Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 17.3.

helsinki

Aki Himanen / Aleksi Kinnunen,Tenho Restobar, helsinki17.3. Klo 20:00

keikka

Aki Himanen ja Aleksi Kinnunen ovat elektronisen musiikin tuottajia, joita molempia yhdistää vahva tausta jazz-musiikin parissa. Duon debyyttialbumi Scapes I ilmestyi 28.2.2020, ja Tenhossa juhlistetaan levynjulkaisua tiistaina 17.3.

Scapes I syntyi halusta yhdistää jazz-musiikin spontaanius ja improvisointi sekä tummanpuhuva elektroninen soundimaailma. Viikonlopun mittaiset improvisoidut sessiot syntetisaattorien, rumpukoneiden, orgaanisten jazz-rumpujen sekä lyyristen trumpetti-melodioiden parissa tuottivat futuristisen ja elokuvamaisen lopputuloksen. Levyllä on mukana vierailemassa myös saksofonisti Tapani Rinne (Rinneradio). Ambientin, deep housen ja jazzin välimaastossa liikkuvaa musiikkia vahvistaa Tenhon keikalla kuvataiteilija Sofi Häkkisen tilaan projisoitava videotaide.

Aki Himanen / Aleksi Kinnunen LIVE -video:
https://www.youtube.com/watch?v=ItDMR7w5bCk"

Vapaa pääsy.

SIIRTYY/POSTPONED UMO Helsinki plays Buddy Rich: Big Swing Face,Vuotalo, helsinki17.3. Klo 14:00

keikka

Tämä konsertti on siirtynyt ti 17.3.2020 –> ti 27.10.2020. Jo hankitut liput käyvät sellaisenaan uuteen konserttipäivään. Mikäli uusi ajankohta ei syystä tai toisesta käy, liput voi palauttaa tiistaihin 14.4. mennessä, ja rahat saa tällöin takaisin lukuun ottamatta ostohetkellä maksettua Lippupisteen tilaus- ja toimitustapamaksua. Lippujen palautukset hoidetaan ensisijaisesti Lippu.fi lomakkeen kautta. Huomioithan, että palautusten maksamisessa voi olla suuren määrän vuoksi jopa useiden viikkojen viiveitä.

//

Tämä on big band -jazzia parhaimmillaan! Luvassa on hengästyttävän svengaava iltapäiväkonsertti, jossa Helsingin oma big band -ylpeys UMO Helsinki Jazz Orchestra tarttuu Buddy Rich Big Bandin musiikkiin. Huom. Enemmän irti esityksestä -keskustelutilaisuus Vuotalon kahvilassa klo 13.15.

”Buddy Richinä” häärää UMO Helsingin rumpalina jo vuodesta 1993 lähtien soittanut Yrjö- ja Jazz-Emma-palkittu Markus Ketola ja kapellimestarina toimii orkesteria paljon luotsannut Antti Rissanen. Konsertissa kuullaan mm. jazzklassikot Straight No ChaserLove For Sale ja nimikkokappale Big Swing Face.

Yhdysvaltalaista Bernard ”Buddy” Richiä (1917–1987) on pidetty maailman parhaana rumpalina, joka tunnettiin virtuoosimaisesta tekniikastaan, pyörremyrskymäisestä nopeudestaan ja erityisen sähäkästä virvelirummun käytöstään. Tarinan mukaan Rich ei koskaan treenannut vaan soitti ainoastaan esiintyessään ja mikäs siinä, sillä hänen kerrotaan aloittaneen rumpujen soiton vain 18 kuukauden ikäisenä. Räväkkänä showmiehenä ja hauskana persoonana pidetty kriittinen ja vaativa muusikko ja orkesterinjohtaja ei hyväksynyt keskinkertaisuutta. Hän ehti soittaa uransa aikana kaikkien mahdollisten jazzin supertähtien kanssa, mm. Dizzy Gillespie, Louis Armstrong, Duke Ellington ja Frank Sinatra.

Buddy Rich johti omaa nimeään kantavaa big bandiä, jonka riveissä 1980-luvun alussa soitti myös UMOssa parinkymmenen vuoden ajan vaikuttanut trumpetisti Simo Salminen (1956–2014). Salmisen parivuotinen pesti Buddy Rich Big Bandissä oli aikansa sensaatio, sillä hän on ensimmäinen suomalainen muusikko, joka sai vakituisen kiinnityksen amerikkalaisesta huippuyhtyeestä jazzin emämaassa Yhdysvalloissa. Salminen oli yhtyeessä merkittävässä roolissa ja päätyi lopulta sen lead-trumpetistiksi.

Asiakaspalautetta viime syyskuun Buddy Rich -konsertistamme Savoy-teatterissa:

”Erinomainen konsertti tänään. UMO on hyvässä vedossa. Mukaansatempaava ohjelmisto ja sovitukset. Kapellimestari täysi kymppi. Kiitos!”

”Kaikkien aikojen paras veto, mielestäni sekä koko UMOlta että Markus Ketolalta Buddy Rich -teemalla. Kapu Rissasen esiintyminen, johtamisen liikkeet, innostus sekä välispiikit paketoivat oivallisesti hienon kokonaisuuden.”

”Aivan upea kokemus, iloa ja hyvää mieltä moneksi päiväksi! Iso kiitos koko jengille! Extrasokerina ei pohjalla vaan ylimmäisenä ylivoimainen kapellimestari Rissanen, joka sykähdytti ja eli mukana koko sielulla.”

Kuva: Buddy Rich, Heritage Image / Lehtikuva

hämeenlinna

Vapaat äänet: Journal Intime PLAYTIME + Jérémie Piazza soolo,Suistoklubi, hämeenlinna17.3. Klo 20:00

Journal Intime (www)

Jérémie Piazza (www)

keikka

Jérémie Piazza & Journal Intime PLAYTIME (FR)
Päräyttävä jazzrieha ranskalaisittain!

Kun virtuoosinen vaskitrio Journal Intime kohtaa sielukkaan rumpali Jérémie Piazzan, on soittamisen ilon aika! PLAYTIME -ohjelmallaan tämä mainio taskukokoinen big band Ranskasta juhlii jazzia elokuvaohjaaja Jacques Tatin runollisessa ja raiteiltaan vinksahtaneessa hengessä. Illan avaa rumpali Piazza hulvattomalla soolollaan.

Sylvain Bardiau trumpetti
Matthias Mahler vetopasuuna
Fred Gastard bassosaksofoni
Jérémie Piazza rummut

Ti 17.3. klo 20 SUISTOKLUBI  
Liput 13 € /15 € sis. eteispalvelumaksun, ennakot Tiketistä
ovet auki klo 18 | Viipurintie 4 (sisäpiha), Hämeenlinna | www.suisto.fi

Kiertueen tuotanto: Vapaat äänet
Yhteistyökumppani: Kumu drums