Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Affe ja Eero, Pohjoinen Klubi,Maunula-talo, Metsäpurosali, helsinki6.10. Klo 17:30

Eero & Affe

keikka

Alf Forsman ja Eero Savela aloittivat yhteistyön rummut ja trumpetti -duona vuonna 2016. He tapasiva Affen ollessa tuuraamassa Bad Ass Brass Bandin riveissä. Siinä sivussa tapahtuneet treenissoittelut sujuivat niin leppoisissa merkeissä, että Eero pyysi Affea mukaan koko talven 2011 kestäneeseen nykysirkusesitykseen Peloton-yhtyeen kanssa. Näistä kokemuksista jäi kytemään kipinä yhteistyöhön. Eero palasi asiaan tehdessään pedagogin lopputyötä, jonka aiheena oli vapaus musiikissa. Kirjoitus syntyi haastatteluista ja duon soittokokemusten reflektoinnista. Yhteinen päämäärä oli antaa musiikin syntyä hetken mielijohteista ja antaa sen virrata vapaasti. Affen tausta Aleksander-tekniikan opettajana antoi myös pohjaa keskusteluille ja sille, miten soittotilanteessa voisi vapauttaa myös kehoa ja mieltä. Ylimääräinen ajattelu pyrittiin pitämään taka-alalla, että äänet voisivat syttyä ilman arvolatauksia ja puskemista mihinkään suuntaan. Karkia Mistika Records julkaisee syyskuussa 2017 duon "Affe ja Eero" -albumin, jonka musiikki on koostettu näistä sessioista.

Muut esiintyjät:
Stadin juhlaorkesteri feat. Knucklebone Oscar
Sydänyön rytmi

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

norDIG.: Kalle Kalima Pentasonic / SaumurMusiikkitalo, helsinki6.10. Klo 19:00

keikka

Klo 19.00: Kalle Kalima Pentasonic

Jazzkitaristi Kalle Kalima luo Pentasonic-sooloprojektissaan musiikkia sähkökitaralle ja elektroniikalle surround-äänentoistosysteemin kautta. Kaliman sävellyksissä on vaikutteita minimalistisesta musiikista, rockista ja jazzimprovisaatiosta. Kalle Kalima Pentasonicilta julkaistiin vuonna 2009 levy ’Iris in Trance’.

http://kallekalima.com 
http://myspace.com/kallekalimapentasonic 

Klo 20.15 Arve Henriksen, Hilmar Jensson & Skúli Sverrisson

Norjalaisen Arve Henriksenin ja islantilaisten Hilmar Jenssonin ja Skúli Sverrissonin muodostama trio saapuu sävyttämään norDIG.in päätösiltaa tunteikkaalla, kokeellisella ja ambient-sävyisellä jazzmusiikillaan. Trio sai viime keväänä Nordic Music Prize -kunniamaininnan vuonna 2016 julkaistusta Saumur-levystään. Saumur on voittanut myös useita islantilaisia musiikkipalkintoja.

Arve Henriksen, trumpetti, laulu, elektroniikka
Hilmar Jensson, kitara
Skúli Sverrisson, basso

http://mengi.net/saumur 
http://arvehenriksen.com 
http://hilmarjensson.com 

We Jazz DJs

Liput 17,50-28,00 €

Panurama-klubi feat. Matti Johannes Koivu, Abdissa Assefa & Juho KivivuoriLavaklubi, helsinki6.10. Klo 21:00

keikka

Hip hei, jälleen käynnistyy uusi syyskausi Panurama-klubeja. Lokakuun 6. päivä Lavaklubin solistin paikan nappaa Matti Johannes Koivu, jonka hienojen laulujen äärellä vietetään tämä syysilta. Laulujen syvin olemus pidettäneen ennallaan, mutta minkälaisia uusia vaatteita niille voitaisiin pukea, kun Koivua säestämään saapuvat klubi-isäntä Panu Savolaisen rinnalle suomijazzin luottomiehet, lyömäsoittaja Abdissa 'Mamba' Assefa sekä basisti Juho Kivivuori? 

Matti Johannes Koivu, laulu & kitara
Abdissa "Mamba" Assefa, lyömäsoittimet
Juho Kivivuori, basso
Panu Savolainen, vibrafoni & isännöinti

Liput 12/8 € 
Ennakkoon Kansallisteatterin lippumyymälästä, p. 010 733 1331.

Panurama-klubeja tukevat Musiikin edistämissäätiö & Taiteen edistämiskeskus

http://www.facebook.com/MattiJohannesKoivu/
http://www.panusavolainen.com
  
http://www.lavaklubi.fi 

Oddarrang / Spill (AU/DE)G Livelab, helsinki6.10. Klo 21:00

Oddarrang

Spill (www)

keikka

Rumpali-säveltäjä Olavi Louhivuoren luotsaama Oddarrang on tullut tutuksi yhtyeenä, joka sulauttaa vaivattomasti yhteen vaikutteita jazzista, klassisesta musiikista, maailmanmusiikista ja postmodernista rockista. Oddarrang on työstänyt kesän aikana uutta materiaalia, jonka ensiesitys tapahtuu tällä keikalla. Samalla julkaistaan bändin uusi EP, joka vie Louhivuoren mukaan Oddarrang-soundia entistä kokeellisempaan suuntaan.

Illan avaa Spill, australialaisesta The Necks -yhtyeestä tutun rumpali Tony Buckin ja berliiniläispianisti Magda Mayasin duo, joka luottaa vuorovaikutukseen ja improvisointiin.

Liput 22 €
Ovet auki klo 20:00