Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 28.2.

helsinki

Sibis Jazz Faculty: Dizzy 100 years!,Black Box, Musiikkitalo, helsinki28.2. Klo 19:00

keikka
Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmä juhlii 100-vuotiasta Dizzy Gillespietä (1917–1993).

Dizzy Gillespie oli jazzmusiikin suuria uudistajia, ja huikeana intrumentalistina hän vei myös trumpetinsoiton uudelle tasolle. Tinkimättömän taiteellisen ilmaisun lisäksi Dizzy oli myös showmies huumorin ollessa läsnä hänen musiikissaan. Juhlakonsertissa kuullaan kuutta Suomen ilmaisuvoimaisinta trumpetistia, jotka valitsevat omat suosikkinsa Gillespien sävellyksistä.

Jukka Eskola, Mikko ”Gunu” Karjalainen, Kalevi Louhivuori, Teemu Mattsson, Mikko Pettinen ja Tero Saarti, trumpetti ja
Sibis Jazz Faculty Trio:
Jukkis Uotila, piano
Ville Herrala, basso
Jaska Lukkarinen, rummut

Lisätietoja:
Ulla Havulehto, 050 384 3451, ulla.havulehto@uniarts.fi

 

 

salo

Vapaat äänet: Rhizottome,Salon taidemuseo Veturitalli, salo28.2. Klo 19:00

Rhizottome (www)

keikka

Rhizottome tuo yhteen haitaristi Armelle Dousset’n ja saksofonisti Matthieu Metzgerin. Frankofonia-kuukauden kunniaksi ranskalaisduon sensuelli ja antelias musiikki valloittaa Suomen lavoja mittavalla kiertueella maaliskuussa. Yksitoista konserttia käsittävä Vapaat äänet -agentuurin järjestämä kiertue käynnistyy Salon Veturitallista 28.2.

Ranskalaismuusikot haitaristi Armelle Dousset ja saksofonisti Matthieu Metzger aloittivat yhteistyönsä vuonna 2008 soittamalla kadulla ja juhlissa perinteistä ja barokkiohjelmistoa. Syntyi duo Rhizottome (tarkoittaa puutarhuria joka katkaisee juuret).   Vuosien kuluessa Rhizottome on kehittänyt omaperäisen ohjelmiston, eräänlaisen keksityn kansanperinteen, joka istuttaa juurensa koko maailman musiikkiperinteeseen. Duo tulkitsee ja laajentaa perinnemusiikin teemoja improvisoiden ja säveltäen samalla uutta, mutta niin jännittävästi ja ovelasti, että kaikki saattaa kuulostaa tutulta.  Saksofonin ja harmonikan keskustelussa syntyy uusia tarinoita ja uusia tansseja. Rhizottomen sensuelli ja antelias musiikki on valloittanut yleisöjä Euroopasta Japaniin ja saapuu nyt Suomeen sekä Baltiaan Frankofonia-kuukauden kunniaksi maaliskuussa.

Duon ensimmäinen levy L’Amaranthe ilmestyi v. 2009. Toinen albumi Rhizottome julkaistiin v. 2013. NoMadMusic julkaisi molemmat digiversioina. Rhizottomen uusi albumi on omakustanne, tupla-cd niwashi no yume / nenashigusa (puutarhurin unelma / kiskottu juuriltaan), joka on äänitetty Japanissa syksyllä 2015 kotonsoittajan Reiko Imanishin kanssa Rhizottomme ollessaan residenssissä Kyôtossa Villa Kujoyamassa.