Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Maanantai 9.10.

helsinki

Metropolia Big Band - Gil's Footsteps,Arabiasali, helsinki9.10. Klo 19:00

Metropolia big Band

Metropolia Big Band
Kapellimestari Jere Laukkanen

Kuulaita jazz-orkesterisointeja Gil Evansin jalanjäljissä. Konsertissa kuullaan Gil Evansin, Maria Schneiderin, Vince Mendozan ja Jere Laukkasen sävellyksiä.

Vierailijoina Metropolian Musiikin alumnit, huippusoittajat Joakim "Jusu" Berghäll (saksofonit ja puupuhaltimet) ja Markus Larjomaa (bassopasuuna ja tuuba).

Vapaa pääsy!

turku

Vapaat äänet: Marc Ducret, Machado Ithursarry,Turun seudun musiikkiopisto, turku9.10. Klo 19:00

Machado Ithursarry (www)

Marc Ducret (www)

keikka


Huippujazzilta Ranskasta Turun seudun musiikkiopistossa maanantaina 9.10.

Pianisti Jean-Marie Machado sekä harmonikan soittaja Didier Ithursarry esiintyvät harvinaisella konsertilla Turun seudun musiikkiopistossa maantainana  9.10. Samassa konsertissa kuullan huippukitaristi Marc Ducret'ia soolona.

Hiljattain 20-vuotisjuhlaansa viettänyt, ranskalais-suomalaiseen musiikkivaihtoon erikoistunut Vapaat äänet -agentuuri jatkaa Ranskan jazz-kentän kovien nimien esittelyä Suomessa. Tällä kertaa vuorossa on pianisti Jean-Marie Machadon sekä harmonikan soittaja Didier Ithursarryn duo, joka juhlistaa Suomen- ja Baltian-kiertueella 2.–16.10. uuden albuminsa Lua julkaisua.

Suomen kiertueen jakson alkaa Turusta maanantaina 9.10. Turun seudun musiikkiopiston konsertissa kuullaan myös ylistettyä ranskalaiskitaristi Marc Ducret'ia, joka on tunnettu voimakkaasta, avangardistisesta tyylistään.

Jean-Marie Machadon ja Didier Ithursarryn yhteissoitto on telepaattista ja raikasta. Ranskalaisduo antaa paljon tilaa runollisuudelle ja tunteellisuudelle, mutta osaa myös venyttää ilmaisupalettiaan dissonanssiin ja unenomaisiin tunnelmiin. Marc Ducret taas on itseoppinut ranskalaiskitaristi, joka on kehittänyt vuosien varrella omaperäisen, mieleenjäävän ja erottuvan soittotyylin. Kulttimaineeseen saavuttanut Ducret soitti edellisen kerran soolona Turun seudun musiikkiopistossa  talvella 2012.


Ma 9.10. klo 19 Turun seudun musiikkiopisto / Mestarinkatu 2 / liput 10 €