Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 5.3.

pietarsaari

Linnéa Hjerpe + Jam Session,Black Sheep, pietarsaari5.3. Klo 21:00

keikka

Torstaijamit Linnéa Hjerpen houstaamana.

Anton Sundell - rummut
Julia Andersson - piano
Linnéa Hjerpe - laulu
Sebastian Sundqvist - kitara
Tobias Nygård - basso

Vapaa pääsy.

pori

Validi Karkia -klubi 9-v. : STU HAMM TRIO (USA/DE) - GREATEST HITS EU TOUR 2020,Porin nuorisotalo, pori5.3. Klo 19:00

keikka

Steve Vain ja Joe Satrianin klassikkolevyjen basistivirtuoosi Stu Hamm saapuu trioineen Poriin Validi Karkian 9-v.-synttäreille maaliskuussa

Innovatiivisen basisti Stu Hammin tie on kulkenut Steve Vain 'Flexable' & 'Passion & Warfare'- sekä Joe Satrianin 'Flying In A Blue Dream' -klassikkoalbumien basismista omiin liki kymmeneen soololevyyn ja opetusmateriaaliin edistyneille basisteille. Kahden käden otelautatekniikan suomin mahdollisuuksin Hammin ohjelmistossa on haastavia moniäänisiä soolokappaleita ja hänen slap-tekniikkansa hakee vertaistaan.

Stu Hamm on valittu alan lehden Bass Player Magazinen vuosiäänestyksessä maailman parhaaksi jazzbasistiksi kolmena vuonna peräkkäin sekä parhaaksi rockbasistiksi kahtena vuonna, samat tunnustukset on irronnut myös Guitar Player -lehdessä.

Hammin uunituoreessa triossa vaikuttavat saksalaiset soittajat nuori rumpalilahjakkuus Felix Dehmel sekä Pat Methenyn, Michael Breckerin ja Ravi Coltranen kanssa soittanut kitaristi Torsten de Winkel.

'Stu Hamm 2020 Über Hits Tour' -konsertti pitää sisällään materiaalia Stu Hammin koko uran varrelta, mukanaan kappaleita, joita hän on levyttänyt Steve Vain, Joe Satrianin, Eric Johnsonin ja Frank Gambalen kanssa. Ohjelmistossa on rajoja rikkonut, 'Attitude Song' Vain Flexable-levyltä ja Passion and Warfarelta kuullaan funk-pala 'Animals'. Satrianin levyiltä on mukana 'Always with me, always with you' sekä 'Dreaming #11'. Eric Johnsonin sävellyksiä edustaa kappale 'Lone Star'. Mukana on luonnollisesti myös suureksi liveklassikoksi muodostunut "The Greatest Bass Solo Ever" (https://www.youtube.com/watch?v=nnq3ZW6OyTI) ja paljon yllätyksiä.

STU HAMM TRIO (USA/DE) - GREATEST HITS EU TOUR 2020
Stu Hamm (USA): basso
Felix Dehmel (DE): rummut
Torsten de Winkel (DE): kitara

05.03.2020 Validi Karkia -klubi 9-v.
Porin nuorisotalo, Isolinnankatu 12
Showtime klo 19.00, ovet klo 18.00
Liput 40€. Konsertti on ikärajaton.
Ennakot: kukkesand at hotmail.com
Konsertin järjestää Validi Karkia -klubi / puh. 044-2409358

savonlinna

Bagland,Olavin Jazz, savonlinna5.3. Klo 19:00

Bagland

keikka

Trumpetisti Jakob Sørensen tuo Suomeen suositun kvintettinsä "Bagland". Yhtyeen musiikki perustuu kirkkaalle, ilmavalle ja akustiselle pohjoiselle äänimaailmalle, mutta sisältää myös elektronista äänipalettia kriitikoiden kiitosta ansainneella tavalla.

Jakob Sørensen - trumpetti
Alex Jønsson - kitara
Mathias Jæger - piano
Frederik Sakham - kontrabasso
Frej Lesner - rummut

Liput 22/17 €

Live Video: https://vimeo.com/312540142/fa855a05bb
Music Video: https://vimeo.com/308665698
Spotify: https://open.spotify.com/artist/0X5V6eviwYY5xnC8ryCbRq?si=Y0umorwhTGOojkYQjwgPiQ

turku

Turku Jazz in Flames: Ville Herrala Solo + Freezer,Bar Ö, turku5.3. Klo 19:00

keikka

Turku Jazz Festivalin avauskonsertissa kuullaan tuoretta turkulaislähtöistä jazzia!

