Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 13.3.

espoo

PERUTTU/CANCELLED April Jazz Club: VEIN Trio (CH),Tapiola Garden, espoo13.3. Klo 18:00

VEIN Trio

keikka

Sveitsiläisen VEIN Trion tyylillisen monimuotoisuuden ja teknisen taidokkuuden hedelmänä on eurooppalaisen kamarimusiikin ja jazzin energian ja improvisaation kudelma. VEIN Trio on The Guardianin John Fordhamin sanoin yksi Euroopan kiinnostavimmista yhtyeistä, ja ahkerasti ympäri maailmaa esiintyvä kolmikko on julkaissut kourallisen albumeita ja tehnyt pitkäaikaisia yhteistyöprojekteja arvostettujen solistien kanssa. Trion jäsenet, veljekset pianisti Michael Arbenz ja rumpali Florian Arbenz, sekä basisti Thomas Lähns ovat kukin klassisesti kouluttautuneita muusikkoja, jotka tuovat pöytään omia sävellyksiään sekä sovituksiaan jazzin ja klassisen musiikin suosikeista.

“Nice work, get it! Incredibly creative piano trio.” – Rolling Stone
“This set captures the core group’s inspired fusion of traditional jazz-trio methods and wittily deconstructivist impulses…a focused and dynamically creative set.”The Guardian, John Fordham

VEIN Trio (CH):
Michael Arbenz – piano
Thomas Lähns – basso
Florian Arbenz – rummut

Illan avaa Ebeli Show klo 18, jossa Espoon Musiikkiopiston pop/jazz-linja Ebelin opiskelijat esittäytyvät.

Ebeli Show klo 18
VEIN Trio klo 19
Original Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, Espoo
Liput ovelta 17 € / 15 € (opiskelijat) korttimaksulla. Ennakkoliput Lippupisteestä.
Tapahtuma on ikärajaton.

Konsertin lomassa voi halutessaan ruokailla varaamalla pöydän etukäteen Tapiola Gardenin Grill It! -ravintolasta. Pöydän varaaminen klubin puolelle edellyttää ruokailua sekä pääsylipun hankkimista ennakkoon tai ovelta.

helsinki

Jay Kortehisto, Tuure Koski ja Lassi Kouvo – Papa Albert Jazz Club,Papa Albert, helsinki13.3. Klo 20:00

Suomen eturivin jazzpasunisteihin ja -laulajiin lukeutuva Jay Kortehisto tähdittää Papa Albertin jazziltaa säestäjinään Lassi Kouvo (piano) ja Tuure Koski (basso).

Vapaa pääsy.

Klubb Ankdamm; Peela & Kiki ja Luonnonlapset,Vuotalo, helsinki13.3. Klo 19:00

Peela

Kiki ja Luonnonlapset

keikka

Peela on nuoren sukupolven kärkimuusikoista koostuva yhtye Helsingistä, joka esittää pääasiassa kitaristi/säveltäjä Johannes Granrothin energisiä kappaleita. He käyttävät vaikutteita jazzista, funkrokista ja neo-soulista luodakseen kokonaisuutta, jossa improvisaatio, vahvat melodiat, mehevä harmonia sekä mukaansatempaavat rytmit ovat keskeisessä roolissa. Heidän musiikkinsa on instrumentaalipainotteista, mutta koristautuu toisinaan Maja Mannilan virtuoosimaisen laulun myötä. Kiki ja Luonnonlapset on helsinkiläinen yhtye, joka on perustettu vuonna 2002. Musiikki on suomen- ja ruotsinkielistä. Sanoitukset: Riku Järvinen Sir Elwoodin Hiljaiset Värit sekä Kiki Rautio. Sävellykset: Riku Järvinen, Timo Tuppurainen, Antti Utriainen sekä Jussi Kontinen.Yhtyeen musiikki on folk-poppia, joka villiintyy välillä jazzin ja progen iloitteluksi. Uudet laulut ovat kivinokkalaisen Kiki Raution tekstejä, joihin sävellykset ovat tehneet Timo Tuppurainen ja Antti Utriainen.

Klubi-ilta, A-oikeudet, kesto n. 120 min.

