Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 11.10.

helsinki

Sid Hille & Foreign Friends Rytmihäiriöklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki11.10. Klo 21:00

keikka

Foreign Friends vierailee Juttutuvan Rytmihäiriöklubilla soittaen jazz-näkemyksiään suomalaisista hiteistä. 

Anni Elif Egecioglu – laulu
Sid Hille – kosketinsoittimet
Sigurdur Rögnvaldsson – kitara
Abdissa Mamba Assefa – rummut

Vapaa pääsy!

Vapaat äänet: Machado Ithursarry Duo + Marc Ducret (FR),G Livelab, helsinki11.10. Klo 19:00

keikka

Hiljattain 20-vuotisjuhlaansa viettänyt Vapaat äänet jatkaa Ranskan jazz-skenen kovien nimien esittelyä Suomessa. Tällä kertaa illan avaa ylistetty kitaristi Marc Ducret uuden sooloesityksensä voimin, ja sen jälkeen lavalle astuu Machado Ithursarry Duo, joka juhlistaa uuden albuminsa Lua julkaisua. Sekä kitaristi Ducret'n että haitarin ja pianon varaan runollisen kokeilevuutensa rakentavan Machado Ithursarry Duon musiikissa heijastuu se, mitä Ranskassa tapahtuu juuri nyt vapaan jazz-ilmaisun saralla.

Doors: 18:00
Showtime: 19:00

 

joensuu

Ikonostasis,Pakkahuone, joensuu11.10. Klo 19:00

Ikonostasis (www)

keikka

Ikonostasis on sarja pianisti-kosketinsoittaja ja säveltäjä Kari Ikosen musiikillisia kuvia, sekä sävellettyjä että improvisoituja, joka on suunniteltu esitettäväksi joko sooloesityksenä tai yhdessä valittujen säveltäjän mielimuusikoiden kanssa.

Kari Ikonen on valmistellut jo muutaman vuoden sooloalbumia toisella pääsoittimellaan Moog-syntetisaattorilla, alun perin 1960-luvun populaarin elektronimusiikin tunnetuksi tekemällä instrumentilla, jonka mestarillisena taiturina Ikonen on tullut tunnetuksi. Kiitosta saaneita näyttöjä on kuultu erityisesti Karikko –yhtyeen useilla levytyksillä, sekä vuosi sitten UMO Jazz Orchestran solistina säveltäjä Antti Auvisen uutuusteoksessa Twelve FN Keys.

Äskettäin Ozella –levymerkillä julkaistulla levyllä Ikosen soittokumppaneina ovat klarinetisti Louis Sclavis, rumpali Bob Moses sekä trumpetisti Mathias Eick erilaisissa kokoonpanoissa. Ikonen luo instrumentillaan vahvoja, rikkaita sävyjä niin soolonumeroissaan kuin villeissä pyörteissä Sclavisin klarinetin kanssa. Tunnelmat levyllä vaihtelevat vauhdikkaista herkkiin, jopa hartaisiin, kuitenkin Ikosen visioiden yhteen nivomina.

Nyt Ikonostasis kiertää levynjulkaisun merkeissä Ikosen valitsemien kotimaisten mielimuusikoiden kokoonpanolla. Saksofonisti Joakim Berghäll ja rumpali Mika Kallio ovatkin oivat tulkit tämän musiikin suomalaisversioille.

Konsertin järjestää Jazzkerho -76.

Kari Ikonen – Moog-syntetisaattori
Joakim Berghäll – saksofonit, klarinetit ja sello
Mika Kallio – rummut ja lyömäsoittimet

Lippujen hinnat 15 €, jäsenet 10 €, opiskelijat 6 €. Ennakkomyynti Levy-Eskot.

pietarsaari

Jeppis Jazz Festival: Samuel Ljungbladh feat. YH Novia & Jakob Gospel / Friends at Friends,Pietarsaari, pietarsaari11.10. Klo 19:00

keikka

Jeppis Jazz Festival tarjoaa jazzillisen viikon Pietarsaaressa!

Samuel Ljungbladh feat. YH Novia & Jakob Gospel
19:00 Schauman-sali
Liput: 20/15€

Friends at Friends - Paikalliset muusikot esiintyvät Macke Söderströmin johdolla
22:00 Friend's Pub
Vapaa pääsy!