Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 6.10.

espoo

April Jazz Club: Tuomas Kauppi Quartet,Sokos Hotel Tapiola Garden, espoo6.10. Klo 19:00

Tuomas Kauppi Quartet

keikka

19:00 | Ebeli Show: Dröm husband
20:00 | Tuomas Kauppi Quartet

Tuomas Kauppi Quartet on uusi kotimainen jazzyhtye, joka esittää pääasiassa omaa tyylikästä tuotantoaan sekä tarkoin valittuja lainakappaleita. Yhtyeen jäsenet ovat kokeneita jazzmusiikin ammattilaisia ja heidän juurensa juontavat Sibelius-Akatemian jazzosastolle.

Tuomas Kauppi on perinnetietoinen jazzpianisti ja hän on esiintynyt on esiintynyt muiden muassa Kevin Mahoganyn, Benny Golsonin sekä Wayne Dockeryn kanssa. Trumpetisti Antero Priha aloitti monipuolisen muusikon uransa 80-luvun alkupuolella ja hänen tunnetuin kiinnityksensä on ollut J. Karjalainen & Mustat Lasit. Lisäksi Priha on toiminut muidenkin huippunimien kanssa kuten Ray Charles, Kevin Mahogany ja Maria Schneider. Rumpali Rami Eskelinen tuli kotimaisen- ja kansainvälisen jazzyleisön tietoisuuteen soittaessaan Trio Töykeät -kokoonpanossa; tehden noina vuosina yhteensä yli 2000 keikkaa 43 eri maassa. Espoo Big Bandin pitkäaikaisena luottorumpalina Eskelinen on esiintynyt muiden muassa Diane Schuurin, McCoy Tynerin ja Joe Hendersonin kaltaisten suuruuksien kanssa. Basisti Timo Tuppurainen saavutti jazzmusiikin puolella suosiota 90-luvun jälkipuoliskolla Lenni-Kalle Taipale Trion riveissä. Tuppurainen on tehnyt yhteistyötä myös lukuisten rock- ja popmusiikin tähtien kanssa kuten Michael Monroe, Paula Koivuniemi, Ismo Alanko, Pave Maijanen ja Maarit Hurmerinta.

Tuomas Kauppi: piano
Antero Priha: trumpetti
Timo Tuppurainen: basso
Rami Eskelinen: rummut

Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, Espoo
Liput ovelta 10 € | Ennakkoliput Lippupisteestä
Tapahtuma on ikärajaton

helsinki

norDIG.: Kalle Kalima Pentasonic / Saumur,Musiikkitalo, helsinki6.10. Klo 19:00

keikka

Klo 19.00: Kalle Kalima Pentasonic

Jazzkitaristi Kalle Kalima luo Pentasonic-sooloprojektissaan musiikkia sähkökitaralle ja elektroniikalle surround-äänentoistosysteemin kautta. Kaliman sävellyksissä on vaikutteita minimalistisesta musiikista, rockista ja jazzimprovisaatiosta. Kalle Kalima Pentasonicilta julkaistiin vuonna 2009 levy ’Iris in Trance’.

http://kallekalima.com 
http://myspace.com/kallekalimapentasonic 

Klo 20.15 Arve Henriksen, Hilmar Jensson & Skúli Sverrisson

Norjalaisen Arve Henriksenin ja islantilaisten Hilmar Jenssonin ja Skúli Sverrissonin muodostama trio saapuu sävyttämään norDIG.in päätösiltaa tunteikkaalla, kokeellisella ja ambient-sävyisellä jazzmusiikillaan. Trio sai viime keväänä Nordic Music Prize -kunniamaininnan vuonna 2016 julkaistusta Saumur-levystään. Saumur on voittanut myös useita islantilaisia musiikkipalkintoja.

Arve Henriksen, trumpetti, laulu, elektroniikka
Hilmar Jensson, kitara
Skúli Sverrisson, basso

http://mengi.net/saumur 
http://arvehenriksen.com 
http://hilmarjensson.com 

We Jazz DJs

Liput 17,50-28,00 €

Affe ja Eero, Pohjoinen Klubi,Maunula-talo, Metsäpurosali, helsinki6.10. Klo 17:30

