Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 4.2.

helsinki

Pylkkänen-Luhtala-D'Anna -trio,Oluthuone Kaisla, helsinki4.2. Klo 20:00

Jazztrio:
Pekka Pylkkänen - sax
Karri Luhtala - organ
Alessandro D'anna/ITA - rummut

Jazz From The Silver Screen,Kulttuurikeskus Caisa, helsinki4.2. Klo 19:00

Jazz From The Silver Screen - a night of great music from the movies.
Elokuvamusiikkia ja tunnelmia valkokankaalta.

Tänä iltana kuullaan musiikkia, joka sai alkunsa valkokankaalla. Tähtiosassa kuullaan teoksia, joita pidetään tämän päivän jazz-"standardeina", sekä mielenkiintoinen ja eklektinen valikoima elokuvamusiikkia, jota tulkitaan jazzin “murteella”. Esitys on Suomen kantaesitys.

Ohjelmassa on mm. George & Ira Gershwin, Cole Porter, Isaak Dunajevsky, Oscar Hammerstein II, Irving Berlin.

Liput 7€

Kesto on noin 2h, sis. väliajan.

Anastasia Trizna & Pekka Kurki - vocals, stories and more

Valeri Nikitin - piano and music arrangements
Pekka Sarmanto - double-bass
Hannu Thoren - drums

Mosabacka Big Band – Evening Blues,Malmitalo, helsinki4.2. Klo 17:00

keikka

Orkesterin solisteina ovat Frim-Framista laulaja-kitaristi Juki Välipakka ja tenorisaksofonisti Sirpa Suomalainen.

Konsertissa kuullaan Jimmy Witherspoonin, Louis Jordanin ja T-Bone Walkerin bluesmusiikkia. Big bändiä johtaa Markku Renko.

Jimmy Witherspoon on syntynyt Gurdonissa Arkansasissa vuonna 1920 ja oli yksi suosituimmista blueslaulajista aikoinaan. Hän tuli tunnetuksi esiintyessään Teddy Weatherfordin yhtyeessä ja hän teki säännöllisiä radiolähetyksiä Yhdysvaltojen armeijalle toisen maailmansodan aikana. Witherspoonin pitkä ja mielenkiintoinen ura jatkui 1940-luvulta 1990-luvulle asti.

Juki Välipakka on pitkän linjan muusikko/laulaja, joka hallitsee useita eri tyylilajeja. Hänet on valittu Jazzrytmit-lehden kriitikkoäänestyksessä jopa yhdeksän kertaa Suomen parhaaksi miespuoliseksi jazzlaulajaksi. Välipakka on esiintynyt lukuisilla jazz- ja bluesfestivaaleilla ja klubeilla Suomessa ja Euroopassa. Hän on myös usein esiintynyt Malmitalossa ja on tuttu talon yleisölle.

Liput 16,50/13,50 €

Lipunmyynti p. 09 310 12000 ja Lippupiste

Kesto noin 75 min, ei väliaikaa

hämeenlinna

Virta,Suisto, hämeenlinna4.2. Klo 22:00

keikka

Hurmos-levynsä joulukuun 2016 alussa julkaissut Virta suuntaa ympäri Suomen tammi-helmikuussa. Kiertueen ajan aiemmin kolmihenkisenä yhtyeenä tunnettu Virta laajenee kuusihenkiseksi taidekollektiiviksi, kun kokoonpanoon liittyvät visuaalitaiteilija Emma Luukkala, valosuunnittelija Jere Suontausta sekä ääniteknikko Mika Savolainen.

Virta on helsinkiläinen instrumentaalitrio, joka yhdistelee musiikissaan pohjoismaista jazzperinnettä, post-rockia sekä elektronisen nykymusiikin elementtejä. Vuodesta 2011 toimineen yhtyeen debyyttialbumi Tales from the Deep Waters (Tourist Information, 2012) myi itsensä loppuun ja keräsi paljon kiitosta niin kuulijoilta kuin kriitikoiltakin. Omintakeisen instrumentaation omaava yhtye on herättänyt paljon kiinnostusta myös kansainvälisellä tasolla ja sai juuri kutsun arvostetuille Jazzahead! -festivaaleille jotka pidetään Bremenissä huhtikuussa 2017.

