Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 14.4.

helsinki

UMO Helsinki Jazz Orchestra feat. Kadi Vija & Kasperi Sarikoski: Silent Music,Musiikkitalo, Paavo, helsinki14.4. Klo 13:00

UMO Helsinki Jazz Orchestran pääsiäistraditiot jatkuvat kiirastorstain konsertilla Musiikkitalon Paavo-salissa. Orkesteri on konsertoinut Silent Music -teemalla jo yli 20 vuoden ajan, ja konserteista on muodostunut myös kuulijoille yksi hiljaisen viikon uusista traditioista. Huom. konsertti myös pitkäperjantaina 15.4. Mikael Agricolan kirkossa. 

Konsertissa kantaesityksensä saa Ilkka Hammon Silent Crossings. Niin ikään kantaesitetään Sampo Kasurisen tilaussävellys pasuunalle ja big bandille. Teoksen solistina on orkesterin lead-pasunisti Kasperi Sarikoski. Kantaesitettävien instrumentaalisävellysten lisäksi ääneen pääsee jazzin ja improvisoidun musiikin äänitaiteilija, laulaja Kadi Vija. Kapellimestarina Ed Partyka.

Liput 9,50 € https://www.ticketmaster.fi/event/307379 tai 8 € Musiikkitalon lipunmyynnistä. 

Lisätiedot https://umohelsinki.fi/fi/konsertti/umo-helsinki-feat-kadi-vija-kasperi-sarikoski-silent-music/

kitee

Joonas Tuuri Quartet – Dimensions,Kiteesali, kitee14.4. Klo 19:00

keikka

Joonas Tuuri Quartet on pääkaupunkiseudulla vaikuttavan jazzbasistin oma yhtye, joka on perustettu vuonna 2017. Yhtye soittaa menevää ja hyväntuulista instrumentaalia modernia jazzia ja sävellykset ovat Joonas Tuurin käsialaa.

Musiikin keskiössä ovat kauniit ja tarttuvat melodiat, vahvat erilaiset tunnelmat, mukaansatempaava groove sekä pitkälle hioutunut yhteissoitto ja improvisointi. Herkkä kommunikointi muusikoiden välillä saa aina musiikin polveilemaan ainutkertaisella ja arvaamattomalla tavalla. Yhtye äänitti esikoislevynsä keväällä 2021 ja se julkaistaan Eclipse Musicin kautta maaliskuussa 2022 nimellä Dimensions.

Joonas Tuuri: kontra- ja sähköbasso
Ilmari Rönkä: alttosaksofoni
Toomas Keski-Säntti: piano
Anssi Tirkkonen: rummut

Kuva: Suvi Sistonen