Dalindèo: Dark Money,G Livelab, helsinki13.3. Klo 20:00

keikka

Dalindèo on säveltäjä ja kitaristi Valtteri Laurell Pöyhösen johtama sekstetti, joka tunnetaan suomalaisen jazzin tyylillisenä edelläkävijänä sekä perinteistä ammentavana mutta rajoja rikkovana liveyhtyeenä. Yhtyeen viides albumi “Dark Money” ottaa kantaa maailman kaoottiseen tilaan, jossa markkinat määrittävät arvot ja epäoikeudenmukaisuus yhteiskunnassa kasvaa. Musiikillisena suunnannäyttäjinä ovat Miles Davisin 1970-luvun taitteen varhainen fuusio, Charles Mingusin yhtyeiden räjähtävä live-energia ja Sun Ran psykedeelinen avaruus-jazz. Henkisesti uusi albumi on sukua 1960-luvun poliittiselle jazzmusiikille.

Valtteri Laurell Pöyhönen, kitara & koskettimet / Petri “Pope” Puolitaival, tenorisaksofoni & huilu / Jose Mäenpää, trumpetti / Pekka Lehti,  basso / Rasmus Pailos, perkussiot / Jaska Lukkarinen, rummut

raahe

Vapaat äänet: Journal Intime PLAYTIME,Raahen Teatteri, raahe13.3. Klo 19:00

Journal Intime (www)

Jérémie Piazza (www)

keikka

PÄRÄYTTÄVÄ JAZZRIEHA RANSKALAISITTAIN

Kun virtuoosinen vaskitrio Journal Intime kohtaa sielukkaan rumpali Jérémie Piazzan, on soittamisen ilon aika! PLAYTIME -ohjelmallaan tämä “taskubigband” juhlii jazzia elokuvaohjaaja Jacques Tatin runollisessa ja raiteiltaan vinksahtaneessa hengessä. Nelikkö kiertää Suomea 9. maaliskuuta alkaen ja esiintyy yhdeksällä paikkakunnalla ympäri maata. Vapaat äänet -agentuurin järjestämä kiertue saapuu  Raaheen 13.3..

Journal Intime PLAYTIME
Sylvain Bardiau trumpetti
Matthias Mahler vetopasuuna
Fred Gastard bassosaksofoni
Jérémie Piazza rummut

Journal Intime PLAYTIME (FR)
Pe 13.3. Raahen Teatteri klo 19. Liput 20/15/10
Jär. Rajatsi ry / Kiertueen tuotanto: Vapaat Äänet.

Journal Intime valloitti suomalaisen yleisön vuosina 2012-2015 tribuutillaan Jimi Hendrixille. Kiitetty Lips on Fire -ohjelmisto kuultiin laajalla kiertueella sekä Pori Jazzissa, Keitele jazzissa ja Raahen Rantajatseilla. Jérémie Piazza puolestaan on tullut tutuksi suomalaisille kuulijoille loistavasta rumputyöstään Papanosh-yhtyeessä, jonka esitykset ovat ilahduttaneet yleisöä mm. Tampere Jazz Happeningissa 2015 ja Raahessa 2018.

PLAYTIMEssa Journal Intime ja Jérémie Piazza yhdistavät voimansa ja muodostavat mainion taskukokoisen bigbandin. He ovat luoneet ohjelmiston, joka ammentaa innoituksensa jazzin perinteestä, groovesta ja ranskalaisesta populaarimusiikista ja jossa kuuluu Jacques Tatin elokuvien runollinen maailmankaikkeus. Ilmaisussa vuorottelevat virtuoosiset jaksot, hienostuneet sovitukset ja hulvattomat improvisaatiot.

tampere

Saksofonimusiikkia I: Sami Pekkola,Kulttuuritalo Laikku, tampere13.3. Klo 19:00

keikka

Sami Pekkolan virkistävää soolomusiikkia on voitu kuulla niin kirjastoissa ja gallerioissa kuin rock -klubeillakin. Sisällä ja ulkona, kesällä ja talvella. Kulttuuritalo Laikkun musiikkisalin ensimmäisessä Saksofonimusiikkia -sarjan konsertissa kuullaan Pekkolan puhaltimien lisäksi polkuperiaatteella toimivia shruti box -harmooneja.

Sami Pekkola: saksofonit, shruti box

https://youtu.be/rrkAUG-nceM

Vapaaehtoinen pääsymaksu.