskylässä, Joensuussa, Kuopiossa ja Salossa.

Sekstetin yhtyekemiaa on jazzmedioissa kuvailtu poikkeuksellisen toimivaksi ja toisiaan kuuntelevaksi. Kappaleet pohjautuvat suurelta osin kitaristi Johannes Granrothin sävellyksiin, jotka antavat kaikille muusikoille tilaa leikkiä ja improvisoida. Vahva instrumentaalinen ilmaisu ja Maja Mannilan elinvoimainen laulu luovat vastustamattaman kokonaisuuden.

"Tuntuu tosi hienolta päästä Peelan kanssa soittamaan ympäri Suomea, etenkin pandemiavuosien jälkeen. Olemme todella innoissamme! Toivottavasti nähdään matkan varrella," toivoo yhtyeenjohtaja Grahroth.

Vuonna 2016 perustettu yhtye julkaisi debyyttialbuminsa Layers vuonna 2018 ja toisen pitkäsoittonsa Stepping Stones vuonna 2020. Tällä hetkellä Peela äänittää kolmatta albumiaan, joten Suomen Jazzliiton kiertueella luvassa on myös aivan uunituoretta materiaalia.

Peelassa on hieno yhtyekemia, sillä siinä on vain vahvoja persoonallisuuksia, jotka eivät kuitenkaan varjosta toisiaan. Yhdessä nämä talentit ovat vielä enemmän.
– Pentti Ronkanen, Suomijazz.com


Peela
Johannes Granroth, kitara / Maja Mannila, laulu ja koskettimet / Sami Leponiemi, saksofoni / Oliver Karttunen, basso / Mikko Antila, lyömäsoittimet ja koskettimet / Severi Sorjonen, rummut

peelamusic.com
instagram.com/peelamusic
facebook.com/peelamusic

Peela Suomen Jazzliiton kiertueella
Pe 11.3. klo 19 Espoo, Kannusali
Su 27.3. klo 19 Oulun Musiikkijuhlat, Teatteri Rio
Ti 29.3. klo 20 Lappeenranta, Ravintola Lamppu
To 31.3. klo 19 Jyväskylä, Poppari
Pe 1.4. klo 20 Porvoo, Vanha 123
Ti 5.4. klo 19 Joensuu, Kerubi
Ke 6.4. klo 19 Kuopio, Trattoria Sorrento Vanha Mylly
La 9.4. klo 19 Salo, Bizarre


Vuonna 1966 perustettu Suomen Jazzliitto ry on tärkein jazzin edunvalvoja ja kattojärjestö Suomessa. Kiertuetoiminnalla Suomen Jazzliitto tukee missiotaan pitää jazz soimassa ympäri Suomen. Kevätkaudella 2022 nähdään kahden omatuotantoisen kiertueen lisäksi kolme kiertuetuotantoa, joita Jazzliitto tukee. Jazzliitto toimii alueellisesti 47 jäsenyhteisönsä kautta sekä ylläpitää tätä Jazz Finland -sivustoa, joka on suomijazzin tärkein tiedotuskanava, tietopankki ja konserttikalenteri.

jazzfinland.fi/jazzliitto / facebook.com/suomenjazzliitto / instagram.com/suomenjazzliitto

turku

Flame Jazz: Vladimir Shafranov Trio feat. Jukkis Uotila & Johnny Åman,Move-sali, Logomo, turku1.4. Klo 19:00

Vladimir Shafranov

(+ Jukkis Uotila, Johnny Åman)
keikka

Ennakkoliput: Lippu.fi 
Peruslippu 22,5 €
Eläkeläiset 20,5 €
Viking Line Club -etulippu 20 € (max 2 lippua / asiakas, ei bonusta)
Opiskelijat ja lapset (7-17 v.) 15,5 €

Lipunmyynti myös konserttipäivänä Logomo Kitchenissä klo 18 alkaen, mikäli konsertti ei ole ennakkoon loppuunmyyty. Konsertti järjestetään Move-salissa, sisäänkäynti Logomo Kitchenin ovesta klo 18 alkaen.

