Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Soul What? feat. Joonatan Rautio,The Doo-Bop Club, vaasa16.11. Klo 20:00

keikka

Liput: 10€/6€

"Soul What? feat. Joonatan Rautio" -10 vuotisjuhlakiertue Soul What? feat. Joonatan Rautio on super-energinen ja yllätyksellinen soul/jazz-kvintetti, jonka Kokkolalainen basisti Eevalotta Matikainen perusti vuonna 2008. Nykyinen kokoonpano muodostui saksofonisti Joonatan Raution liityttyä yhtyeen vakiojäseneksi vuonna 2013.

Muusikot ovat kovan sarjan ammattilaisia ja tässä yhtyeessä lopputulos on enemmän kuin osastensa summa. Soul What?:n ohjelmisto on kokonaan omaa tuotantoa ja koostuu tasavertaisesti instrumentaaleista sekä englanninkielisistä lauletuista kappaleista. Tämä räväkkä kaksikielinen kvintetti tunnetaan intensiivisestä live-energiastaan, sielukkaasta laulajastaan, rytmi-iloitteluistaan, virtuoottisista improvisaatioista sekä yleisön näpeissään pitävän tunnelman luomisesta.

Soul What? feat. Joonatan Rautio tarjoilee musiikkiaan intohimolla raja-aidoista välittämättä tavoitellen vahvaa läsnäoloa käyttäen laajaa kirjoa erilaisia tunnelmia, sävyjä ja sointeja. Kvintetin musiikissa voi kuulla kaikuja niin maaseudun rauhasta kuin vilkkaan kaupungin kaduiltakin. Sävellyksistä vastaavat pääosin basisti Eevalotta Matikainen ja kitaristi Martin Söderbacka. Laulajana yhtyeessä toimii syvällinen tulkitsija ja rytmin taitaja, Mikael Svarvar, joka on tunnettu varsinkin suomenruotsalaisella puolella "Larsmon Stevie Wonderina".

Yhtyeen Saksofonisti Joonatan Rautio on maamme arvostetuimpia jazzmuusikoita ja edustaa oman instrumenttinsa ehdotonta kansainvälistä huippua. Soul What? yhtyeeseen hän tuo vahvan jazztradition tuntemuksensa pohjalta uutta särmää sekä improvisaatioihin lisää vauhtia ja yllätyksellisyyttä. Joonatan haastaa kanssa soittajiaan kilpa-ajoon, jonka johdosta Soul What? löytää uusille teille ja kiihdyttää menoaan entisestään. Rumpuja yhtyeessä soittaa persoonallinen ja äärimmäisen energinen Toni Porthén, joka tunnetaan rajoja rikkovasta soitostaan. Kaksikko Joonatan Rautio ja Toni Porthén ovat tuttu yhdistelmä myös Nassaun Fasaanin riveistä. On varmaa, että luvassa on vauhdikasta menoa ja unohtumattomia hetkiä kun tähän vielä lisätään valovoimainen basisti/yhtyeenjohtaja Eevalotta Matikainen ja kekseliäs kitaristi Martin Söderbacka sekä pääosin heidän säveltämänsä paljon soittajille vapautta jättävät kappaleet, jotka toimivat leikkikenttänä yhtyeelle.

Konserttia tukee Svenska Kulturfonden

 

Keikat samana päivänä kaupungissa vaasa

Ei muita keikkoja.