Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

jaZZanti-konsertti: Jussi Fredriksson Trio,ravintola Laulumiehet, helsinki25.10. Klo 19:00

keikka

Kotimaisen jazzin keskeisiin vaikuttajiin kuuluvan pianisti Fredrikssonin triokokoonpanossa mukana ovat basisti Jori Huhtala ja rumpali Mika Kallio.

Jussi Fredriksson Trio julkaisi esikoisalbuminsa ? kaksi vuotta sitten. Levyllä Trio käsitteli epävarmuuden tematiikkaa. Fredriksson kertoi inspiroituneensa aiheesta Tove Janssonin Taikatalvi-teoksesta löytyvästä lausahduksesta: "Kaikki on hyvin epävarmaa, ja juuri se tekee minut levolliseksi." Albumin säveltänyt ja tuottanut Fredriksson lähestyi arvaamattomuutta positiivisuuden kautta. "Epävarmuus ei tässä yhteydessä liity millään tavalla itsetuntoasioihin tai henkilökohtaisiin epävarmuuksiin", Fredriksson sanoo. "Levy käsittelee pikemminkin epätietoisuuden positiivisia sävyjä ja luovan ajattelun avointa prosessia."

Fredriksson sävelsi uutta materiaalia triolle asuessaan Pariisissa keväällä 2016. Konser­tissa kuullaan myös näitä, aiempaa kirpeämpiä sävellyksiä.

Jussi Fredriksson (s. 1980) kuuluu Suomi-jazzin keskeisiin vaikuttajiin. Hän toimii aktiivisesti paitsi muusikkona, myös Turun Flame Jazz -konserttien vastaavana järjestäjänä, Fredriksson Music -levymerkin johtajana, toisena Jazz HUG -kollektiivin pyörittäjistä ja Suomen Jazzliiton varapuheenjohtajana. Fredrikssonin omia aktiivisia yhtyeitä ovat juuri levyttäneen Jussi Fredriksson Trion ohella Fredator ja Jussi Fredriksson Jazz Wars, joiden lisäksi Fredrikssonia kuullaan useissa muissa kotimaisen jazzin kärkikastiin kuuluvissa yhtyeissä kuten Nassaun Fasaani, Aura Flow ja Koko Jazz Orchestra. Basisti Jori Huhtala (s. 1984) julkaisee pian soolodebyyttialbuminsa Jori Huhtala 5 -yhtyeen nimissä. Lisäksi hän soittaa mm. Kvaldassa, Big Bluessa, Raoul Björkenheim Ecstasyssa ja Jussi Fredriksson Jazz Warsissa. Mika Kallio (s. 1974) on kotimaisen jazzin tyylillisesti monipuolisimpia rumpaleita, jolta voi odottaa tinkimätöntä ja tyylitajuista soittoa jazzin tyylilajista riippumatta. Viimeksi nimellä Kallio Slaaki bändiliiderinä levyttänyt Kallio on tuttu mm. yhtyeistä Teemu Viinikainen Trio, Nuijamiehet, Gourmet ja Kari Ikonen & Karikko.

Jussi Fredriksson - piano
Jori Huhtala - basso
Mika Kallio - rummut 

Konserttia tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Musiikin edistämissäätiö.

Konsertti alkaa klo 19.00 (ravintolan ovet avautuvat klo 18.30). Ravintola Laulumiehet, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki.

Liput 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Hel­sinki Jazz ry:n jäsenet 10 €, pariskunnat 10+10€, opiskelijat 8€. Ennakkoliput: Digelius Music (www.digelius.com) tai Liveto.fi, jolloin lippujen hinnat: 16,5/11,5/9,5 €.

http://www.jussifredriksson.com/

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Ei muita keikkoja.