Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 21.4.

bremen

Jazzahead! clubnight: Pauli Lyytinen Machinery,Karton, bremen21.4. Klo 16:15

Pauli Lyytinen Machinery

keikka

Pauli Lyytinen Machinery Jazzahead!-tapahtuman clubnight-illassa 21. huhtikuuta.

Machinery on Lyytisen sooloprojekti, joka koostuu rakenteellisista sävellyksistä, laajennetuista saksofoni tekniikoista, äänimaisemista ja kerroksista.  Lyytinen käyttää live-efektejä laajentaakseen musiikkinsa äänimaisemaa sekä orkestraatiota ja mprovisaatio on alati läsnä tällä musiikkimatkalla.

Jazzahead! clubnight: MOPO,Karton, bremen21.4. Klo 19:15

keikka

Mopo on kolmen lahjakkaan muusikon kollektiivi. Tämän energisen trion juuret juontavat kapakkatappeluun, jonka tiimellyksessä Linda Fredriksson, Eero Tikkanen ja Eeti Nieminen löivät viisaat päänsä yhteen. Tästä kolauksesta syntyi Mopo - kolmikko jonka vilpitön pörinä on valloittanut kuulijat puolelleen.  Trio julkaisi tammikuussa uuden albuminsa Mopocalypse, joka on saanut hienon vastaanoton ja räjäyttää Mopon monipuolisen musiikin uusille tasoille. Se on vahva kokonaisuus, jonka tunneskaala kattaa koko spektrin raivokkuudesta kauniin surumielisten sävyjen kautta kirkkaaseen onnellisuuteen. 

Linda Fredriksson (bar & as)
Eero Tikkanen (b & el-b)
Eeti Nieminen (d, perc)

Jazzahead! clubnight: Virta,Karton, bremen21.4. Klo 20:45

keikka

Viime vuonna Jazzahead!-tapahtumaan Finnish Night showcase-konsertilla osallistunut VIRTA nähdään tänä vuonna clubnightin puolella Cool Suomi im Karton -illassa Kartonissa.

Keväällä 2011 perustettu VIRTA ei välitä ilmaisussaan tyylilajien välisistä raja-aidoista: skandinaavisen jazzin monikasvoisten suurnimien Jaga Jazzistin, Supersilentin ja Nils Petter Molvaerin vaikutus kuuluu taustalla, mutta yhtyeen oma ääni on varsin vahva. Kokoonpano yhdistelee pohjoismaista jazzia elektroniseen post-rockiin avantgarden vivahteilla.

 Antti Hevosmaa (tpt, voc. Elec),
Heikki Selamo (g, voc, elec),
Erik Fräki (d, perc elec)

turku

JAZZ FINLAND TOUR: FLAME JAZZ: KAISA'S MACHINE,Logomo, Move 1, turku21.4. Klo 19:00

keikka

Basisti Kaisa Mäensivun luotsaama kvartetti Kaisa’s Machine on seuraava Suomen Jazzliiton kiertueelle suuntaava yhtye. Kehutussa kvartettikokoonpanossa mukana ovat Mäensivun ohella saksofonisti Max Zenger, pianisti Mikael Myrskog ja rumpali Jonatan Sarikoski – kaikki kotimaisen nuoren jazzpolven luottonimiä. Kaisa's Machinen debyyttilevy In the Key of K julkaistiin joulukuussa 2017 Eclipse Music -levymerkin kautta, ja nyt yhtye suuntaa mittavalle kiertueelle esittämään albumin musiikkia. Seitsemän 11.4. alkavan kiertueen keikoista on Suomessa ja yksi Tallinnassa.

Kaisa's Machine perustettiin syksyllä 2015 Mäensivun palattua Suomeen ensimmäisen New Yorkissa viettämänsä vuoden jälkeen. Hänen säveltämänsä musiikki on post bop -jazzia, jossa kuuluu vaikutteita New Yorkin nykyjazz-soundista. Kukin kokoonpanon neljästä muusikosta on omanlaisensa vahva persoona, ja yhtyeen kokonaissoundi on hienosti tasapainossa. Debyyttialbumi In the Key of Kkoostuu Kaisa Mäensivun sävellyksistä, joissa maalailevat melodiat, kiinnostavat harmonian värit ja tulinen improvisaatio vuorottelevat.

Kaisa Mäensivu on valmistunut musiikin maisteriksi Manhattan School of Musicista ja on esiintynyt ja levyttänyt lukuisissa projekteissa niin kotimaassa kuin ulkomailla. Hänet on palkittu mm. Kauko Viitamäki -palkinnolla 2017. Mäensivun sävellys Some other April, josta levyllä kuullaan kvartettiversio Levels, palkittiin Esko Linnavalli -sävellyskilpailussa 2017.

Kaisa's Machine
Kaisa Mäensivu, kontrabasso 
Max Zenger/Sampo Kasurinen, saksofoni 
Mikael Myrskog, piano 
Jonatan Sarikoski, rummut

Liput: 17,5 € / opiskelijat ja eläkeläiset 13,5 € / S-Etu 15 € (max 2 etua/kortti, ei bonusta). 

Dinner & show: 82,5–92,5 €, kattaus klo 17. Vain ennakkomyynissä: Lippu.fi

Sisäänkäynti Logomo Kitchenin ovesta.