Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 8.2.

helsinki

Hutera Rytmihäiriöklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki8.2. Klo 21:00

Johannes Salomaa – saksofoni, huilu

Risto Kumpulainen – kosketinsoittimet

Petri Pietilä – kitara

Timo Tuppurainen – basso

Niklas Ahlsved – rummut

Markus Jaatinen – lyömäsoittimet

UMO with special guest Richard Bona,Savoy-teatteri, helsinki8.2. Klo 19:00

Kamerunilainen jazzbasisti, laulaja-lauluntekijä ja Grammy-voittaja Richard Bona on odotettu vieras UMOssa. Bona nähdään 16-miehisen UMOn solistina afrikkalaisrytmien täyttämässä Savoy-teatterin konsertissa helmikuussa.

Kamerunissa vuonna 1967 syntynyt ja varttunut ja sittemmin newyorkilaistunut Bona on varsinainen multi-instrumentalisti. Karismaattisen muusikon hyppysissä taipuvat niin basso, kitara, erilaiset puhaltimet kuin lyömäsoittimetkin. Äidinkielensä doualan lisäksi Bona laulaa useilla eri kielillä, myös englanniksi. Hän yhdistelee kamerunilaisia juuriaan jazziin ja fuusioon, lopputuloksenaan virtuoosimaisia, omaperäisiä bassosooloja, tarttuvia melodioita ja tyylikkäitä afrikkalaisrytmejä.

Lista Bonan yhteistyökumppaneista on nimekäs. Oman sekstettinsä lisäksi hän on kiertänyt konserttilavoja mm. Joe Zawinulin, Jaco Pastoriuksen, Harry Belafonten, Pat Methenyn ja Paul Simonin riveissä.

Konsertissa kuullaan Richard Bonan ja tanskalaisen DR Big Bandin levyttämää materiaalia Te Mesia -albumilta, sekä muutamia uusia, tätä konserttia varten tehtyjä sovituksia. Kapellimestarina toimii tanskalainen Jesper Riis.

Liput Lippupisteestä 36 € / 32 € / 18 €. Kaikki hinnat sisältävät palvelumaksut.

 

Vapaat äänet 2017: Equally Stupid & Matthieu Metzger,Malmitalo, helsinki8.2. Klo 19:00

keikka

Omintakeista urbaanijazzia Euroopasta!

Kiitetty suomalais-sveitsiläis-islantilainen trio Equally Stupid syventää persoonallista ja urbaania ilmaisuaan. Trion toinen albumi Escape from the Unhappy Society julkaistaan Eclipse Music -levymerkille tammikuussa 2017, juuri kiertueen alla. Ranskalainen fonistilahjakkuus Matthieu Metzger kokkaa kotitekoisia, runollisia ja oudon kauniita luomuksiaan elektroniikan keinoin. Tässä katu-uskottavassa keittiössä syntyy tulevaisuuden eurooppalaista jazzia.

Matthieu Metzger Self Cooking:

Matthieu Metzger (FR) – sopranino- ja alttosaksofoni, elektroniikka

Equally Stupid:

Pauli Lyytinen – tenori-, basso ja alttosaksofoni, efektit, syntetisaattori, sävellys

Sigurdur Rögnvaldsson (IS) – baritonikitara, sävellys

David Meier (CH) – rummut

Liput 12 €

Lipunmyynti p. 09 310 12000 ja Lippupiste