Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 13.4.

kuopio

Jazz Finland Tour: Kaisa's Machine,Kuopion taidelukio Lumitin sali, kuopio13.4. Klo 19:00

keikka

Basisti Kaisa Mäensivun luotsaama kvartetti Kaisa’s Machine on seuraava Suomen Jazzliiton kiertueelle suuntaava yhtye. Kehutussa kvartettikokoonpanossa mukana ovat Mäensivun ohella saksofonisti Max Zenger, pianisti Mikael Myrskog ja rumpali Jonatan Sarikoski – kaikki kotimaisen nuoren jazzpolven luottonimiä. Kaisa's Machinen debyyttilevy In the Key of K julkaistiin joulukuussa 2017 Eclipse Music -levymerkin kautta, ja nyt yhtye suuntaa mittavalle kiertueelle esittämään albumin musiikkia. Seitsemän 11.4. alkavan kiertueen keikoista on Suomessa ja yksi Tallinnassa.

Kaisa's Machine perustettiin syksyllä 2015 Mäensivun palattua Suomeen ensimmäisen New Yorkissa viettämänsä vuoden jälkeen. Hänen säveltämänsä musiikki on post bop -jazzia, jossa kuuluu vaikutteita New Yorkin nykyjazz-soundista. Kukin kokoonpanon neljästä muusikosta on omanlaisensa vahva persoona, ja yhtyeen kokonaissoundi on hienosti tasapainossa. Debyyttialbumi In the Key of Kkoostuu Kaisa Mäensivun sävellyksistä, joissa maalailevat melodiat, kiinnostavat harmonian värit ja tulinen improvisaatio vuorottelevat.

Kaisa Mäensivu on valmistunut musiikin maisteriksi Manhattan School of Musicista ja on esiintynyt ja levyttänyt lukuisissa projekteissa niin kotimaassa kuin ulkomailla. Hänet on palkittu mm. Kauko Viitamäki -palkinnolla 2017. Mäensivun sävellys Some other April, josta levyllä kuullaan kvartettiversio Levels, palkittiin Esko Linnavalli -sävellyskilpailussa 2017.

Kaisa's Machine
Kaisa Mäensivu, kontrabasso 
Max Zenger/Sampo Kasurinen, saksofoni 
Mikael Myrskog, piano 
Jonatan Sarikoski, rummut

loviisa

Vapaat äänet: Delbecq 3 ja PLOP,Degerby Musik Room, loviisa13.4. Klo 19:00

keikka

Delbecq 3 ja PLOP avaavat Degerby Musik Roomin konserttisarjaa perjantaina 13.4.

Kansainvälisesti arvostettu ranskalaispianisti Benoit Delbecq tuo Loviisaan ranskalais-kanadalais-kongolaisen trionsa. Tämän kolmikon käsissä jazz venyy kiehtovaan rytmi- ja värikudokseen. Benoit itse määrittelee musiikin aiheuttaman tunnetilan lempeäksi huimaukseksi afrikkalaisella tvistillä.

Mitä jazz on tai ei ole? Tätä peruskysymystä jo yhdettätoista vuotta tutkiva PLOP on saksofonisti Mikko Innasen, kontrabasisti Ville Heralan ja rumpali Joonas Riipan ennakkoluuloton värikäs yhtye.

Kaksi kovatasoista yhtyettä samalla kerralla.

Delbecq 3
Benoît Delbecq, piano / Miles Perkin, basso / Emile Bayienda, rummut ja lyömäsoittimet

PLOP
Mikko Innanen, saksofoni / Ville Herrala, basso / Joonas Riippa, rummut

Liput 10 € | Lapset ja nuoret vanhempien kanssa ilmaiseksi

Hotel Degerby Musik Room, Brandensteininkatu 17, 07900 Loviisa

Järjestäjät: Hotel Degerby ja Free Okapi ry Loviisan kulttuuritoimen tuella.

Kiertueen tuotanto: vapaataanet.fi

wiesbaden

Aki Rissanen Trio,Rudersport 1888, wiesbaden13.4. Klo 19:00

keikka

Aki Rissanen Trio performs material from the new release Another North (Edition Records, 2017).