Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 3.2.

helsinki

Panurama-klubi: Panu Savolainen Trio feat. Timo Lassy,Kansallisteatterin Lavaklubi, helsinki3.2. Klo 21:00

keikka

Vibrafonisti Panu Savolaisen isännöimän Panurama-klubisarjan kevätkausi käynnistyy perjantaina 3.2., kun Panu Savolainen Trion vieraaksi Kansallisteatterin Lavaklubilla nousee saksofonisti Timo Lassy. Tuoreessa triossa soittavat Savolaisen ohella sähköbasisti Jori Huhtala sekä rumpali Ville Pynssi. Illan aikana kuullaan mm. Savolaisen tuoreita sävellyksiä niin trio-kokoonpanolla kuin saksofonisolistin kera.

Kuumimpiin jazznimiimme lukeutuva Lassy tunnetaan erityisesti omasta, 10-vuotisjuhlavuottansa viettävästä Timo Lassy Bandistaan. Vastuttamattomasta svengistään tunnettu yhtye on julkaissut viisi albumia ja esiintynyt lukemattomilla loppuunmyydyillä klubeilla. Lassyn tuoreimpiin töihin lukeutuu mm. Pikku Kakkosesta kertovan dokumentin musiikin säveltäminen.

Alunperin keväällä 2014 alkaneessa Panurama-klubisarjassa Panu Savolaisen vieraaksi saapuu joka kuukausi suomalaisen musiikkielämän tähtiä, joiden kanssa hän luo jokaiseen iltaan oman mielenkiintoisen ja yllätyksellisen musiikillisen kokonaisuutensa. Tänä keväänä tulevilla klubeilla vierailevat laulaja Aili Ikonen sekä kansanmusiikkiyhtye JPP. Aiemmin klubilla ovat vierailleet mm. Johanna Iivanainen, Teppo Mäkynen, Maria Kalaniemi, Minna Pensola, Jukka Perko sekä Felix Zenger.

Timo Lassy, saksofoni
Jori Huhtala, sähköbasso
Ville Pynssi, rummut
Panu Savolainen, vibrafoni ja isännöinti

Liput 12/8 € Kansallisteatterin lippumyymälästä, sarjalippu kevään iltoihin 30 €.

Tulevat Panurama-klubit:
pe 3.3. vieraana Aili Ikonen
pe 7.4. vieraana JPP (Järvelän Pikkupelimannit)

iisalmi

KJC Iisalmi: Tim Hagans & Finnish Friends,Ravintola Raatihuone, iisalmi3.2. Klo 20:00

Tim Hagans & Finnish Friends

keikka

Trumpetisti Tim Hagans (USA) konsertoi helmikuussa suomalaisten kollegojensa seurassa.  Pitkäaikainen työ Ruotsissa Norrbotten Big Bandin johtajana on säilyttänyt Hagansin suhteen vahvana skandinaaviseen jazzyhteisöön. Viime vuosina Hagansin esiintymiset muun muassa Ravi Coltranen kanssa ovat saaneet kansainvälistä huomiota. 

Kokon konsertissa sähköisen basso-rumpu-akselin muodostavat Timo Hirvonen ja Jussi Lehtonen, kun taas pianon ääressä operoi multi-instrumentalisti Jukkis Uotila. Hagansin ja Uotilan yhteys alkaa jo jälkimmäisen New Yorkin -vuosilta, ja viime aikoina hän on esiintynyt Hagansin kanssa erityisesti rummuissa. 

Konsertissa kuullaan pääosin yhtyeen jäsenten originaalikappaleita. 

Tim Hagans, trumpetti
Jukkis Uotila, piano
Timo Hirvonen, basso
Jussi Lehtonen, rummut 

Liput 20 €: Ravintola Raatihuone
e-mail: ravintola@raatihuone.fi 
puh. 050 408 6009

jyväskylä

Virta,Musta kynnys, jyväskylä3.2. Klo 23:00

keikka

Hurmos-levynsä joulukuun 2016 alussa julkaissut Virta suuntaa ympäri Suomen tammi-helmikuussa. Kiertueen ajan aiemmin kolmihenkisenä yhtyeenä tunnettu Virta laajenee kuusihenkiseksi taidekollektiiviksi, kun kokoonpanoon liittyvät visuaalitaiteilija Emma Luukkala, valosuunnittelija Jere Suontausta sekä ääniteknikko Mika Savolainen.

Virta on helsinkiläinen instrumentaalitrio, joka yhdistelee musiikissaan pohjoismaista jazzperinnettä, post-rockia sekä elektronisen nykymusiikin elementtejä. Vuodesta 2011 toimineen yhtyeen debyyttialbumi Tales from the Deep Waters (Tourist Information, 2012) myi itsensä loppuun ja keräsi paljon kiitosta niin kuulijoilta kuin kriitikoiltakin. Omintakeisen instrumentaation omaava yhtye on herättänyt paljon kiinnostusta myös kansainvälisellä tasolla ja sai juuri kutsun arvostetuille Jazzahead! -festivaaleille jotka pidetään Bremenissä huhtikuussa 2017.

