Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 13.2.

espoo

Brad Mehldau - Solo,Sellosali, espoo13.2. Klo 19:00

Brad Mehldau Solo (www)

keikka

April Jazz tuo yhdysvaltalaisen jazzpianisti Brad Mehldaun Espooseen helmikuussa. Viisinkertainen Grammy -ehdokas julkaisi lokakuussa vuosikymmenen aikana Euroopassa soolokonserteissa äänitettyjä teoksia sisältävän kokoelma-albumin. Mehldlau konsertoi Espoon Sellosalissa lauantaina 13.2.2016 ja edellisenä päivänä Turun Sigyn-salissa.

Brad Mehldau on vieraillut Suomessa viimeksi viisitoista vuotta sitten trionsa kanssa. Mehldau on omien projektiensa lisäksi levyttänyt ja esiintynyt vuosien saatossa muiden muassa Joshua Redmanin, Pat Methenyn, Wayne Shorterin ja John Scofieldin kanssa. Jazzlehti DownBeatin lukijat ovat äänestäneet Mehldaun parhaaksi pianistiksi jo seitsemän kertaa vuodesta 1999 lähtien.

Brad Mehldaun soolokonsertteja on ylistetty ympäri maailmaa. Virtuoottinen pianisti yhdistelee persoonallisella tavalla musiikkia eri genrejen mestareilta kuten Thelonius Monk, Beatles, Johannes Brahms, Nirvana ja Radiohead. Loistavana säveltäjänä tunnettu Mehldau esittää myös omia sävellyksiään ja liittää konsertteihin runsaasti vapaata
improvisaatiota.

Liput toimituskuluineen alk. 27,50/31,50€
Osta liput: www.lippu.fi/brad-mehldau

 

joensuu

Vapaat äänet: Pepa Päivinen & Good Romans + Théo Ceccaldi trio,Joensuun Pakkahuone, joensuu13.2. Klo 18:00

Good Romans

Théo Ceccaldi trio (www)

keikka

Ranskalaisviulisti Théo Ceccaldin triokokoonpano ja Pepa Päivinen & Good Romans Vapaat äänet -kiertueella helmikuussa.

Vapaat äänet -konsepti juhlii tänä vuonna 20-vuotista taivaltaan. Joensuun konsertti on osa 14 konsertin mittavaa kiertuetta.

Ranskalaisen ja suomalaisen jazzmusiikin ansioituneena yhteentuojana tunnettu tuottaja Charles Gilin perustama Vapaat äänet juhlii tänä vuonna 20-vuotista taivaltaan. Juhlavuosi alkaa komeasti kun ranskalainen Théo Ceccaldi Trio ja Pepa Päivinen & Good Romans esiintyvät peräti 14 konsertin mittaisella kiertueella ympäri Suomea. Yhtyeet soittavat viisi yhteiskonserttia ja lisäksi kumpikin kokoonpano kiertää omillaan osana kiertuetta, jonka tuottavat yhteistyössä Vapaat äänet ja Suomen Jazzliitto. Konsertti Joensuun Pakkahuoneella jatkaa Vaipaiden äänien ja Jazzkerho -76 Joensuu ry:n pitkään jatkunutta yhteistyötä.

Viulisti Théo Ceccaldin, kitaristi Guillaume Akninen ja sellisti Valentin Ceccaldin muodostama triokokoonpano on kotoisin Orléansista, Ranskasta. Vuonna 2010 perustetty kombo esittää intensiivistä ja ilmavaa kamarijazzia, jossa jouset ja sähkökitara yhdistyvät persoonallisella tavalla. Ayler records on julkaissut trion kaksi kansainvälisesti kiitettyä albumia Carrousel (2012) ja Can You Smile? (2015). Ahkerasti konsertoinut yhtye valittiin kotimaassaan osaksi arvostettua Jazz Migration -kiertueohjelmaa. Théo Ceccaldi kuuluu Olivier Benoît’n johtamaan Orchestre National de Jazziin, eli Ranskan kansalliseen jazzorkesteriin.

Saksofonisti Pepa Päivisen ja Good Romans -duon eli kitaristi Ilari Filanderin sekä rumpali Jussi Miettolan muodostama triokokoonpano on vuodesta 2012 alkaen kehittänyt omaa ääntään, jota voi vierailevan ranskalaistrion tapaan kuvailla varsin omaperäiseksi. Päivinen soittaa bändissä tenorisaksofonin ohella bassoklarinettia ja huiluja, Filander ja Miettola puolestaan laajentavat omia äänimaailmojaan efektein. Tuloksena on yhtyeen omien sanojen mukaan ”psykofyysinen loikka ei-kenenkään-maalle, paikkaan missä mieli on vapaa vaeltamaan”. Yhtye on julkaissut tähän mennessä yhden kehutun albumin (Ghost of a Dog, 2014). Pepa Päivinen tunnetaan pitkän linjan ennakkoluulottomana jazztekijänä, joka oli osa Edward Vesalan legendaarista Sound&Fury-kokoonpanoa. Lisäksi Päivinen on pitkäaikainen UMO Jazz Orchestran jäsen. Ilari Filanderin ja Jussi Miettolan Good Romans on julkaissut omillaan yhden albumin (Open This Door, Never Look Back, 2014).

Järj. Jazzkerho -76, Joensuu ry
Lippujen hinnat 15 €, jäsenet 10 €, opiskelijat 6 € / ennakkomyynti: Levy Eskot

Pakkahuone, Rantakatu 2, 80100 Joensuu

tampere

TTT-klubi: Emma Salokoski,TTT-klubi, Tampereen Työväen Teatteri, tampere13.2. Klo 22:00

keikka

Ihanan sielukas laulaja Emma Salokoski on ansainnut kannuksensa jazzin, bossa novan sekä musikaalien tulkitsijana ja laajentanut ilmaisuaan viime aikoina laulelmallisen, elegantin popmusiikin suuntaan.

Syksyllä julkaistiin Emman uusi sooloalbumi Kiellettyjä asioita. Kokonaisuus sisältää vahvoja ja eteerisiä kappaleita, joista suurin osa on Emman omia sävellyksiä. Niitä kuullaan myös TTT-Klubin konsertissa. Rikkaan äänimaiseman takaa oma luottoyhtye livenä.

”Levy on eräänlainen irtiotto vanhasta minästä. Uuden nahan luominen on levyä vahvasti leimaava teema. Näiden kappaleiden valmiiksi saattaminen on ollut hitain ja vaikein prosessi tähänastisella urallani. Tässä rytäkässä on tullut poltettua muutamia siltoja, sekoiltua ja epäröidyttyä, mutta loppujen lopuksi on käynyt selväksi ettei vanhaan ole paluuta.”

Emma-palkittu Emma viihtyy keväällä teatterikeikoilla muissakin kaupungeissa, mm. Turun Linnateatterissa, Helsingin Savoy-teatterissa, Joensuun Teatteriravintolassa sekä Lahden Teatteri Vanhassa Jukossa. Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, tiedossa on tunnelmallisia iltoja!

Showtime klo 22, ovet klo 21.30.

Liput 15 €