VILLE HERRALA SOLO
Ville Herrala – kontrabasso

Ville Herrala on yksi maamme työllistetyimmistä ja monipuolisimmista jazzbasisteista. We Jazz Records julkaisee helmikuussa Herralan ensimmäisen soololevyn, jossa pääosassa ovat vahvat ja vaihtelevat tunnelmat. Bassotaituri loihtii luontevasti monipuolisen kiehtovia äänimaailmoja ja tutkii uusia tapoja hyödyntää kontrabassoa sooloinstrumenttina.

Ville Herralan taitoihin ovat vuosien varrella luottaneet monen tyylilajin kotimaiset ja kansainväliset huippunimet, kuten Jukka Perko, Otto Donner, Karita Mattila, Jerry Bergonzi, Benny Golson ja UMO Helsinki Jazz Orchestra.

FREEZER
Max Zenger – saksofoni
Mikael Myrskog – kosketinsoittimet
Fredator – rummut

Freezer sai syntynsä, kun mystinen jazzlisko Fredator heräsi horroksestaan risteyttääkseen polkunsa saksofonistivelho Max Zengerin kanssa. Freezerin musiikki on sievistelemätöntä jazzia täynnä rouheita soundeja ja jäätävää svengiä. Kokoonpanossa kirsikkana kakun päällä musisoi kosketinsoiton virtuoosi Mikael Myrskog.

 

Liput: 20 € / Viking Club -etu 18 € / eläkeläiset 16,5 € / opiskelijat 10 €    K-18 

Turun konservatorion workshop & Riitta Paakki + Jam Session,Tiirikkala, turku5.3. Klo 22:00

keikka

Tuorein Yrjö-voittaja, mestaripianisti ja jazzmusiikin tohtori Riitta Paakki avaa jazzmusiikin saloja Turun konservatorion opiskelijoille Turku Jazz -festivaaliviikon ajan. Torstai-iltana päästään nauttimaan Riitan ja oppilaiden työn hedelmistä Tiirikkalan ilmaiskonsertissa.

Riitta Paakki – piano, workshopin ohjaus
Varpu Falkenberg – laulu
Hannu Hiltula – huilu, saksofoni
Kare Kipinoinen – kitara
Petteri Wiander – basso
Veikka Kajamies – rummut

Jazz jatkuu myöhäisiltaan rennosti jamien merkeissä, kun festivaalin esiintyjät ja yleisö kohtaavat improvisaation pyörteissä.

K-18, vapaa pääsy

vantaa

M-klubi: Foreign Friends (DE/IS/FI/SE/TR),Kulttuuritalo Martinus - lämpiö, vantaa5.3. Klo 19:00

keikka

Kulttuuritalo Martinuksen oma musiikkiklubi starttaa keväällä 2020. M-Klubi tarjoilee tunnelmallista livemusiikkia vaihtelevin teemoin kulttuuritalon lämpiössä. Kevään konserttisarjassa nähdään kansainvälisten ja suomalaisten huippumuusikoiden yhteistyötä. Luvassa on monikulttuurillisia musiikkimaistiaisia maailmalta.

FOREIGN FRIENDS (DE/IS/FI/SE/TR)
Foreign Friends-yhtye on esiintynyt mm. Pori Jazzissa, Laitilan Jazzkukko festarilla sekä Tornion Kalotti Jazzissa. Bändin ideana on, että uussuomalaiset huippumuusikot, eli Suomen ulkopuolella syntyneet mutta Suomessa asuvat ja uransa tekevät muusikot, esittävät suomalaiselle identiteetille tärkeitä kappaleita jazzin näkökulmasta ja eri musiikkikulttuureista vaikutteita ottaneina.

Sid Hille - koskettimet
Anni Elif Egecioglu - laulu
Sigurdur Rögnvaldsson - kitara
'Mamba' Assefa – perkussiot

Liput 6/11€