Perjantaina 1. huhtikuuta Logomossa kuullaan harvinaista herkkua, kun ahvenanmaalaistunut pianistivirtuoosi Vladimir “Vova” Shafranov ja jazzprofessori Jukkis Uotila esiintyvät yhdessä ensimmäistä kertaa vuosiin.

Leningradissa syntynyt Vladimir Shafranov on vaikuttanut Suomen jazzelämässä jo vuodesta 1973 lähtien. Hänen yhteistyönsä saksofonisti Eero Koivistoisen ja muiden 1970-luvun merkittävien suomalaisten jazznimien kanssa on dokumentoitu kattavasti tuon ajan levytyksille.

Shafranov loi uraa 1980–90-luvuilla myös New Yorkissa mm. Ron Carterin yhtyetoverina. Muutettuaan Isosta Omenasta takaisin Suomeen mies asettui perheineen Ahvenanmaalle, jossa vaikuttaa edelleen. Erityiseen suosioon Shafranovin levytykset ovat nousseet vuosituhannen vaihteessa Japanissa.

Shafranovin trio basisti Pekka Sarmannon ja rumpali Jukkis Uotilan kanssa oli aikanaan työllistetyimpiä suomalaisia yhtyeitä. Perjantaina Shafranov esiintyy jazzprofessori Uotilan kanssa ensimmäistä kertaa vuosiin. Mestarit nousevat lavalle Jazz City Turku ry:n taiteellisena johtajana toimivan Jussi Fredrikssonin kutsumana, ja Shafranov ja Uotila esiintyvät yhdessä myös elokuussa Maarianhaminassa Åland Sea Jazz -tapahtumassa. Turussa yhtyeen täydentää Ruotsin työllistetyimpiin jazzmuusikoihin lukeutuva nuoremman polven basisti Johnny Åman

“On aina mukavaa tulla Suomen mantereelle soittamaan, ja siitä onkin jo kulunut alkaa, kun viimeksi olin Turussa. On mahtavaa päästä pitkästä aikaa soittamaan Jukkiksen kanssa, odotan sitä mielenkiinnolla! Konsertissa esitämme pääasiassa minun sovituksiani jazzklassikoista,” Vova kertoo.

Konsertti on osa Pohjoismaisen kulttuurirahaston Puls-hanketta.

Vladimir Shafranov – piano
Johnny Åman – basso
Jukkis Uotila – rummut

uusikaupunki

Jazzkukko Liveklubi: Severi Pyysalo Trio,Kulttuurikeskus Cruselli, uusikaupunki1.4. Klo 19:00

Severi Pyysalo Trio

keikka

Liput 20 €
Ennakkoon sähköpostitse jazzkukkoliput@gmail.com

Vibrafonisti Severi Pyysalo (s. 1967) on ollut Suomen huipulla jo kolme vuosikymmentä. Hän löi itsensä suuren yleisön tietoisuuteen viimeistään vuonna 1984 Pori Jazzeilla, jolloin sekä laulajatar Sarah Vaughan että Paquito D'Rivera pyysivät häntä esiintymään kanssaan. Siitä saakka Pyysalo on konsertoinut sekä kotimaassa että ulkomailla eri kokoonpanoissa, joista ehkä tunnetuin on Perko-Pyysalo Poppoo.

Jazzmusiikin lisäksi Pyysalo on säveltänyt myös Radion sinfoniaorkesterille ja Turun filharmoniselle orkesterille sekä tehnyt musiikkia muun muassa Grimmin satuihin. Pyysalo on saanut Yrjö-palkinnon (1988) ja vuonna 1993 hänet valittiin vuoden eurooppalaiseksi jazzsolistiksi.

Severi Pyysalo vibrafoni
Jussi Lehtonen rummut
Timo Hirvonen basso