Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Art Goes Kapakka: Afrotysonia,Café Piritta, helsinki25.8. Klo 17:30

Afrotysonia (www)

keikka

Sonja Korkman (laulu)
Aino Kurki (kantele)
Macoumba Ndiaye (perkussiot)

Afrotysonian musiikki kumpuaa länsiafrikkalaisesta koramusiikista ja populaarimusiikista. Mukana voi kuulla myös häivähdyksen pohjoismaista kansanmusiikkia, jazzia ja karibialaisia rytmejä! Yhtyeen jäsenet ovat laulaja Sonja Korkman, kantelisti Aino Kurki sekä lyömäsoittaja Macoumba Ndiaye.

Vapaa pääsy!

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Viapori Jazz 2016: Dalindèo feat. Antti SarpilaTenalji von Fersen, helsinki25.8. Klo 19:00

keikka

VIAPORI JAZZ 2016: DALINDÈO feat. ANTTI SARPILA
25.8. 19:00 Tenalji von Fersen, Suomenlinna
25€ / K18

Balkanilaisia rytmejä ja Antti Sarpila? Kuulostaa eksoottiselta, ja niin on tarkoituskin! Moneen ehtivä Valtteri Pöyhönen luotsaa Ricky Tick Big Bandin lisäksi myös Dalindèo -yhtyettä, joka onkin varsinainen tyylien ja tyyliniekkojen temmellyskenttä. Viapori Jazzissa kajahtaa ilmoille hersyviä herkkupaloja muun muassa Dalindèon uudelta albumilta, ja Fersenin lavalle kipuaa ojentamaan auttavan klarinettinsa myös Suomen swing-kuningas, Antti Sarpila. Huhhuh!

Valtteri Pöyhönen – kitara ja sävellykset
Pope Puolitaival – saksofoni
Jose Mäenpää – trumpetti
Pekka Lehti – basso
Thomas Rönnholm – rummut
Rasmus Pailos – perkussiot

feat. Antti Sarpila – klarinetti ja saksofoni

Viapori Jazz 2016: Sid Hille & Foreign FriendsLevyhalli, helsinki25.8. Klo 21:30

keikka

VIAPORI JAZZ 2016: SID HILLE & FOREIGN FRIENDS
”Suomalaista pyhintä ulkoapäin”
25.8. 21:30 Levyhalli, Suomenlinna
25€

Sid Hille on koonnut yhtyeensuomalaisista ja suomalaistuneista muusikoista, joiden juuret ovat piskuisen kotomaamme ulkopuolella. Nämä mustikkaisten maiden soittoniekat varioivat mansikkaisia musiikkiaarteitamme omien perinteidensä puitteissa rikastuttaen näin impivaaralaista kulttuuriamme. Tule toteamaan onnistuneen kotouttamisen vaikutukset Suomineidon (s)omaan kesäjuhlaan!

Sid Hille – piano, synteettisaatorit ja melodica
Anni Elif Egecioglu – laulu, synteettisaatori
Sigurdur Rognvaldsson – kitara
Mamba Assefa – lyömäsoittimet

Viapori Jazz 2016: VibasaksaaJääkellari, helsinki25.8. Klo 21:30

keikka

VIAPORI JAZZ 2016: VIBASAKSAA
25.8. 21:30 Jääkellari, Suomenlinna
25€ | K18

Vibrafonivelho Panu Savolainen ja saksofonisulho Jukka Perko yhdistävät maagiset kykynsä tarjotakseen yleisölle duoa mahan täydeltä. Parivaljakko esittää menneitä ja tulevia kappaleita omilta ja yhteisiltä tahoiltaan, eikä tämä aikoinaan jään säilytykseen käytetty tila tule pysymään kalseana kaksikon kahinoidessa yleisön iloksi.

Panu Savolainen – vibrafoni
Jukka Perko – saksofoni

Sointi Jazz Orchestra hologrammikankaallaEspan lava, helsinki25.8. Klo 22:00

keikka

Pimeän laskeuduttua 18-henkinen Sointi Jazz Orchestra ottaa haltuunsa Espan lavan. Polveilevien elokuvallisten sävellysten tunnelmaa tukemassa on yhtyeen eteen viritetylle hologrammikankaalle heijastetut kuvitukset ja maisemat, kokonaisuus ravistelee todellisuuden ja fiktion rajoja.

Hämärässä Espan soidessa on kaikki mahdollista. Tule, koe, vaikutu!

Kuvitukset: Miko Jaakkola
Musiikin johto: Rasmus Soini
Laulu: Stina Koistinen
Saksofonit:  Petteri Hietamäki, Pekka Seppänen, Frans Thomsson, Janne Saarinen, Max Zenger
Trumpetit: Teemu Mattsson, Tomi Nikku, Ilkka Arola, Jasmin Afaneh
Käyrätorvi: Hannes Kaukoranta
Pasuunat: Mikko Haanpää, Panu Luukkonen, Matti Vuolahti
Tuuba: Kenneth Ojutkangas
Komppi: Aleksis Liukko (piano), Oskari Siirtola (kontrabasso), Siiri Partanen (rummut)

Vapaa pääsy!

