Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 11.4.

helsinki

3/4 vuosisataa musiikillisia matkoja – Eero Ojasen juhlakonsertti,Malmitalo, helsinki11.4. Klo 18:30

keikka

Eero Ojanen täytti alkuvuodesta 75 vuotta ja nyt sitä juhlitaan laulu- ja jazzmusiikilla monen vaikuttavan artistin voimin.

Musiikin yli 50 näytelmän (KOM, Lillan, TV-teatteri, useat kaupunginteatterit), elokuvan ja baletin säveltäjä; suomalaisen modernin jazzin eturivin pioneeri; pianisti, big band -säveltäjä ja vapaa improvisoija; valovoimaisien laulajien ja lauluyhtyeiden säestäjä ja sovittaja. Eero ’Ertsi’ Ojanen on ollut luomassa suomalaisen musiikkikulttuurin perintöä – vahvasti ja valokeilojen varjossa – yli puolen vuosisadan ajan. Malmitalolla juhlistetaan hänen alkuvuoden 75-vuotispäiviään laulumusiikkiin ja jazziin keskittyvissä konserttiosuuksissa. 

Musiikillisia kristallikiteitä 1960-luvulta nykyhetkeen. Esiintyjinä muun muassa Agit-Prop, Rami Eskelinen, Teppo Hauta-aho, Mikko Innanen, Monna Kamu, Mikko-Ville Luolajan-Mikkola, Millhill Big Band, Seppo ’Paroni’ Paakkunainen, Erkki Saarela, Anneli Saaristo, Sinikka Sokka, Heikki ’Häkä’ Virtanen – ja tietenkin maestro Ojanen.

Liput 25 / 21,50 €

Liput myy lippu.fi

HELSINKI-COTONOU ENSEMBLE,Tavastia-klubi, helsinki11.4. Klo 21:00

keikka

Voodoo-rytmit, afropop ja jazz kohtaavat, kun suomalais-beniniläisen afrojazzin kärkinimi Helsinki-Cotonou Ensemble juhlistaa Tavastialla uutta albumiaan We Are Together, jonka julkaisee suomalainen levy-yhtiö Bafe's Factory.

Vuonna 2012 perustettu Helsinki-Cotonou Ensemble on suomalaisen maailmanmusiikin näkyvä lähettiläs maailmalla. Yhtye on esiintynyt yhdeksässä maassa yli sadan keikan verran ja julkaissut kolme kansainvälisestikin ylistettyä levyä. Kuluvana keväänä orkesteri esiintyy Tavastian lisäksi mm. Saksassa, Liettuassa, Maltalla ja Tallinn Music Week -festivaaleilla.
Helsinki-Cotonou Ensemblen musiikissa yhdistyvät beniniläiset voodoo-rytmit, tarttuvat melodiat, lennokkaat improvisaatiot ja vastustamaton energia. Yleisöä kehotetaan ottamaan tanssikengät mukaan.

 

Joakim Berghäll (Saxophones, Vocals)

Juha Räsänen  (Drums)

Janne Halonen (Guitars, Vocals)

Menard Mponda (Percussion, Vocals)

Mikko Pettinen (Trumpet, Vocals)

Noel Saizonou (Lead Vocals, Percussion, Sax)

Sampo Riskilä (Bass)

Visa Oscar (Keyboards)

 

Tuomas J. Turunen Trio feat. Manuel Dunkel Rytmihäiriöklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki11.4. Klo 21:00

Manuel Dunkel – saksofoni

Tuomas J. Turunen – piano

Jori Huhtala – basso

Tuomas Timonen – rummut

joensuu

Jazz Finland Tour: Kaisa's Machine,Pakkahuone, joensuu11.4. Klo 19:00

keikka

Basisti Kaisa Mäensivun luotsaama kvartetti Kaisa’s Machine on seuraava Suomen Jazzliiton kiertueelle suuntaava yhtye. Kehutussa kvartettikokoonpanossa mukana ovat Mäensivun ohella saksofonisti Max Zenger, pianisti Mikael Myrskog ja rumpali Jonatan Sarikoski – kaikki kotimaisen nuoren jazzpolven luottonimiä. Kaisa's Machinen debyyttilevy In the Key of K julkaistiin joulukuussa 2017 Eclipse Music -levymerkin kautta, ja nyt yhtye suuntaa mittavalle kiertueelle esittämään albumin musiikkia. Seitsemän 11.4. alkavan kiertueen keikoista on Suomessa ja yksi Tallinnassa.

Kaisa's Machine perustettiin syksyllä 2015 Mäensivun palattua Suomeen ensimmäisen New Yorkissa viettämänsä vuoden jälkeen. Hänen säveltämänsä musiikki on post bop -jazzia, jossa kuuluu vaikutteita New Yorkin nykyjazz-soundista. Kukin kokoonpanon neljästä muusikosta on omanlaisensa vahva persoona, ja yhtyeen kokonaissoundi on hienosti tasapainossa. Debyyttialbumi In the Key of Kkoostuu Kaisa Mäensivun sävellyksistä, joissa maalailevat melodiat, kiinnostavat harmonian värit ja tulinen improvisaatio vuorottelevat.

Kaisa Mäensivu on valmistunut musiikin maisteriksi Manhattan School of Musicista ja on esiintynyt ja levyttänyt lukuisissa projekteissa niin kotimaassa kuin ulkomailla. Hänet on palkittu mm. Kauko Viitamäki -palkinnolla 2017. Mäensivun sävellys Some other April, josta levyllä kuullaan kvartettiversio Levels, palkittiin Esko Linnavalli -sävellyskilpailussa 2017.

Kaisa's Machine
Kaisa Mäensivu, kontrabasso 
Max Zenger/Sampo Kasurinen, saksofoni 
Mikael Myrskog, piano 
Jonatan Sarikoski, rummut