Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 1.10.

joensuu

Iltapäivämatinea: Eero Hämeenniemi - improvisaatioita pianolla,Konservatorion sali, joensuu1.10. Klo 16:00

Eero Hämeenniemi

keikka

Su 1.10. klo 16
Konservatorion konserttisali

ILTAPÄIVÄMATINEA

EERO HÄMEENNIEMI – IMPROVISAATIOITA PIANOLLA

Eero Hämeenniemi lukeutuu keskeisiin suomalaisiin nykysäveltäjiin, ja hän myös opettaa sävellystä Sibelius-Akatemiassa. Tämän rinnalla Hämeenniemellä on ollut pitkäaikainen vahva kiinnostus ja rakkaus improvisaatioon ja jazziin. Hämeenniemen maineikas Nada-yhtye on tästä oivallinen esimerkki. Nyt tarjoutuu harvinainen tilaisuus kuulla Hämeenniemeä sooloimprovisaatioiden maailmoissa.

Eero Hämeenniemi on säveltäjä, kirjailija, pianisti ja sävellyksen dosentti Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Hämeenniemi on saanut teoksiinsa vaikutteita Kaukoidästä, esimerkiksi intialaisesta musiikista. Hän on säveltänyt muun muassa neljä sinfoniaa, konserttoja, jousikvartettoja, mieskuoromusiikkia ja jazzia. Sooloimprovisaatiokonsertteja Hämeenniemi on soittanut eri puolilla Eurooppaa, erityisesti Suomessa ja Italiassa.

loviisa

Vapaat äänet: Olavi trio & Jean-Luc Cappozzo,Keskus Centralen, loviisa1.10. Klo 18:00

keikka
Huippu ranskalais-suomalainen jazzkonsertti Loviisassa sunnuntaina 1.10.


Jean-Luc Cappozzo
tunnetaan Euroopan jazzmaailmassa luovuudestaan ja vahvasta, vetovoimaisesta soundistaan sekä puhtaasta fraseerauksestaan. Hän on yksi tämän hetken merkittävimmistä trumpetisteista Ranskassa ja kuuluu myyttiseen Globe Untity Orchestraan.

”Olavi Trion aineksia ovat Teppo Hauta-ahon ainutlaatuinen syvällisen basismin ja hervottoman huumorin yhdistelmä, Jari Hongiston hieno koloristisuus ja Olavi Louhivuoren loputon rytmillinen kekseliäisyys. Muusikot ovat ikäeroista huolimatta täydellisen tasaveroisia, jokainen seuraa ja johtaa, antaa omia syötteitään muiden ihmeteltäviksi.” kirjoitti Pertti Ronkanen Keskisuomalaisessa.

Nyt Olavi Trio lähtee yhteiselle runolliselle seikkailulle ranskalaisen vieraansa kanssa. Malmitalon Jazz n’ Jam -konserttia sunnuntaina 24.9. seuraavat esiintymiset Viitasaaren Miekkaniemessä 29.9., Jazzia Ilosaaressa -tapahtumassa Joensuussa 30.9. sekä kiertuen lopussa Loviisan Keskus Centralenissa 1.10.

Sunnuntaina 1.10. klo 18 Keskus Centralen
Eteläharju 2, Loviisa | Liput 10 € | Lapset ja nuoret vanhempien kanssa ilmaiseksi

järj- Free Okapi, Loviisan kulttuuritoimen tuella