Antti Hevosmaa: trumpetti, vokaalit, elektroniikka
Heikki Selamo: kitara, vokaalit, elektroniikka
Erik Fräki: rummut, perkussiot, elektroniikka

Livevisuaalit: Emma Luukkala
Valosuunnittelu: Jere Suontausta
Miksaus: Mika Savolainen

Liput 10 €
K-18

joensuu

Vapaat äänet : Equally Stupid + Matthieu Metzger,Joensuun Pakkahuone, joensuu4.2. Klo 18:00

Equally Stupid

(+ Pauli Lyytinen, Sigurdur Rögnvaldsson, David Meier)

Matthieu Metzger SelfCooking (www)

keikka

Kiitetty suomalais-sveitsiläis-islantilainen trio Equally Stupid syventää mielikuvituksellista urbaania ilmaisuaan ja julkaisee juuri toisen albuminsa Eclipse Music -levymerkille. Ranskalainen fonistilahjakkuus Matthieu Metzger keittää kokoon omaperäisiä runollisia ja oudon kauniita luomuksia elektroniikan keinoja taidokkaasti hyödyntäen. Tämä monimausteinen kattaus tuottaa katu-uskottavaa eurooppalaista tulevaisuuden jazzia.

Vuoden ensimmäinen Vapaat äänet -kiertue käsittää kahdeksan konserttia, joissa kuullaan sekä Equally Stupid -yhtyettä että Matthieu Metzgeriä soolona. Tampereen Eclipse Jazz Clubilla 28.1. käynnistyvä yhteinen retki huipentuu Helsingin Malmitalossa 8.2. Muut kiertueen kaupungit ovat Hämeenlinna, Raahe, Kuopio, Joensuu, Viitasaari ja Orivesi. Equally Stupid ottaa varaslähdön Porin Validi Karkia -klubilla 27.1. ja soittaa vielä kolme omaa konserttia Turussa, Jyväskylässä ja Tallinnassa, jossa koko kiertue päättyy 10.2. Validi Karkia -klubi järjestää myös Metzergin soolokonsertin 1.2. Tämä on järjestyksessään 28. ranskalais-suomalainen kiertue, jonka Suomen Jazzliitto ja Vapaat äänet yhdessä tuottavat.

Suomalais-sveitsiläis-islantilainen jazztrio Equally Stupid on saksofonisti Pauli Lyytisen, kitaristi Sigurdur Rögnvaldssonin ja rumpali David Meierin muodostama vahva ja energinen yhtye, jonka tuotanto on melodista ja rytmisesti monikerroksista. Menevät ja mm. progressiivisesta rockmusiikista ammentavat sävellykset jättävät runsaasti tilaa väkeville solisteille. Eclipse Musicin helmikuussa 2014 julkaisema debyyttilevy Exploding Head sai riemastuttavan vastaanoton niin levyllä kuin keikkalavoillakin. Trion toinenkin albumi Escape From The Unhappy Society julkaistaan Eclipse Music levymerkillä Vapaat äänet – kiertueen yhteydessä. Toisella albumillaan Equally Stupid vie musiikkinsa entistä persoonallisempaan ja rikkaampaan suuntaan monenkirjavine sävellyksineen ja soitinyhdistelmineen.

Saksofonisti Matthieu Metzger on outo lintu ranskalaisen jazzkentän uusien tulokkaiden joukossa. Häntä kiehtovat musiikin runollinen ulottuvuus sekä keinot tuoda se esille muusikkona ja joskus myös äänittäjänä. Hän on yhtä hyvin kotonaan jazzin, nykymusiikin, kansanmusiikin, rockin ja metallin parissa. Hän johtaa omaa Killing Spree -trioa, soittaa mm. klarinetisti Louis Sclavisin kanssa Amarillys Ensemblessä ja on ollut Orchestre National de Jazzin jäsen vuosina 2010-2014. Hän on käynyt aikaisemmin Suomessa Louis Sclavisin kvintetissä Kerava Jazz -festivaalilla vuonna 2009.