Eero & Affe

keikka

Alf Forsman ja Eero Savela aloittivat yhteistyön rummut ja trumpetti -duona vuonna 2016. He tapasiva Affen ollessa tuuraamassa Bad Ass Brass Bandin riveissä. Siinä sivussa tapahtuneet treenissoittelut sujuivat niin leppoisissa merkeissä, että Eero pyysi Affea mukaan koko talven 2011 kestäneeseen nykysirkusesitykseen Peloton-yhtyeen kanssa. Näistä kokemuksista jäi kytemään kipinä yhteistyöhön. Eero palasi asiaan tehdessään pedagogin lopputyötä, jonka aiheena oli vapaus musiikissa. Kirjoitus syntyi haastatteluista ja duon soittokokemusten reflektoinnista. Yhteinen päämäärä oli antaa musiikin syntyä hetken mielijohteista ja antaa sen virrata vapaasti. Affen tausta Aleksander-tekniikan opettajana antoi myös pohjaa keskusteluille ja sille, miten soittotilanteessa voisi vapauttaa myös kehoa ja mieltä. Ylimääräinen ajattelu pyrittiin pitämään taka-alalla, että äänet voisivat syttyä ilman arvolatauksia ja puskemista mihinkään suuntaan. Karkia Mistika Records julkaisee syyskuussa 2017 duon "Affe ja Eero" -albumin, jonka musiikki on koostettu näistä sessioista.

Muut esiintyjät:
Stadin juhlaorkesteri feat. Knucklebone Oscar
Sydänyön rytmi

Panurama-klubi feat. Matti Johannes Koivu, Abdissa Assefa & Juho Kivivuori,Lavaklubi, helsinki6.10. Klo 21:00

keikka

Hip hei, jälleen käynnistyy uusi syyskausi Panurama-klubeja. Lokakuun 6. päivä Lavaklubin solistin paikan nappaa Matti Johannes Koivu, jonka hienojen laulujen äärellä vietetään tämä syysilta. Laulujen syvin olemus pidettäneen ennallaan, mutta minkälaisia uusia vaatteita niille voitaisiin pukea, kun Koivua säestämään saapuvat klubi-isäntä Panu Savolaisen rinnalle suomijazzin luottomiehet, lyömäsoittaja Abdissa 'Mamba' Assefa sekä basisti Juho Kivivuori? 

Matti Johannes Koivu, laulu & kitara
Abdissa "Mamba" Assefa, lyömäsoittimet
Juho Kivivuori, basso
Panu Savolainen, vibrafoni & isännöinti

Liput 12/8 € 
Ennakkoon Kansallisteatterin lippumyymälästä, p. 010 733 1331.

Panurama-klubeja tukevat Musiikin edistämissäätiö & Taiteen edistämiskeskus

http://www.facebook.com/MattiJohannesKoivu/
http://www.panusavolainen.com
  
http://www.lavaklubi.fi 

Oddarrang / Spill (AU/DE),G Livelab, helsinki6.10. Klo 21:00

Oddarrang

Spill (www)

keikka

Rumpali-säveltäjä Olavi Louhivuoren luotsaama Oddarrang on tullut tutuksi yhtyeenä, joka sulauttaa vaivattomasti yhteen vaikutteita jazzista, klassisesta musiikista, maailmanmusiikista ja postmodernista rockista. Oddarrang on työstänyt kesän aikana uutta materiaalia, jonka ensiesitys tapahtuu tällä keikalla. Samalla julkaistaan bändin uusi EP, joka vie Louhivuoren mukaan Oddarrang-soundia entistä kokeellisempaan suuntaan.

Illan avaa Spill, australialaisesta The Necks -yhtyeestä tutun rumpali Tony Buckin ja berliiniläispianisti Magda Mayasin duo, joka luottaa vuorovaikutukseen ja improvisointiin.

Liput 22 €
Ovet auki klo 20:00

turku

Flame Jazz: Kadri Voorand Quartet (EST),Café Tiljan, Åbo Svenska Teater, turku6.10. Klo 22:00

Kadri Voorand Quartet (www)

keikka

Virolaislaulaja Kadri Voorandin kiihkeä lavaesiintyminen ja persoonallinen musiikki ovat lumonneet jazzin ystävät ympäri maailmaa. Kadri palkittiin tänä vuonna Viron parhaana naisartistina, ja hänen yhtyeensä kolmas levynsä Armupurjus voitti parhaan jazzalbumin sarjan. Musiikillinen raikkaus, aktiivisuus kansainvälisellä kentällä ja Kadrin maanläheinen persoona ovat tehneet hänestä yhden Viron rakastetuimmista muusikoista.

Kadri Voorand – laulu
Paul Daniel – kitara
Taavo Remmel – basso
Ahto Abner – rummut

Liput: 15 € / opiskelijat ja eläkeläiset 12 € / S-Etu 13,50 € (max 2 etua/kortti, ei bonusta). Åbo Sveska Teaterin lippukassa Hansakorttelissa ja Ticketmaster  (+palvelumaksu 2,50 €).

Lipunmyynti myös ovella klo 21 alkaen.