Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 10.2.

espoo

April Jazz Club: Riitta Paakki Quartet,Sokos Hotel Tapiola Garden, espoo10.2. Klo 19:00

Riitta Paakki Quartet

keikka

19:00 | Ebeli Show
20:00 | Riitta Paakki Quartet

Pianisti Riitta Paakki  johdattaa April Jazz Clubille upean kvartettinsa, jonka riveistä ei taitoa ja tunnetta puutu. Yhtyeen kompista vastaa luottomiehet rumpali Joonas Riippa ja basisti Antti Lötjönen – saksofonissa puolestaan loistaa Manuel Dunkel. Paakki itse on ensimmäinen suomalaisen jazzpianistin tohtorintutkinnon suorittanut henkilö, ja hänen soitostaan löytyy upeaa eleganssia ja musiikin iloa. Kvartetti esittää Paakin sävellyksiä – musiikkia, joka on svengaavaa, ilmeikästä ja hauskaa. Muutamia vuosia koossa ollut yhtye on ollut pienellä tauolla ja palaa nyt terävämpänä ja tuoreempana kuin koskaan!

Riitta Paakki: piano
Manuel Dunkel: saksofoni
Antti Lötjönen: basso
Joonas Riippa: rummut

Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, Espoo
Liput ovelta 10 € | Ennakkoliput Lippupisteestä 12,50 € (sis. palvelumaksut)
Tapahtuma on ikärajaton.

helsinki

Anna Kokkonen ja Runoen,Malmitalo, helsinki10.2. Klo 19:00

Anna Kokkonen ja Runoen

Laulaja-lauluntekijä Anna Kokkonen on ihastuttanut aitoudellaan ja taiteellisella tinkimättömyydellään. Hän on julkaissut kaksi albumia Toisenlaiset sydämet ja Salainen puutarha, jotka hän on myös itse tuottanut. Annan musiikki vie mukanaan taianomaiselle matkalle, ja siinä on vaikutteita mm. folkista ja kansanmusiikista menneiden aikojen leiritulien ääreltä.

Annan kappaleet ovat soineet paljon radiossa ja saaneet myös kansainvälistä huomiota. Bändikokoonpanossa soittaa tuttuja kasvoja monista bändeistä, kuten Poets of the Fall, ja nyt on keikalla soitinvalikoimassa myös harppu.

Seuraava single Matkalla kotiin julkaistaan helmikuussa 2017, ja se on ensimmäinen julkaisu tulevalta kolmannelta albumilta. Kappaleessa vierailee mm. irlantilaisen säkkipillin soittaja.

Anna Kokkonen: laulu ja kitara
Marja Ahlsved: flyygeli
Niklas Ahlsved: rummut
Seidi Guzejev: viulu
Jaakko Järvinen: kitara
Jani Snellman: basso
Hilda Kunnola: harppu
Mila Laine: sello

www.annakokkonen.com
www.facebook.com/annakokkonen.music
www.youtube.com/annakokkonen
https://play.spotify.com/artist/6qNPfNsS9w7dYbMj4e0O4j

RUNOEN

Konsertin aloittaa Runoen, uusi ja elämänmakuinen yhtye, jonka ohjelmistoon kuuluu lyyrisiä melodioita ja värikkäitä rytmejä. Jenni Rothin tunteisiin vetoava ääni ja vahva tulkinta ovat koskettaneet kuulijoita. Yhtyeen uusissa pop/jazz/folk-henkisissä sävelmissä tunnettujen runoilijoiden (mm. A. Kivi, E. Leino, E. Södergran) runot saavat uuden elämän. Suurin osa sävellyksistä on syntynyt säveltäjä-pianisti Juha Granlundin kynästä.

Kokoonpano:
Jenni Roth (laulu & saksofoni),
Juha Granlund (piano),
Jatta Pihlajaniemi (huilu & laulu),
Tero Siitonen (basso),
Esa Hiltunen (rummut & laulu)

www.runoen.fi
www.facebook.com/runoen
www.youtube.com/channel/UCtx2Hm_q76H_hYj8iELk7Ow

pori

Validi Karkia:VELI-MATTI O ÄIJÄLÄ / THE KOLMAS, BLACK BIKINI,Porin kaupunginkirjasto, pori10.2. Klo 20:00

Black Bikini

Veli-Matti O Äijälä / The Kolmas

keikka

Porin klubimaailman kuriositeetti, jo valtakunnallisestikin tunnustettu underground-entiteetti Validi täyttää kuusi vuotta!

