Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 16.11.

espoo

Iivanainen - Kurkela: Gemini,Sellosali, espoo16.11. Klo 19:00

Johanna Iivanainen

Johanna Kurkela

keikka

Gemini-kiertueen konsertissa Johanna Iivanainen ja Johanna Kurkela laulavat ystävälle, ystäville, yhdessä ja erikseen. Esitettävien kappaleiden luetteloon kirjautuu nuoruudet, rakkaudet, intohimot, ja myös luonnollisesti molempien omien ääniteurien kohokohdat.

Liput alkaen 39,50/38 €, Ticketmaster
Naulakkomaksu 2 €

helsinki

UMO & Guillermo Klein,Finlandia-talo, helsinki16.11. Klo 20:00

keikka

Argentiinalaislähtöinen pianisti, säveltäjä ja orkesterinjohtaja Guillermo Klein vierailee UMOn solistina kahdessa konsertissa marraskuun puolivälissä. Hänen edellisestä visiitistään UMOssa on vierähtänyt jo 9 vuotta; tuolloin hän vakuutti yleisön lisäksi median:
Kleinin vierailu todisti, että big band -musiikkia voi tehdä perinteistä poikkeavallakin tavalla. Toivottavaa, että tällaisia toisintekijöitä tulisi UMOn vieraiksi useamminkin.” Jazzrytmit 10/2009

Guillermo Klein tunnetaan monipuolisena muusikkona, joka ammentaa musiikkiinsa vaikutteita ympäri maailmaa. Buenos Airesissa lapsuutensa viettänyt, sittemmin Yhdysvalloissa opiskellut ja nykyään New Yorkista käsin keikkaileva Klein on globaali jazzpersoona, jonka ilmaisu ei tunne kulttuurirajoja. Klassisen musiikkikoulutuksen saaneen Kleinin tuotantoa kuvaillaan ainutlaatuiseksi sekoitukseksi nykyjazzia, klassista, latinalaisamerikkalaista kansanmusiikkia ja rockia. Klein mainitsee saaneensa inspiraatiota myös argentiinalaisesta tangosta. Kaikesta tästä syntyy värikkäitä orkestrointeja, vahvoja dynamiikkavaihteluita, rinnakkaisrytmiikkaa ja kieroja synkooppeja.

Klein on tehnyt yhteistyötä mm. Seamus Blaken ja Joshua Redmanin sekä useiden isojen orkesterien, kuten hr-Bigbandin ja Metropole Orchestran kanssa. Miehen omia yhtyeitä ovat Big Van ja Los Guachos, jonka kanssa Klein on levyttänyt useita albumeita.

– Tuon omaa, tuoretta materiaaliani soitettavaksi UMOlle. Luvassa on takuuvarmaa perinteisen jazzin, latinorytmien ja klassisen musiikin sekoitusta sekä tunteiden ja värien kirjoa, konsertissa pianoa soittava, laulava ja orkesteria johtava Klein kuvailee.

– Tunsin viime vierailullani vahvaa hengenheimolaisuutta umolaisten kanssa ja odotan marraskuun keikkoja innolla! Tule keikalle, et tule pettymään, Klein lupaa.

Liput Tiketistä palvelumaksuineen 28 € / 25 € / 15 € + mahd. toim.maksu. 

imatra

William Suvanne Chess'n Jazz,Kulttuuritalo Virta, Karelia sali, imatra16.11. Klo 19:00

keikka

William Suvanne Chess'n Jazz

 Saksofonisti William Suvanne julkaisee uuden Chess'n Jazz -nimeä kantavan albuminsa 28. syyskuuta. Levyllä kuullaan Suvanteen johtaman jazzyhtyeen svengaavia ja mielikuvitusta kutkuttavia tulkintoja pelien kuninkaan kiehtovasta maailmasta. Albumin lisäksi shakki ja jazz tuodaan konkreettisesti yhteen Suomen Jazzliiton ja Suomen Shakkiliiton kanssa yhteistyössä järjestettävällä valtakunnallisella kiertueella, jonka yhteydessä pelataan shakkiturnauksia. 

William Suvanne – saksofonit
Mikael Jakobsson – piano
Varre Vartiainen – kitara
Tuure Koski – basso
Mikko Arlin – rummut

strasbourg

Aki Rissanen Trio,Jazzdor Festival, strasbourg16.11. Klo 18:00

keikka

Aki Rissanen Trio nähdään Jazzdor festivaalilla osana trion kuuden kaupungin Ranskan kiertuetta.

Aki Rissanen Trio on eräs tämän hetken mielenkiintoisimpia kotimaisia jazzyhtyeitä. Brittiläisen Edition Recordsin vuonna 2016 julkaisema debyyttilevy Amorandom oli huima voimannäyttö yhtyeen kyvyistä ja sitä kuvailtiinkin pianisti Aki Rissasen kansainväliseksi läpimurroksi. Levy esitteli pianistin johtaman yhtenäisen trion, jossa mukana ovat maamme arvostetuimpiin muusikoihin kuuluvat basisti Antti Lötjönen ja rumpali Teppo Mäkynen. Se voitti Emma-palkinnon Vuoden Jazzalbumi -kategoriassa vuonna 2016.

