Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Vapaat äänet: Rhizottome,Turun seudun musiikkiopisto, turku20.3. Klo 19:00

Rhizottome (www)

keikka
Rhizottome tuo uutta ranskalaista kansanmusiikkia Turun seudun musiikkiopistoon 20. maaliskuutta

Haitaristi Armelle Dousset’n ja saksofonisti Matthieu Metzgerin duo Rhizottome esiintyy mittavalla Suomen-kiertueella Frankofonia-kuukauden kunniaksi maaliskuussa. Yksitoista konserttia sisältävä, Vapaat äänet -agentuurin järjestämä kiertue päättyy Turkuun maanantaina 20.3.2017.

Ranskalaismuusikot haitaristi Armelle Dousset ja saksofonisti Matthieu Metzger esiintyvät mittavalla Suomen-kiertueella 28.2.–20.3.2017 Rhizottomen sensuelli musiikki on valloittanut yleisöjä Euroopasta Japaniin, ja ranskalaisduo saapuu nyt Vapaat äänet -agentuurin tuottamalle kiertueelle Suomeen ja Baltiaan esiintymään muun muassa Saloon, Riihimäelle, Espooseen, Joensuun, Haapavedelle ja Turkuun osana ranskankielisyyttä juhlistavaa, kansainvälisen Frankofonia-järjestön organisoimaa Frankofonia-kuukautta.

Haitaristi Armelle Dousset'n ja saksofonisti Matthieu Metzgerin duo Rhizottome (suom. juuret katkaiseva puutarhuri) sai alkunsa vuonna 2008 barokkiohjelmiston esittämisellä juhlissa ja kaduilla. Vuosien kuluessa Rhizottome on kehittänyt omaperäisen ohjelmiston, eräänlaisen oman kansanperinteensä, joka ottaa laajasti vaikutteita maailman eri musiikkiperinteistä. Duo yhdistää perinnemusiikin teemojen tulkintaan improvisaatiota ja säveltää uutta kuitenkin onnistuen saamaan musiikin kuulostamaan aina tavalla tai toisella tutulta. Saksofonin ja harmonikan keskustelussa syntyy uusia tarinoita ja uusia tansseja. Duon ensimmäinen levy L’Amaranthe ilmestyi vuonna 2009 ja toinen albumi Rhizottome vuonna 2013. Rhizottomen uusi albumi on omakustanne, tupla-cd niwashi no yume / nenashigusa (puutarhurin unelma / kiskottu juuriltaan), joka on äänitetty Villa Kujoyaman residenssissä Kiotossa, Japanissa syksyllä 2015 koto-soittajan Reiko Imanishin kanssa.

Armelle Dousset aloitti harmonikansoiton kansanmusiikin parissa ja opiskeli maineikkaassa Angers’n Kansallisessa koreografisessa keskuksessa, josta hän valmistui vuonna 2009. Samana vuonna hän kantaesitti Kiotossa, Japanissa sooloteoksensa Haigore, jossa yhdistyvät ekspressiivinen liike, sävelkieli ja rakkaus elokuvataiteeseen. Tämä omaperäinen tie taiteeseen on jatkunut siitä lähtien sekä Rhizottome-duon kanssa että nykytanssilavoilla muuan muassa Alain Buffardin ja Laurent Falguiérasin koreografioissa. Äskettäin Suomessa SelfCooking -soolonsa kanssa kiertänyt saksofonisti Matthieu Metzger on outo lintu ranskalaisen jazzkentän uusien tulokkaiden joukossa. Häntä kiehtoo musiikin runollinen, genretön ulottuvuus, ja sopraanisaksofonisti onkin kotonaan niin jazzin, kansanmusiikin kuin rockin parissa. Hän johtaa omaa Killing Spree -trioaan, soittaa klarinetisti Louis Sclavisin kanssa Amarillys Ensemblessä ja on ollut Orchestre National de Jazzin jäsen vuosina 2010-2014.

Liput 10 euroa
Turun seudun musiikkiopisto
Mestarinkatu 2, 20810 Turku

 

Keikat samana päivänä kaupungissa turku

Ei muita keikkoja.