Antti Hevosmaa: trumpetti, vokaalit, elektroniikka
Heikki Selamo: kitara, vokaalit, elektroniikka
Erik Fräki: rummut, perkussiot, elektroniikka

Livevisuaalit: Emma Luukkala
Valosuunnittelu: Jere Suontausta
Miksaus: Mika Savolainen

Ovet aukeaa: 21:00
Esitys alkaa: 23:00
Liput ovelta: 7€
Ikäraja: K-18

kuopio

Vapaat äänet : Equally Stupid + Matthieu Metzger,King's Crown, kuopio3.2. Klo 19:30

Equally Stupid

(+ Pauli Lyytinen, Sigurdur Rögnvaldsson, David Meier)

Matthieu Metzger SelfCooking (www)

keikkaKiitetty suomalais-sveitsiläis-islantilainen trio Equally Stupid syventää mielikuvituksellista urbaania ilmaisuaan ja julkaisee juuri toisen albuminsa Eclipse Music -levymerkille. Ranskalainen fonistilahjakkuus Matthieu Metzger keittää kokoon omaperäisiä runollisia ja oudon kauniita luomuksia elektroniikan keinoja taidokkaasti hyödyntäen. Tämä monimausteinen kattaus tuottaa katu-uskottavaa eurooppalaista tulevaisuuden jazzia.

Konserttia King's Crown -ravintolassa järjestää Kuopio Jazz & Blues ry.

Vuoden ensimmäinen Vapaat äänet -kiertue käsittää kahdeksan konserttia, joissa kuullaan sekä Equally Stupid -yhtyettä että Matthieu Metzgeriä soolona. Tampereen Eclipse Jazz Clubilla 28.1. käynnistyvä yhteinen retki huipentuu Helsingin Malmitalossa 8.2. Muut kiertueen kaupungit ovat Hämeenlinna, Raahe, Kuopio, Joensuu, Viitasaari ja Orivesi. Equally Stupid ottaa varaslähdön Porin Validi Karkia -klubilla 27.1. ja soittaa vielä kolme omaa konserttia Turussa, Jyväskylässä ja Tallinnassa, jossa koko kiertue päättyy 10.2. Validi Karkia -klubi järjestää myös Metzergin soolokonsertin 1.2. Tämä on järjestyksessään 28. ranskalais-suomalainen kiertue, jonka Suomen Jazzliitto ja Vapaat äänet yhdessä tuottavat.

Suomalais-sveitsiläis-islantilainen jazztrio Equally Stupid on saksofonisti Pauli Lyytisen, kitaristi Sigurdur Rögnvaldssonin ja rumpali David Meierin muodostama vahva ja energinen yhtye, jonka tuotanto on melodista ja rytmisesti monikerroksista. Menevät ja mm. progressiivisesta rockmusiikista ammentavat sävellykset jättävät runsaasti tilaa väkeville solisteille. Eclipse Musicin helmikuussa 2014 julkaisema debyyttilevy Exploding Head sai riemastuttavan vastaanoton niin levyllä kuin keikkalavoillakin. Trion toinenkin albumi Escape From The Unhappy Society julkaistaan Eclipse Music levymerkillä Vapaat äänet – kiertueen yhteydessä. Toisella albumillaan Equally Stupid vie musiikkinsa entistä persoonallisempaan ja rikkaampaan suuntaan monenkirjavine sävellyksineen ja soitinyhdistelmineen.

Saksofonisti Matthieu Metzger on outo lintu ranskalaisen jazzkentän uusien tulokkaiden joukossa. Häntä kiehtovat musiikin runollinen ulottuvuus sekä keinot tuoda se esille muusikkona ja joskus myös äänittäjänä. Hän on yhtä hyvin kotonaan jazzin, nykymusiikin, kansanmusiikin, rockin ja metallin parissa. Hän johtaa omaa Killing Spree -trioa, soittaa mm. klarinetisti Louis Sclavisin kanssa Amarillys Ensemblessä ja on ollut Orchestre National de Jazzin jäsen vuosina 2010-2014. Hän on käynyt aikaisemmin Suomessa Louis Sclavisin kvintetissä Kerava Jazz -festivaalilla vuonna 2009.

 MATTHIEU METZGER self cooking
Matthieu Metzger sopranino- ja alttosaksofoni, elektroniikka
www.mmtz.eu

EQUALLY STUPID
Pauli Lyytinen tenori- basso ja alttosaksofoni, efektit, syntetisaattori, sävellys
Sigurdur Rögnvaldsson baritonikitara, sävellys
David Meier rummut
www.equallystupid.net

Albumi “Escape From the Unhappy Sociey”, bandcamp:
https://eclipsemusicrecordlabel.bandcamp.com/album/escape-from-the-unhappy-society

 Lippumyynti alkaa klo 19:00 - Showtime 19:30
 Liput 15 €  / jäsenet 10 €
Kunninkaankatu 22, Kuopio

turku

MÖLy Trio,Three Beers, turku3.2. Klo 23:00

MÖLy Trio (www)

keikka

Turkulaisen saksofonistin Jaakko Martikaisen luotsaama MÖLy Trio julkaisee ensimmäisen levynsä Floating in Nauvo and Other Stories helmikuussa 2017. Yhtyeen saaristojazziksikin kuvailtu musiikki polveilee railakkaasta mutta hallitusta freestä iskeviin moderneihin rytmeihin. Saksofoni-rummut-basso -kokoonpanolla tarjoillaan vapautunutta ja mietiskelevää jazzia sielukkaasti. Todellinen underground-levyjulkaisukeikka soitetaan Turun Ylioppilaskylän ytimessä Three Beers -ravintolassa (maan alla..) - mikäpä sen hienompaa! Tervetuloa!

Jaakko Martikainen, saksofonit & sävellykset
Johan Ölander, rummut
Pasi Lyysaari, basso