Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 30.11.

espoo

April Jazz Club: Quincy Jones pres. Alfredo Rodríguez Trio (CU),Original Sokos Hotel Tapiola Garden, espoo30.11. Klo 19:00

Alfredo Rodríguez Trio (www)

keikka

Kuubalaisen pianistin ja säveltäjän Alfredo Rodríguezin neljännen studioalbumin nimikkosävellys, The Little Dream, kasvaa hienovaraisesti voimakkaaseen mieltä ylentävään ilmaisuun, joka kuvastaa lasten toivoa ja unelmia, jotka kasvavat pienistä haaveista suuriksi todellisuuksiksi.

Rodríguezin henkilökohtainen matka kuvastaa tätä. Hän varttui köyhissä oloissa Kuubassa, josta hän muutti Yhdysvaltoihin toteuttaakseen unelmansa tuottajalegenda Quincy Jonesin löydettyä hänet. Viime vuosikymmenen aikana Rodríguez on edennyt paikallisesta kuubalaismuusikosta kansainvälisesti tunnustetuksi Grammy-ehdokkaaksi, joka on julkaissut kolme kriittisesti arvostettua albumia: Sounds of Space (2011), The Invasion Parade (2014), ja Tocororo (2016).

Hänen neljännellä albumillaan esiintyvät lisäksi rumpali Michael Olivera ja basisti Munir Hossn, jotka liittyvät Rodríguezin seuraan April Jazz Clubin lavalla. Heidän vuosia kestänyt yhteistyönsä niin studiossa kuin keikkalavoilla on kuultavissa The Little Dream -albumilla, jota Rodríguez kuvaa heidän yhteissoittonsa ilmentymäksi. Albumin on tuottanut Quincy Jones, jota Rodríguez pitää mentorinaan, joka on tehnyt hänestä niin paremman muusikon kuin ihmisen.

Alfredo Rodríguez: piano
Munir Hossn: basso
Michael Olivera: rummut

Kuuntele April Jazz Clubin 2018 esiintyjiä Spotifyssa

Alfredo Rodríguez Trio klo 20 alkaen
Original Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, Espoo
Liput ovelta 15 € | Ennakkoliput Lippupisteestä
Tapahtuma on ikärajaton

Konsertin lomassa voi halutessaan ruokailla varaamalla pöydän etukäteen Tapiola Gardenin Grill It! -ravintolasta. Pöydän varaaminen klubin puolelle edellyttää ruokailua sekä pääsylipun hankkimista ennakkoon tai ovelta.

tampere

Eclipse Jazz Club & Tampere Jazz Happening After Party: Verneri Pohjola & Mika Kallio + Philipp Gropper's Philm,Tampereen Ylioppilasteatteri, tampere30.11. Klo 19:00

Verneri Pohjola

Mika Kallio

Philipp Gropper's Philm (www)

keikka

Saksalaisen jazzin eturiviin noussut Philipp Gropper’s Philm saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen 28.11.–2.12. Vapaat äänet -agentuurin tuottamalle kiertueelle. Yhtye vierailee Hämeenlinnassa, Turussa, Tampereella, Porissa ja Helsingissä. Tampereen konsertissa esiintyvät myös Verneri Pohjola & Mika Kallio Animal Image -ohjelmistollaan.

Philipp Gropper's Philmin vuonna 2017 julkaistu Sun Ship nostettiin alan lehdissä vuoden parhaiden jazzalbumien listalle, ja yhtyeen tuorein julkaisu Live at Bimhuis (2018) esittelee kokoonpanon monitahoista livesoundia. Vahvasti jazztraditiosta ponnistava kvartetti ei pelkää venyttää ilmaisuaan kohti kokeilevia ja seikkailullisia sfäärejä. Saksofonisti-säveltäjä Philipp Gropper kuvaileekin tradition merkitystä musiikilleen sekä perinteen sisäistämisen että sen kehittämisen kautta: ”Yritän jatkuvasti ymmärtää ja viedä eteenpäin jazzperinteen elinvoimaa ja tulta, ja tehdä samalla osani sen eteen, että vanhojen mestarien vaikutus kuuluu ja tuntuu yhä”.

