Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 12.4.

helsinki

JUSSI FREDRIKSSON TRIO: LEVYNJULKAISUKONSERTTI,Koko Jazz Club, helsinki12.4. Klo 19:00

keikka

Pianisti Jussi Fredriksson julkaisee 12.4. uuden triolevyn !  ja juhlistaa albumia levyjulkaisukeikalla Koko Jazz Clubilla Helsingissä samana päivänä.

Jussi Fredriksson Trio on Fredrikssonin, basisti Jori Huhtalan ja rumpali Mika Kallion muodostama ilmaisuvoimainen voimakolmikko, joka ihastutti musiikinystäviä edellisellä levyllään ?. Kysymysmerkistä siirrytään huutomerkkiin luontevasti trion musiikin kehittyessä entistä syvempään ja omaleimaisempaan suuntaan.

Vapaapulsatiivisista tunnelmista groovaaviin maisemiin vaihtelevat tekstuurit ovat Fredrikssonin käsittelyssä nannaa. Yhtyeen saumaton yhteistyö pääsee oikeuksiinsa uudella julkaisulla, mutta ennen kaikkea livenä. 

Tervetuloa levynjulkaisukonserttiin!

Jussi Fredriksson, piano
Jori Huhtala, basso
Mika Kallio, rummut

Ovet auki klo 18

Spicy Big Band Spring: HOS Big Band goes La La Land,Kulttuuriareena Gloria, helsinki12.4. Klo 19:00

Hos Big Band

Taru Still

Antti Saari

keikka

HOS Big Band sukeltaa musikaalien lumoavaan maailmaan ja esittää musiikkia supersuosituista musiikkielokuvista La La Land (2016) ja Whiplash (2014). Damien Chazellen ohjaamat elokuvat ovat 2010-luvun ikonisia musiikkielokuvia, jotka kahmivat ilmestymisvuosinaan myös lukuisia palkintoja, kuten Oscarit parhaasta musiikista ja parhaasta laulusta (La La Land).

HOS Big Bandin lisäksi konsertin valovoimaisina laulusolisteina kuullaan laulajia Taru Still ja Antti Saari. Pue siis mekko tai puku yllesi ja hyppää mukaan tunnelmalliseen ja vauhdikkaaseen iltamaan loistavan musiikin parissa!

Showtime klo 19, ovet auki klo 18.

HOS Big Band on nimensäkin mukaisesti suuri, 20-henkinen orkesteri, jonka riveissä soittaa joukko lahjakkaita musiikinopiskelijoita ja aktiiviharrastajia Helsingistä. Yhtye toimii Helsingin Yliopiston Hämäläis-osakunnan yhteydessä ja toivottaa kaikki osakunnan jäsenet tervetulleeksi soittamaan. Yhtyettä johtaa Rasmus Soini.

Konsertti on osa Spicy Big Band Spring -konserttisarjaa, jossa esiintyy kolme helsinkiläistä big bandiä.
Muut sarjan keikat ovat:
9.3. Swingin' March with Reunion Big Band
17.5. Sointi Jazz Orchestra: Unituulia – uutta musiikkia Aili Järvelältä ja Teemu Eerolalta

oulu

Jazz Finland tour: Kaisa's Machine,Vanha Paloasema, oulu12.4. Klo 20:00

keikka

Basisti Kaisa Mäensivun luotsaama kvartetti Kaisa’s Machine on seuraava Suomen Jazzliiton kiertueelle suuntaava yhtye. Kehutussa kvartettikokoonpanossa mukana ovat Mäensivun ohella saksofonisti Max Zenger, pianisti Mikael Myrskog ja rumpali Jonatan Sarikoski – kaikki kotimaisen nuoren jazzpolven luottonimiä. Kaisa's Machinen debyyttilevy In the Key of K julkaistiin joulukuussa 2017 Eclipse Music -levymerkin kautta, ja nyt yhtye suuntaa mittavalle kiertueelle esittämään albumin musiikkia. Seitsemän 11.4. alkavan kiertueen keikoista on Suomessa ja yksi Tallinnassa.

Kaisa's Machine perustettiin syksyllä 2015 Mäensivun palattua Suomeen ensimmäisen New Yorkissa viettämänsä vuoden jälkeen. Hänen säveltämänsä musiikki on post bop -jazzia, jossa kuuluu vaikutteita New Yorkin nykyjazz-soundista. Kukin kokoonpanon neljästä muusikosta on omanlaisensa vahva persoona, ja yhtyeen kokonaissoundi on hienosti tasapainossa. Debyyttialbumi In the Key of Kkoostuu Kaisa Mäensivun sävellyksistä, joissa maalailevat melodiat, kiinnostavat harmonian värit ja tulinen improvisaatio vuorottelevat.

Kaisa Mäensivu on valmistunut musiikin maisteriksi Manhattan School of Musicista ja on esiintynyt ja levyttänyt lukuisissa projekteissa niin kotimaassa kuin ulkomailla. Hänet on palkittu mm. Kauko Viitamäki -palkinnolla 2017. Mäensivun sävellys Some other April, josta levyllä kuullaan kvartettiversio Levels, palkittiin Esko Linnavalli -sävellyskilpailussa 2017.

Kaisa's Machine
Kaisa Mäensivu, kontrabasso 
Max Zenger/Sampo Kasurinen, saksofoni 
Mikael Myrskog, piano 
Jonatan Sarikoski, rummut