Helsingin Juhlaviikot: Aki Rissanen SturmHelsinki Contemporary, helsinki25.8. Klo 19:00

keikka

Taiteiden yönä galleria on avoinna klo 11–21.
Sturm by Aki Rissanen: showtime tasatunnein klo 18, 19 ja 20.

Taiteiden yönä 25.8. jazzmuusikko Aki Rissasen sooloprojekti Sturm ottaa haltuun Helsinki Contemporaryn. Esityksessä Rissanen yhdistelee ennakkoluulottomasti noisea, ambienttia, minimalismia, maksimalismia, avant-gardea, jazzia sekä improvisointia sähköisillä ja akustisilla soittimilla. Rissanen maalaa Guilty Pleasure -näyttelyn innoittamana visuaalista musiikkia, joka kommunikoi omilla keinoillaan taideteosten kanssa.

Vapaa pääsy!

Helsingin Juhlaviikot: Henkäys JanitsaarijatsiaPikkudami, helsinki25.8. Klo 18:00

keikka

Janitsaarijatsin Perinnesoittokunta esittää vanhaa swingmusiikkia. Yhtyeen soittajista useat kuuluvat KY:n bigbandin Boston Promenaden perustajajäseniin ja heidän tarkoituksenaan on vaalia ja ylläpitää uhanalaista janitsaarijatsin soittoperinnettä.

Helsingin Juhlaviikot: Birger's Ragtime Band feat. Charlotta KerbsCafé Ekberg, helsinki25.8. Klo 18:00

Birger's Ragtime Band

(+ Charlotta Kerbs)

Birger's Ragtime Band soittaa perinteistä New Orleans jazzia solistina Charlotta Kerbs. 

Vapaa pääsy!

Helsingin Juhlaviikot: Svängig Jazzmusik på Café EsplanadCafé Esplanad, helsinki25.8. Klo 20:00

Svengaavaa jazzia kvartetti Swingsonsin esittämänä. 

Vapaa pääsy!

Art Goes Kapakka: Jazz 'n' DinnerRavintola Carelia, helsinki25.8. Klo 20:00

Päivällishittejä 40- ja 50-luvuilta: Matti Kuronen (laulu ja koskettimet), Arto Hiltunen (puhaltimet) ja Erkki Talvela (rummut).

Helsingin Juhlaviikot: Gypsy Jazz NightPjazza, helsinki25.8. Klo 19:30

keikka

Django Collective Helsinki on vuonna 2011 toimintansa aloittanut muusikoiden kollektiivi, jonka ydinryhmä koostuu monissa liemissä keitetyistä ammattimuusikoista. Ryhmä on keikkaillut aktiivisesti jazz-festivaaleilla, klubeilla, yksityisjuhlissa ja on tunnettu erityisen lämminhenkisistä, jo stadilaiseksi ilmiöksi muodostuneista jami-illoistaan. Vanhaa, juurevaa ja hyväntuulista gypsy swingiä Django Reinhardtin ja Stéphane Grappellin tyyliin 1930-50 -luvuilta. Ryhmä esittää myös uutta, omaa materiaaliaan, jossa perinne sekoittuu raikkaalla tavalla myöhempiin jazzillisen ilmaisun ilmiöihin.

Showtime 19.30 - 22.00. 

Vapaa pääsy!

Art Goes Kapakka: Mika Kallio -- Satu Rinnetmäki ImpulsionTenho Restobar, helsinki25.8. Klo 18:30

keikka

Mika Kallio (rummut)
Satu Rinnetmäki (tanssi)

IMPULSION on improvisoitu teos soolorumpalille ja tanssijalle. Teoksen lähtökohtana ovat rytmin, äänen ja liikkeen monimuotoiset impulssit sekä niiden avulla luotavat vahvat jännitteet. Rummut ja erityisesti metallisoittimet tuottavat soidessaan voimakasta värähtelyä. Teos tutkii tämän värähtelyn ja tanssijan liike-energian vuorovaikutusta ja pyrkii saamaan nämä kaksi elementtiä resonoimaan vahvasti ja läsnäolevasti keskenään.

Mika Kallio on valmistunut Sibelius-Akatemian jazzosastolta musiikin  maisteriksi vuonna 2002. Hän julkaisi ensimmäisen soololevynsä vuonna 2008. Tänä syksynä julkaistavan Impulsion soololevyn lisäksi Kalliota työllistävät tällä hetkellä mm. Mikko Innanen 10+, Teemu Viinikainen Trio, Pauli Lyytinen Magnetia orkesteri ja Jussi Fredriksson Trio.

