Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 14.10.

espoo

Roast City Quintet (Paris), Petteri Hirvanen,Se Toinen Vesi, espoo14.10. Klo 21:00

Roast City Quintet

Petteri Hirvanen Group

keikka

Helsinkiläisrumpali Jesse Luostarisen ja oululaisbasisti Jouni Isoherrasen ympärille Pariisissa muotoutunut kansainvälinen yhtye, jossa alttosaksofonia soittaa espanjalais-ranskalainen Charley Rose ja pianoa pariisilainen Arnault d'Angely. Suomalaisedustusta Pariisissa ja yhtyeessä lisäsi vielä trumpettiveteraani Antero Priha. Nykyjazzia ja bebopia soittavan yhtyeen juuret ovat jami-illoissa ja kotibileissä, joista myös illan toinen kokoonpano ottaa vaikutteensa. 

Petteri Hirvanen Group on helsinkiläinen yhtye, joka on muodostunut uudelleen leimahtaneesta jamikulttuurista. Yhtyeen kokoonpano vaihtelee musiikin mukaan, ja päinvastoin! Lavalla nähdään lähes aina vierailijoita ja yllättäviä tilanteita! Nyt on tarjolla listalla mm. Montgomery, Davis, Beck, Cobham, Mahavishnu, Hancock, Coltrane sekä yhtyeen omia kappaleita.

Roast City Quintet
Antero Priha - Trumpet
Jouni Isoherranen - Bass
Charley Rose - Alto Sax
Arnault d'Angély - Piano
Jesse Luostarinen - Drums¨

Petteri Hirvanen Group
Petteri Hirvanen - Guitar
Ilkka Pättiniemi - Bass
Henrikki "Hemu" Häsänen - Drums

helsinki

Aili Ikonen: Piirrä minut -levynjulkaisukonsertti,Savoy-teatteri, helsinki14.10. Klo 19:00

keikka

Laulaja Aili Ikonen julkaisee uuden Piirrä minut -levyn Savoy-teatterin konsertissa 14.10. Levyllä tarjoillaan yhä tunteikkaampaa ja henkilökohtaisempaa puolta laulajan ohjelmistosta: tarinoita ohikiitävistä hetkistä, unettomista öistä, kiihkeästä janosta ja veteen sekoitetuista väreistä.

Ikosen yhtyeessä vaikuttavat tutut kotimaisen jazzin huippumuusikot basisti Mikko Pellinen, trumpetisti Janne Toivonen, saksofonisti-huilisti William Suvanne, pianisti Tuomas J. Turunen ja rumpali Mikko Arlin.  Vahvistukseksi konsettiin saapuu myös monipuolisen viulisti Maija Linkolan johtama jousikvartetti.

Piirrä minut -albumin tunteikkaat kappaleet tulevat kuulijan iholle, pitävät intensiivisesti otteessaan ja lumoavat eteerisillä sävyillään ja nyansseillaan. Laulut kumpuavat elämän eri puolia kuvaavista havannoista ja tilannekuvista: pakahduttavasta hiljaisesta onnesta, kaipuusta nuoruuden huolettomuuteen, vapaapudotuksesta ja sielun huokoset täyttävästä rakkaudesta. Piirrä minut on myös askel uuteen, rohkeampaan suuntaan sekä Ikosen omalla uralla että kotimaisen laulujazzin saralla.

Aili Ikonen (s. 1982) kuuluu aikamme arvostetuimpiin suomalaisiin laulajiin. Viime vuosina monipuolista ja upeaäänistä Ikosta on kuultu useilla suosituilla julkaisuilla. Yksi kiitellyimmistä oli viime vuonna julkaistu Laulan-sooloalbumi. Ikosen ja Herd-yhtyeen Jazzbasilli-projekti pureutui vuonna 2013 suomalaisen jazz-iskelmän kultakauteen; ja Ikosen nykyisen yhtyeen kanssa tehty Tribute to Ella puolestaan teki kunniaa kaikkien aikojen suurimpiin jazzlaulajiin kuuluneelle EllaFitzgeraldille. Ikonen nähtiin myös solistina Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla joulukuussa 2015. Tuorein urauutinen julkaistiin tänä kesänä, kun legendaarinen lauluyhtye Rajaton ilmoitti Ikosen liittymisestä yhtyeen riveihin loppuvuodesta 2018.

Liput: 29 / 22,50 /10 €, Show & Dinner 63 / 57 / 44 € Lippupisteestä

pietarsaari

Jeppis Jazz Festival: Jazz Brunch / Anders Sjölind Nonet / Verneri Pohjola Group: Pekka,Pietarsaari, pietarsaari14.10. Klo 11:00

Verneri Pohjola Group

Anders Sjölind Nonet

keikka

Jeppis Jazz Festival tarjoilee jazzillisen viikon Pietarsaaressa!

Jazzbrunssi Stadshotelletilla
11:00 Moody
Nauti brunssista ja livejazzista!

19:00 Black Box, Campus Allegro
Anders Sjölind Nonet
Verneri Pohjola Group: Pekka
Liput: 15/12€