Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 31.10.

helsinki

jaZZanti-konsertti: Alexi Tuomarila Lithium,ravintola Laulumiehet, helsinki31.10. Klo 19:00

Alexi Tuomarila Lithium

keikka

Lithium, on kolmen lahjakkaan soittajan ja säveltäjän uunituore projekti, jossa yhdistyy määrätietoisuus, nuoruuden palo sekä kypsä kokemus. Lithiumin musiikki ammentaa monista eri tyylilajeista, jotka muovautuvat Alexi Tuomarilan, Jonne Taavitsaisen ja Joonas Tuurin käsittelyssä yhdeksi, isoksi vahvaksi ja oman kuuloiseksi soundiksi.

Lithiumin debyyttialbumi julkaistaan 2017 marraskuussa Hollantilaisen levy-yhtiön Challenge Recordsin kautta.

Alexi Tuomarila: flyygeli
Jonne Taavitsainen: rummut
Joonas Tuuri: kontrabasso

Lithiumin kotisivut

Konserttia tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Jazz Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö).

Kuva Sami Sirniö

Konsertti alkaa n. klo 19.00 (ravintolan ovet avautuvat klo 18.30). Ravintola Laulumiehet, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki. Liput (käteisellä) 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 10€, opiskelijat 8 €, pariskunnat 10 + 10 €. Ennakkoliput: Digelius Music, Laivurinrinne 2 tai Liveto.fi, jolloin lippujen hinnat: 16,5/11,5/9,5 €.

Ravintola Lau­lumiehet, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki. Jos haluat jazzillallisen, tilaa se numerosta 045-2622 991.

Tapio & Tuomi Duo,Kirjasto 10, helsinki31.10. Klo 19:00

keikka

Puhallinsoittaja Jorma Tapion (Rollin' Thunder, Kaski, Sound & Fury) ja lyömäsoittaja Janne Tuomen (mm. Osuma Ensemble, Rakka) duo soittaa intuitiivista ja väkevää free jazzia, jossa on vaikutteita myös kansanmusiikista ja klassisesta musiikista. Kaksikolla on persoonallinen sävelkieli, ja sen ohjelmisto koostuu omista sävellyksistä. Duon viimeisin CD Matka (2016) sai  paljon myönteisiä arvioita, mm. Soundin Arttu Tolonen antoi levylle viisi tähteä. Albumi noteerattiin positiivisesti myös kansainvälisesti. 

Duon keskinäinen yhteys on huomattavan voimakas, soittajat ovat kohdanneet erilaisissa kokoonpanoissa jo 90-luvulta lähtien. Heidän voimakkaan spirituaalinen musiikkinsa on heittäytyvää, dynaamista ja herkästi reagoivaa. Hiljaisemmista kuiskauksista liikutaan ajoittain hyvinkin rajuun vyöryttämiseen. Molempien muusikoiden laaja instrumentaatio tekee äänimaailmasta runsaan ja monipuolisen.

Tapio & Tuomi Duo on tehnyt mm. laajan Siperian kiertuuen ja se esiintyi Flow-festivaaleilla 2016.

Vapaa pääsy!

turku

Aninkaisten Sävel - Iskusäveliä itsenäisen Suomen alkutaipaleelta,Café Tiljan, turku31.10. Klo 19:00

keikka

Aninkaisten Sävel: Iskusäveliä itsenäisen Suomen alkutaipaleelta

Miten Suomessa svengattiin itsenäisyyden alkuvuosina? Aninkaisten Sävel juhlii 100-vuotiasta Suomea Åbo Svenska Teaterin tunnelmallisessa Café Tiljanissa. Illan aikana kuullaan svengaavia mannermaisia sävelmiä 1920-30 -luvuilta 12-henkisen rytmiorkesterin esittämänä ja kunnioitetaan etenkin aikakauden suomalaisia säveltäjiä, Yrjö Gunaropulosta, Usko Kemppiä ja Pentti Viherluotoa. Tervetuloa aikamatkalle Aninkaisten Sävelen seurassa!

Laulusolisteina Elias Aarnio, Sanna Vartiainen ja Sabina Hadzibulic.

Ennakkoliput 15 € (+ palvelumaksu) Åbo Svenska Teaterin lippukassasta. Liput ovelta 20 €. 

Liput käteisellä ovelta 20 € 

Ovet klo 18, showtime klo 19. Konsertissa on väliaika.