Kiitelty debyyttilevy saaijatkoa marraskuussa 2017, kun Aki Rissanen Trio julkaisitoisen levynsä Another North niin ikään Edition Recordsille. Albumi on kunnianhimoinen ja rytmisesti intensiivinen albumi, joka nostaa Aki Rissanen Trion kiistatta koko eurooppalaisen jazzkentän eturiviin.

tammisaari

Gustavson/Strandberg/Törnroos STREET LEVEL,Kulttuuritalo Karelia, tammisaari16.11. Klo 19:00

Street Level

keikka

Street Level on suhteellisen tuore yhtye jonka musiikkivaikutteita löytyy paljolti Progressiivisen Rockin, Bluesin ja Funkin välimaastosta. Omien sävellysten lisäksi yhtye esittää tulkintoja Danny Kirwanin, Beatlesin sekä Ray Charlesin kappaleista.

Jukka Gustavson; laulu & kosketinsoittimet
Jan-Olof Strandberg, basso
Thomas Törnroos rummut.

turku

Jazzliiton kiertueella Anni Elif – Edith,Flame Jazz, Café Tiljan, turku16.11. Klo 22:00

keikka

Anni Elif Egecioglu on ruotsalais-turkkilainen laulaja, sellisti ja säveltäjä. Moneen taipuva ja useita sävyjä hallitseva Egecioglu on ehtinyt vaikuttaa jo useissa suomalaisissa sekä kansainvälisissä klassisen musiikin, popmusiikin sekä jazzin rajapinnalla liikkuvissa yhtyeissä. Monien vaiheiden jälkeen hän julkaisi vuonna 2017 ensimmäisen albumin omalla nimellään kotimaisella Eclipse Musicilla, jolle myös Egecioglun ehkä tunnetuin kokoonpano Elifantree on levyttänyt. Edith-levy vie kuulijan intiimille matkalle, jossa hienot sävellykset kohtaavat futuristisen äänimaiseman ja improvisaation. Lyriikat pohjautuvat pääosin Edith Södergranin runoihin. Hänen tuotannolleen oli tyypillistä näynomaisuus ja aikakauden futuristiset ja symboliset virtaukset, jotka kietoutuvat saumattomasti Anni Elifin sävellyskieleen.

Anni Elif Egecioglu - laulu, syntetisaattori, sävellys
Sigurdur Rögnvaldsson - Fender bass VI
Pauli Lyytinen - saksofoni, EWI, efektit, rumpukone
Tuomas A. Turunen - piano, syntetisaattori

Liput 17,50/12,50€

vaasa

Soul What? feat. Joonatan Rautio,The Doo-Bop Club, vaasa16.11. Klo 20:00

keikka

Liput: 10€/6€

"Soul What? feat. Joonatan Rautio" -10 vuotisjuhlakiertue Soul What? feat. Joonatan Rautio on super-energinen ja yllätyksellinen soul/jazz-kvintetti, jonka Kokkolalainen basisti Eevalotta Matikainen perusti vuonna 2008. Nykyinen kokoonpano muodostui saksofonisti Joonatan Raution liityttyä yhtyeen vakiojäseneksi vuonna 2013.

Muusikot ovat kovan sarjan ammattilaisia ja tässä yhtyeessä lopputulos on enemmän kuin osastensa summa. Soul What?:n ohjelmisto on kokonaan omaa tuotantoa ja koostuu tasavertaisesti instrumentaaleista sekä englanninkielisistä lauletuista kappaleista. Tämä räväkkä kaksikielinen kvintetti tunnetaan intensiivisestä live-energiastaan, sielukkaasta laulajastaan, rytmi-iloitteluistaan, virtuoottisista improvisaatioista sekä yleisön näpeissään pitävän tunnelman luomisesta.

Soul What? feat. Joonatan Rautio tarjoilee musiikkiaan intohimolla raja-aidoista välittämättä tavoitellen vahvaa läsnäoloa käyttäen laajaa kirjoa erilaisia tunnelmia, sävyjä ja sointeja. Kvintetin musiikissa voi kuulla kaikuja niin maaseudun rauhasta kuin vilkkaan kaupungin kaduiltakin. Sävellyksistä vastaavat pääosin basisti Eevalotta Matikainen ja kitaristi Martin Söderbacka. Laulajana yhtyeessä toimii syvällinen tulkitsija ja rytmin taitaja, Mikael Svarvar, joka on tunnettu varsinkin suomenruotsalaisella puolella "Larsmon Stevie Wonderina".

Yhtyeen Saksofonisti Joonatan Rautio on maamme arvostetuimpia jazzmuusikoita ja edustaa oman instrumenttinsa ehdotonta kansainvälistä huippua. Soul What? yhtyeeseen hän tuo vahvan jazztradition tuntemuksensa pohjalta uutta särmää sekä improvisaatioihin lisää vauhtia ja yllätyksellisyyttä. Joonatan haastaa kanssa soittajiaan kilpa-ajoon, jonka johdosta Soul What? löytää uusille teille ja kiihdyttää menoaan entisestään. Rumpuja yhtyeessä soittaa persoonallinen ja äärimmäisen energinen Toni Porthén, joka tunnetaan rajoja rikkovasta soitostaan. Kaksikko Joonatan Rautio ja Toni Porthén ovat tuttu yhdistelmä myös Nassaun Fasaanin riveistä. On varmaa, että luvassa on vauhdikasta menoa ja unohtumattomia hetkiä kun tähän vielä lisätään valovoimainen basisti/yhtyeenjohtaja Eevalotta Matikainen ja kekseliäs kitaristi Martin Söderbacka sekä pääosin heidän säveltämänsä paljon soittajille vapautta jättävät kappaleet, jotka toimivat leikkikenttänä yhtyeelle.

Konserttia tukee Svenska Kulturfonden