 MATTHIEU METZGER self cooking
Matthieu Metzger sopranino- ja alttosaksofoni, elektroniikka
www.mmtz.eu

EQUALLY STUPID
Pauli Lyytinen tenori- basso ja alttosaksofoni, efektit, syntetisaattori, sävellys
Sigurdur Rögnvaldsson baritonikitara, sävellys
David Meier rummut
www.equallystupid.net

Albumi “Escape From the Unhappy Sociey”, bandcamp:
https://eclipsemusicrecordlabel.bandcamp.com/album/escape-from-the-unhappy-society

 Ovet auki klo 17:30 konsertin alku klo 18:00
 Liput 20 €  / jäsenet 15 € / opiskelijat 8 €

salo

SaloJazz Live: TIM HAGANS (USA) WITH FINNISH FRIENDS,Veturitallit, salo4.2. Klo 18:00

TIM HAGANS (USA) WITH FINNISH FRIENDS

Trumpetisti Tim Hagans konsertoi helmikuussa suomalaisten kollegojensa seurassa. Viime vuosina Hagansin esiintymiset muun muassa Ravi Coltranen kanssa ovat saaneet kansainvälistä huomiota. Pitkäaikainen työ Ruotsissa Norrbotten Big Bandin johtajana on muodostanut Hagansille vahvan suhteen skandinaaviseen jazzyhteisöön.

Multi-Instrumentalisti Jukkis Uotila operoi pianon ääressä. Jukkiksen ja Timin yhteys alkaa jo Uotilan New Yorkin vuosilta. Viime aikoina Jukkis on konsertoinut rumpujen takana Hagansin kanssa.

Sähköisen basso-rumpu-akselin muodostavat Timo Hirvonen ja Jussi Lehtonen.

Ohjelmisto muodostuu pääosin yhtyeen jäsenten originaaleista.

Kotisivu
Tim Hagans Quartet: First Jazz

Konserttia tukee Salon kaupungin kulttuuripalvelut.

Tim Hagans (USA) - trumpetti
Jukkis Uotila - piano
Timo Hirvonen - basso
Jussi Lehtonen - rummut

turku

Turku Jazz Orchestra & Woodyn vuosikymmenet,Sigyn-sali, Turun konservatorio, turku4.2. Klo 18:00

keikka

Turku Jazz Orchestra
Antti Rissanen – kapellimestari

Helmikuisena lauantaina Turku Jazz Orchestra tarjoaa läpileikkauksen jazzlegenda Woody Hermanin ja hänen yhtyeidensä musiikista. Woody oli edelläkävijä, joka ei koskaan jumittunut yhteen tiettyyn tyylisuuntaan. Hänen tuotantonsa ulottuu aina 30-luvun swingistä 80-luvun moderniin musiikkiin. Konsertissa kuullaan muun muassa Woodchopper’s Ball, Four Brothers, Freedom Jazz Dance ja monia muita klassikoita.

Illan kapellimestarina ja solistina toimii pasunisti Antti Rissanen (s. 1975). Rissanen on työskennellyt lukuisissa maamme eturivin jazzyhtyeissä, kuten UMO Jazz Orchestrassa. Kevyen musiikin saralla hän on ollut mukana esimerkiksi Kerkko Koskinen Kollektiivin kokoonpanossa. Rissanen toimii tällä hetkellä Metropolian pop/jazz-puhallinsoitinten vastuuopettajana.

 

Liput: 27€ / opiskelijat ja eläkeläiset 25€ / OP-Etu 24,50€
OP Turun Seudun omistaja-asiakasetu -10 % normaalihinnasta (max 2 etua/asiakas) Tiketin lipunmyyntipisteistä OP-kortilla tai Pivolla.