 

Yhtyeen riveistä löytyy All About Jazzin eurooppalaisten jazzareiden top-kastiin nostama pianisti Elias Stemeseder, soolourallaankin menestynyt basisti Robert Landfermann sekä Klima Kaliman yhteestä Suomessa tuttu rumpali Oliver Steidle.

 

Arvostettu kaksikko Verneri Pohjola & Mika Kallio esittää Perttu Saksan uraauurtavaan Animal Image -dokumenttielokuvaan sävellettyä musiikkia. Jazz-Emma-ehdokkuuden edellisellä Pekka-albumillaan saavuttanut trumpetisti Verneri Pohjola ja monipuolinen lyömäsoitintaiteilija Mika Kallio  Mika Kallio julkaisivat maaliskuussa 2018 kehutun duolevyn Animal brittiläisen Edition Records -levymerkin kautta. 

Animal Image on enemmän kuin elokuvan ääniraita. Kuvataiteilija ja valokuvaaja Perttu Saksa otti yhteyttä Pohjolaan muutama vuosi sitten ehdottaakseen yhteistyötä. Pohjola vaikuttui Saksan runollisesta kuvakerronnasta ja visiosta, ja lopputulos on saumattomasti musiikkia sekä kuvaa yhdistelevä kokonaisuus. Saksan viipyilevä, piilevän intensiivinen kuvakieli on löytänyt täydellisen vastinparin Pohjola-Kallio-duon musiikista, ja toisinpäin.'

 

Tampere Jazz Happening After Party

Eclipse Jazz Club @ Ylioppilasteatteri

 

Verneri Pohjola & Mika Kallio (Fin)

Verneri Pohjola trumpetti, efektit

Mika Kallio rummut, gongit

Philipp Gropper’s Philm (Ger)

Philipp Gropper tenorisaksofoni

Elias Stemeseder piano

Robert Landfermann basso

Oliver Steidle rummut

Liput 15€ / eclipsejazzclub.bandcamp.com

 

TAMPEREEN YLIOPPILASTEATTERI 

Itsenäisyydenkatu 12 – 14

33500 Tampere

 

Kiertueen tuotanto ja managerointi: Vapaat äänet

Kiertueen tuki: Goethe Institut

Yhteistyössä: Kumu-rummut

 

turku

Flame Jazz: Atomic (NO/SE),Logomo, Move 1, turku30.11. Klo 19:00

Atomic

keikka

Fredrik Ljungkvist – saksofonit
Magnus Broo – trumpetti
Håvard Wiik – piano
Ingebrigt Håker Flaten – basso
Hans Hulbækmo – rummut

Logomon syksyn viimeinen Flame Jazz -ilta tarjoilee skandinaavisen jazzin herkkupalan Atomic-kvintetin muodossa. Energinen ruotsalais-norjalainen yhtye on kulkenut eurooppalaisen jazzin kärjessä koko 2000-luvun ajan. Sävellyksistä vastaavat pianisti Håvard Wiik ja saksofonisti Fredrik Ljungkvist, ja yhtyeen musiikissa yhdistyvät luontevasti vaikutteet 60-luvun amerikkalaisesta jazzista sekä eurooppalaisesta modernista taidemusiikista. Yhteen hioutuneen kokoonpanon ilmaisussa kuuluu soittamisen ilo ja ennakkoluuloton asenne – tarttuvat melodiat yhdistyvät yllättävin käänteisiin ja vapaaseen improvisaatioon.

“Free-jazz and old-school swing rarely sound more compatible than they do here” – The Guardian

Konsertti on osa Pohjoismaisen kulttuurirahaston Puls-hanketta.

Liput: 20,5 € / opiskelijan ja eläkeläiset 15,5 € / S-etu 18,5 € (max 2 etua / kortti, ei bonusta). Lippu.fi
Dinner & show: 86,5–96,5 €, kattaus klo 17. Vain ennakkomyynnissä.

Lipunmyynti myös Logomon Kitchenin baaritiskillä konserttipäivänä klo 18 alkaen.

Konsertti järjestetään MOVE 1 -salissa, sisäänkäynti Logomo Kitchenin ovesta klo 18 alk.