Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 14.2.

helsinki

Ystävänpäivän lounaskonsertti: UMO & Panu Savolainen (vapaa pääsy),Savoy-teatteri, helsinki14.2. Klo 12:00

Vibrafonisti Panu Savolainen ja UMO johdattavat kuulijat lapsuuden suuriin seikkailuihin tässä säveltäjä-kapellimestari Vellu Halkosalmen hiljattain kantaesityksensä saaneessa teoksessa.

Playing Reality -teoksessa pohditaan leikin olemusta ja leikin kautta oppimista. Se kuvaa tietoisuuden kehittymistä ja lapsuuden maisemia: kokeilua, haparointia, leikkiä, takaumia ja kasvua. Vibrafoni on tämän kaiken keskellä kasvavan ihmisen ääni ja orkesteri muu maailma.

Konsertin solisti, vibrafonisti Panu Savolainen (s. 1990) nousi jo parikymppisenä suomijazzin kirkkaimpaan kärkeen. Hänet valittiin Pori Jazzin Vuoden taiteilijaksi v. 2010 ja seuraavana vuonna hän pokkasi European Jazz Competition -voiton hollantilaisella North Sea Jazz -festivaalilla trionsa HERDin kanssa. Soittamisen ohella Savolainen toimii Kalkkiranta Jazzin taiteellisena johtajana.

Konsertin kapellimestarina toimii teoksen säveltäjä Vellu Halkosalmi (s. 1971), joka on mestari rakentamaan musiikillisia siltoja eri tyylilajien, orkestereiden ja muusikoiden välille. Hän on tehnyt töitä useiden kotimaisten orkesterien ja muusikoiden kanssa, mutta on erittäin kysytty sovittaja myös kansainvälisesti. Hänen nimekkäimpiin yhteistyökumppaneihinsa kuuluvat mm. Metropole Orchestra, Chaka Khan, Quincy Jones ja Snarky Puppy.

Konsertti pidetään Savoy-teatterin salissa klo 12-13 ja siihen on vapaa pääsy. Voit halutessasi nauttia lounaan Ravintola Prestossa joko ennen tai jälkeen konsertin, hinta alk. 10,20 €. Lounasta ei ole pakko syödä vaan voit osallistua pelkästään konserttiin.

Tuotanto: UMO Jazz Orchestra, Savoy-teatteri ja Ravintola Presto.