Porin eklektisin, vaihtoehtoisin ja kansainvälisin ympärivuotinen klubi on esitellyt tähän mennessä 12 eri osoitteessa yhteensä lähes neljäsataa esiintyjää, joissa on soittanut yli 1000 muusikkoa 19 eri maasta. Viime vuoden klubimäärä oli ennätykselliset 46 ja tasollinen sekä määrällinen tähänastinen huippu, esiintyjinä kuultiin maailmanluokan tähtiä ja legendoja, kuten Mirel Wagner, Eugene Chadbourne, Ken Stringfellow, Peter Brötzmann, Jonna Tervomaa, Sound & Fury, jne. Jyrki Laihon kuratoiman klubin ohjelmisto on ennakkoluuloton ja monipuolinen katsaus kiinnostavaan jazziin, rockiin, folkiin, avantgardeen ja kaikkeen siltä väliltä. Klubi satsaa erityisesti varhaisiin soittoaikoihin ja häiriöttömiin kuunteluolosuhteisiin.

Validin kuuden vuoden savottaa juhlitaan helmikuun 6-vuotis-Hulabaloosalla! Perjantaina 10.2. lavalla suomalaisen undergroundin ylipappi Veli-Matti "Läjä" O Äijälä 'Raskas ALzheimer' -levynjulkaisukeikallaan sekä porilaislähtöinen, niin ikään vaihtoehtomusiikkiguru Pentti Dassum uudella Black Bikini -duollaan Kuupuu-Jonna Karankan kanssa. 

VELI-MATTI O ÄIJÄLÄ / THE KOLMAS
(Läjä Äijälä, Markku Leinonen)

BLACK BIKINI
(Jonna Karanka, Pentti Dassum)

Showtime klo 20.00, ovet klo 19.30.
Liput 10€

https://musikatlach.bandcamp.com/album/black-bikini 

turku

Virta,Ylioppilasteatteri, turku10.2. Klo 19:00

keikka

Hurmos-levynsä joulukuun 2016 alussa julkaissut Virta suuntaa ympäri Suomen tammi-helmikuussa. Kiertueen ajan aiemmin kolmihenkisenä yhtyeenä tunnettu Virta laajenee kuusihenkiseksi taidekollektiiviksi, kun kokoonpanoon liittyvät visuaalitaiteilija Emma Luukkala, valosuunnittelija Jere Suontausta sekä ääniteknikko Mika Savolainen.

Virta on helsinkiläinen instrumentaalitrio, joka yhdistelee musiikissaan pohjoismaista jazzperinnettä, post-rockia sekä elektronisen nykymusiikin elementtejä. Vuodesta 2011 toimineen yhtyeen debyyttialbumi Tales from the Deep Waters (Tourist Information, 2012) myi itsensä loppuun ja keräsi paljon kiitosta niin kuulijoilta kuin kriitikoiltakin. Omintakeisen instrumentaation omaava yhtye on herättänyt paljon kiinnostusta myös kansainvälisellä tasolla ja sai juuri kutsun arvostetuille Jazzahead! -festivaaleille jotka pidetään Bremenissä huhtikuussa 2017.

Antti Hevosmaa: trumpetti, vokaalit, elektroniikka
Heikki Selamo: kitara, vokaalit, elektroniikka
Erik Fräki: rummut, perkussiot, elektroniikka

Livevisuaalit: Emma Luukkala
Valosuunnittelu: Jere Suontausta
Miksaus: Mika Savolainen

Liput ovelta: 12/8€ (opiskelija tai alle 18 vuotias)
HUOM! Ovet avataan 30 min ennen esitystä.
Ikäraja: Sallittu

Flame Jazz: Quartet Ajaton,Café Tiljan, Åbo Svenska Teater, turku10.2. Klo 22:00

Quartet Ajaton

keikka

Ainutlaatuinen Quartet Ajaton luo neliulotteista musiikkia, joka hajottaa määritelmät menneiden aikojen tomuksi. Yhtyeen eriskummallinen instrumentaatio ja musiikillinen visio ovat kokoelma poikkeuksia, jossa improvisoidut maisemat, kansanmusiikilliset säkeet, keskiaikaiset luuttulaulut sekä originaalisävellykset virtaavat virkistävänä synteesinä.

“Syntyi vaikutelma, että ainahan sitä on bandoneonilla, gamballa ja Moogilla yhdessä jammailtu.” -Keskisuomalainen

Mia Simanainen – laulu
Henrik Sandås – bandoneon
Kari Ikonen – Moog-syntetisaattori
Mikko Perkola – viola da gamba

Liput: 15 € / opiskelijat ja eläkeläiset 12 € / S-Etu 13,50 €