Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 17.4.

helsinki

UMO & Mikko Helevä: Pekka ja Susi,Savoy-teatteri, helsinki17.4. Klo 11:00

keikka

Pekka ja Susi (Петя и волк, Petja i volk) on rakastettu lasten musiikkisatuklassikko, joka kertoo tarinan pienestä pojasta ja tämän eläinystävistä, joita uhkaa lähistöllä liikkuva hirvittävä susi. Teoksesta on tullut kansainvälisesti hyvin suosittu sekä lasten että aikuisten keskuudessa.

Sergei Prokofjevin vuonna 1936 kirjoittama ja säveltämä teos on luotu kertojalle ja orkesterille. Musiikkisadussa on seitsemän hahmoa, joista jokaista edustaa oma soitin ja teema. Prokofjevin sävellyksestä tehtiin vuonna 1966 versio, jonka maineikas Oliver Nelson sovitti big bandilleen. Levyllekin päätyneessä versiossa oli solistina Hammond-urkuri Jimmy Smith.

Mainion musiikin rinnalla konserteissa nähdään espanjalaisen taiteilijan Ayesha Lópezin Pekka ja Susi -aiheinen kuvitus, joka projisoidaan konserttisalin seinälle. Näin koululaisten on helppo seurata esitystä ja eri hahmojen musiikillisia teemoja.

Suomen ensiesitys Oliver Nelsonin Pekasta ja Sudesta nähtiin viime vuoden lopulla UMOn ja urkuspesialisti Mikko Helevän soittamana ja kapellimestari Mikko Hassisen johdolla. Jatkoa seuraa huhtikuussa kahden koululaiskonsertin verran.

Mikko Helevä (s. 1970) tunnetaan loistavana jazzurkurina ja -pianistina. Hän on valmistunut Sibelius-Akatemiasta jazzmusiikin maisteriksi vuonna 2003 ja tohtoriksi keväällä 2017. Helevän Hammond-urut ja bassolinjat ovat soineet Suomen jazzkentällä useissa eri yhtyeissä jo 20 vuoden ajan. Helevän pitkäikäisin oma yhtye on The Bronson -urkutrio, jonka hän perusti vuonna 1998. Muita hänen yhtyeitään ovat olleet Mikko Helevä Groovin’ Hammond ja Big Brother. Häntä on kuultu myös esim. Jukka Eskola Soul Triossa, Jarmo Saari Filmtetissä, Johanna Förstin Gospel-projektissa ja Tonight At Noon -yhtyeessä. UMOn kanssa Helevä esiintyi ensimmäisen kerran syksyllä 1998 Nuorten solistien konsertissa.

Säveltäjänä Helevä ammentaa jazzin perinteestä päivittäen sen tyylikkäästi tähän päivään. Syksyllä 2016 julkaistiin Helevän jatkotutkintoon kuuluva Hands-on Hammond -sooloalbumi, jonka hän myös äänitti ja miksasi itse.

Konsertin kesto noin 40 minuuttia.

Arabian Kevät: Metropolia Big Band & Aili Ikonen - Ilta Ailin kanssa,Arabiasali, helsinki17.4. Klo 19:00

Aili Ikonen

Metropolia Big Band

keikka

Suomen eturivin jazzlaulajiin kuuluva Aili Ikonen Metropolia Big Bandin vieraana. Konsertissa kuullaan muun muassa Ailin omaa tuotantoa ja Ella Fitzgeraldin tunnetuksi tekemiä kappaleita alkuperäissovituksina. Konsertti on osa Metropolian Musiikin Arabian Kevät -konserttisarjaa.

Metropolia Big Band

Antti Rissanen, kapellimestari

Aili Ikonen, laulu

salo

Vapaat äänet: Delbecq 3,Salon taidemuseo Veturitalli, salo17.4. Klo 19:00

DELBECQ 3 (www)

keikka

Benoît Delbecq 3 / kovatasoinen kansainvälinen jazzyhtye Veturitalissa tiistaina 17.4.

Kansainvälisesti arvostettu ranskalaispianisti Benoît Delbecq tuo Veturitalliin  ranskalais-kanadalais-kongolaisen trionsa. Tämän kolmikon käsissä jazz venyy kiehtovaan rytmi- ja värikudokseen

Arvostettu ranskalaispianisti Benoît Delbecq tuo huippukokoonpanonsa Benoît Delbecq 3 laajalle Vapaat äänet -kiertueelle Suomeen huhtikuussa. Aiemmilla Suomen-vierailuillaan hurmioituneen vastaanoton saanut yhtye esittää uutta musiikkiaan ja lisäksi musiikkia Clean Feed -levymerkin julkaisemalta kehutulta vuoden 2014 levyltään Ink. Delbecqin ohella yhtyeessä mukana ovat kanadalainen basisti Miles Perkin ja kongolainen lyömäsoittaja-perkussionisti Emile Bayienda.

Benoît Delbecq piano
Miles Perkin basso
Emile Biayenda rummut, lyömäsoittimet

Liput 12 euroa, 5 euroa / ennakko Taidemuseon lippumyynnistä: 02-778 4892

Salon taidemuseo Veturitalli
Mariankatu 14, 24100 Salo

Järjestää: Salon kulttuuriasiain yksikkö
Kulttuurituottaja, Jouko Kivirinta jouko.​kivirinta​@​salo.​fi​ 02 778 4982

 http://www.salo.fi/vapaaaikajamatkailu/kulttuuri/konsertit/