Satu Rinnetmäki on helsinkiläinen freelance tanssitaiteilija. Hän on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta vuonna 2015.

Vapaa pääsy!

 

Art Goes Kapakka: The Bad Ass Brass BandBryggeri Helsinki, helsinki25.8. Klo 18:30

The Bad Ass Brass Band (www)

keikka

Jarno T. Karjalainen (kapellimestari ja laulu)
Ari Poutiainen (viulu)
Petri Kautto (banjo)
Antero Priha (trumpetti)
Eero Savela (trumpetti)
Hepa Halme (saksofoni)
Erno Haukkala (sousafoni)
Samppa Leino (tuuba)
Janne Masalin (harmonikka ja laulu)
Sande Vettenranta (rummut)
Marko Roininen (bassorumpu)

Tämä 11-henkinen marssiva torviorkesteri venyy musiikillaan New Orleansin ilakoivasta perinteestä aina balkanilaiseen riehakkuuteen ja suomalaiseen juurevaan melankoliaan. Bad Ass Brass Band on elävä torvimusiikkiperformanssi, joka ottaa tapahtuman koko tilan haltuun. Suomen populaarimusiikin historian joka lehdeltä kasatun orkesterin muusikot vaikuttavat tai ovat vaikuttaneet muun muassa yhtyeissä Ismo Alanko Säätiö, Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani, UMO Jazz Orchestra, J. Karjalainen & Mustat Lasit, The Balls, Dave Lindholm Band, Tundramatiks sekä Nicole Willis & The Soul Investigators. Helmi Levyjen kautta yhtyeeltä on julkaistu samaa nimeä kantava ensimmäinen albumi. Tulevan levyn julkaisee Exogenic Music Group.

Vapaa pääsy!

Art Goes Kapakka: Miehet tiskilläCafé Bar No. 9, helsinki25.8. Klo 20:00

Miehet tiskillä

keikka

Dj Bunuel (levyt)
Timo Lassy (saksofonit)
Eero Koivistoinen (saksofonit)

Bar No 9:n klassikko. Yksi levysoitin ja kaksi saksofonia.

Vapaa pääsy!

Art Goes Kapakka: Milo & MosesBelge Bar & Bistro, helsinki25.8. Klo 20:00

Milo & Moses (www)

keikka

Milo Mäkelä (kitara)
Jon Pettersson (kontrabasso)
Mooses Kuloniemi (rummut)

Milo & Moses on kahden kahdeksasluokkalaisen perustama jazz-kokoonpano, jonka ytimen muodostavat 14-vuotiaat Milo Mäkelä ja Mooses Kuloniemi. Samaa koulua käyvät kaverit huomasivat kumpikin diggaavansa jazzia ja päättivät lähteä aluksi vain jammailemaan. Trioksi yhtyeen tuli täydentämään 17-vuotias kontrabasisti Jon Pettersson. Kun homma loksahti kertalaakista kohdalleen, oli syntynyt Milo & Moses. Pyörät alkoivat pyöriä nopeasti ja suomalaista eturivin jazzia julkaiseva KHY Suomen Musiikki Oy poimi nuorukaiset talliinsa.

Nuoret muusikot kertovat tyylilajiinsa sisältyvän pääsääntöisesti swing-jazz ja be-bop. Milon esikuvia ovat Wes Montgomery, Joe Pass ja Jussi Jaakonaho, Mooseksella puolestaan Tony Williams, Elvin Jones, Brian Blade ja Jaska Lukkarinen. Japanissa julkaistiin toukokuussa kaksi jazzimme parhaimmistoa esittelevää kokoelmalevyä, joilla myös Milo & Moses kuullaan. Tämän lisäksi yhtye on aktiivinen myös omissa nimissään, sillä se valmistelee esikoislevyn julkaisua loppukesästä.

“Jos musiikkimme olisi eläin, se olisi kebab-eläin“, toteaa Milo & Moses mahdollisesti ilmaisunsa kypsyyteen viitaten. Ambitiona heillä on tehdä kokoonpanolle lisää omia biisejä ja intohimona saada sille enemmän keikkoja. “Niin, ja sooloissa yritämme aina kertoa jotain omasta elämästä.“

Vapaa pääsy!

Koko Kesä Kalliossa: Paula KoivuniemiKoko Jazz Club, helsinki25.8. Klo 19:00

keikka

Koko kesä Kalliossa -konserttisarjan kruunaa upean Paula Koivuniemen ilta elokuussa. Tule kokemaan karismaattisen esiintyjän tulkintoja  Arttu Takalon upean jazzorkesterin seurassa.

Paula Koivuniemi, laulu
Arttu Takalo, vibrafoni
Varre Vartiainen, kitara
Jukka Eskola, trumpetti
Timo Hirvonen, basso
Jussi Lehtonen, rummut

Ovet auki klo 18.
Liput 28 €