Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 24.4.

helsinki

jaZZanti-konsertti: OK:KO,ravintola Laulumiehet, helsinki24.4. Klo 19:00

keikka

OK:KO on rumpali Okko Saastamoisen kasaama kollektiivi, jossa soittavat nuoren sukupolvensa arvostetuimpia jazzmuusikoita.

Sävellyksissään Okko Saastamoinen jättää paljon tilaa improvisoinnille, jossa yhtyeen jäsenet pääsevät loistamaan viedessään musiikkia uusille urille kuitenkin käsiteltävää sävellystä palvellen. "Tämä vuoropuhelu pitää musiikin raikkaana ja tekee siitä hyvin moniulotteista ja eloisaa", Saastamoinen toteaa.

"Pyrimme pitämään yhtyesoundin tuoreena ja liikkumaan herkistä soundimaailmoista aina rosoisiin ja mahtipontisiin tunnelmiin."

Vaikutteet mitä yhtyeen jäsenet tuovat mukanaan Okon sävellyksiin voivat olla mitä vaan länsimaisen musiikin historiasta. Punaisena lankana toimii aina luottamus, tilan käyttö ja improvisointi. OK:KOn keikkakokemusta on kuvailtu intensiiviseksi kokemukseksi, joka herättää mielikuvia ja syvää läsnäoloa kuulijassa.

Jarno Tikka: saksofoni
Toomas Keski-Säntti: flyygeli
Mikael Saastamoinen: basso
Okko Saastamoinen: rummut

OK:KOn FB-sivut

Konserttia tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Musiikin edistämissäätiö.

Liput: (käteisellä) 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 10 €, pariskunnat 10+10€, opiskelijat 8€. Ennakkoliput: Digelius Music , Laivurinrinne 2 tai Liveto.fi, jolloin lippujen hinnat: 16,5/11,5/9,5 €.

vantaa

VANTAAN VIIHDEORKESTERI ENSEMBLE & AILI IKONEN: Piirrä minut,Kulttuuritalo Martinus, vantaa24.4. Klo 19:00

keikka

Oman luottokvintettinsä ja lukuisten puhallinorkestereiden kanssa ahkerasti konsertoinut Ikonen saa huhtikuun 24. päivä taakseen jousiorkesterin. Ainutlaatuisen konsertti-illan aikana kuullaan suomenkielisiä jazzsävelmiä pääosin uudelta levyltä sekä muutama kappale edelliseltä Laulan-levyltä.   

"Piirrä minut on tähänastisista levyistäni ehdottomasti henkilökohtaisin. Laulut ovat elämänmakuisia tuokiokuvia ja tarinoita, joiden toivon puhuttelevan kuulijoita", laulaja itse kuvailee. "Vantaan viihdeorkesteri on hieno, pitkän linjan kokoonpano, joka koostuu rautaisista ammattilaisista. Olen pitkään toivonut, että pääsisin tekemään yhteistyötä orkesterin kanssa. Omista kappaleistani koostuva konsertti onkin hienoin mahdollinen yhteistyöavaus".

Isolle jousistolle tehdyt sovitukset ja Ikosen laulu pitävät kuulijansa otteessaan ja lumoavat eteerisillä sävyillään ja nyansseillaan. Niiden tarinat kumpuavat elämän eri puolia kuvaavista havannoista : pakahduttavasta hiljaisesta onnesta, kaipuusta nuoruuden huolettomuuteen, vapaapudotuksesta sekä sielun huokoset täyttävästä rakkaudesta. 

Ikosen musiikista löytyy kosketuspintaa hyvin monenlaisille yleisöille. Se tarjoaa kuulijoilleen sekä viihdettä että haastetta, juuri sopivassa suhteessa. 

"Piirrä minut on askel uuteen, rohkeaan suuntaan sekä Aili Ikosen omalla uralla että kotimaisen laulujazzin saralla." Muun muassa tähän tapaan kuvaillaan arvostetun laulajan uusinta, loppuvuodesta 2017 ilmestynyttä, levyä. 

Laulaja, säveltäjä ja sanoittaja Aili Ikonen on konsertoinut lukuisten orkesterien – esim. Tampereen Filharmonisen Orkesterin, Umo Jazz Ochestran ja Turun Sinfoniaorkesterin – solistina sekä Linnan Juhlien solistina (2015). Loppuvuodesta 2018 Ikonen liittyy osaksi lauluyhtye Rajatonta.