Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 18.2.

helsinki

UMO & Nicole Willis,Savoy-teatteri, helsinki18.2. Klo 19:00

keikka

Suomen soul-taivaalle kymmenisen vuotta sitten lennähtänyt newyorkilainen Nicole Willis ja UMO lyövät hynttyyt yhteen ajankohtaisiin teemoihin kytkeytyvässä konsertissaan helmikuussa.
– Toivon, että konsertti antaa ajattelemisen aihetta mutta saa yleisön myös tanssimaan, hän kertoo.
– Olemme nivoneet ajankohtaisten ja vähän melankolisten aiheiden, kuten sodan, rasismin ja talouden tilan lomaan myös positiivisempia ja valoisampia teemoja. Luvassa on räjähtävä paketti soulia ja funkia, sitä perus-nicole-willisiä, tällä kertaa vähän isommassa bändipaketissa.

Mukana nähdään myös Nicole Willisin puoliso, paljon UMOn kanssa yhteistyötä tehnyt Jimi Tenor, joka on sovittanut tätä konserttia varten valittuja paloja Nicole Willisin ja Soul Investigatorsin uusimmalta levyltä.

Willisin, The Soul Investigatorsin kitaristi Petri Toikkasen ja Jimi Tenorin sävellyksistä mukaan on napattu mm. kappaleet Together We Climb, Let’s Communicate ja One In A Million. Tenorin tekemissä uusissa sovituksissa kuuluu hänen eeppisen elokuvallinen otteensa big band -sovituksiin.

Nicole Willis, joka tunnetaan pitkästä yhteistyöstään sekä The Soul Investigators -yhtyeen että kumppaninsa Jimi Tenorin kanssa (Cola & Jimmu) säveltää sävyltään tummia, mutta hengeltään valaisevia lauluja, joita ei perinteisesti assosioida soul-laulajattarien repertuaariin. Hän on 20 vuoden ajan säveltänyt esittämänsä laulut, eikä tahti tunnu hidastuvan tai laatu kärsivän. Willisin ja The Soul Investigatorsin uusin, viime lokakuussa ilmestynyt ja kolmas yhteinen levy Happiness In Every Style sai viiden tähden arviot Helsingin Sanomissa ja Soundissa.

Liput Ticketmasterista 28 € / 24 € / 14 €, sis. toimituskulut.

Johanna Försti: Gospel Special,Koko Jazz Club, helsinki18.2. Klo 19:00

keikka

Johanna Försti on tullut tutuksi monista yhteyksistä. Karismaattista vokalistia on kuultu muun muassa Tanssii Tähtien Kanssa- shown solistina ja Teppo Mäkysen rinnalla Jo Stance- pseudonyymin takana. Koko Jazz Clubin Gospel Special tuo huikean ykköslaulajamme äänen koko kirjon nautittavaksi monipuolisen ohjelmiston parissa.

Förstin yhtyeessä soittavat takuuvarma urkutunnelmoija Mikko Helevä, bassossa Kokon uusi tuttavuus, kokenut Arto Nurmi, ja perkussioita soittaa upea Mamba Assefa

Johanna Försti, laulu
Mikko Helevä, urut
Arto Nurmi, basso
Abdissa Mamba Assefa, perkussiot

Ovet auki klo 18.

Liput 18 / 15 €

Kari Ikonen ja Henrik Sandås – Kaksi sooloa ja duo,Malmitalo, helsinki18.2. Klo 19:00

keikka

Kaksi erilaista musiikillista maailmaa esittäytyy ensin kummankin artistin soolo-osuuksissa ja lopuksi yllätyksellisesti duo-esityksenä.

Henrik Sandåsin ainutlaatuinen soolobandoneon-musisointi pohjautuu argentiinalaisiin sävelmiin suomenruotsalaisin vaikuttein. Paitsi vaikuttava tangotulkitsija, hän on myös loistava improvisoija. Kari Ikonen esittää pianolla improvisaatioita ja omia sävellyksiään. Musiikilliset vaikutteet tulevat Euroopan, Afrikan, Pohjois-Amerikan, Lähi-idän, Atlantiksen ja lähimpien elliptisten galaksien musiikkikulttuureista.

Kari Ikonen – piano ja Henrik Sandås – bandoneon

Kesto 75 min, ei väliaikaa

Liput 12 €

Lipunmyynti p. 09 310 12000 ja Lippupalvelu

Malmitalo, Ala-Malmin tori 1

www.malmitalo.fi

oulainen

Vapaat äänet: Théo Ceccaldi trio / Kulmajazz,Kinokulma, oulainen18.2. Klo 19:00

Théo Ceccaldi trio (www)

keikka

Intensiivistä kamarijazzia Ranskasta!

Vapaat äänet -konsepti juhlii tänä vuonna 20-vuotista taivaltaan. Oulaisten Kulmajazz -sarjan konsertti on osa 15 konsertin mittavaa kiertuetta.

Viulisti Théo Ceccaldin, kitaristi Guillaume Akninen ja sellisti Valentin Ceccaldin muodostama triokokoonpano on kotoisin Orléansista, Ranskasta. Vuonna 2010 perustetty kombo esittää intensiivistä ja ilmavaa kamarijazzia, jossa jouset ja sähkökitara yhdistyvät persoonallisella tavalla. Kyseessä on taitava nuori yhtye, jonka ilmaisu on erittäin kypsää ja soiton ilo käsin kosketeltavaa.

Ahkerasti konsertoinut yhtye valittiin kotimaassaan osaksi arvostettua Jazz Migration -kiertueohjelmaa vuonna 2014. Ayler Records on julkaissut yhtyeen kaksi albumia ”Carrousel” (2012) sekä ”Can you smile?” (2015), jossa trion vierailijana soittaa maailmanluokan kontrabasson taitaja Joëlle Léandre. Théo Ceccaldi kuluu Olivier Benoît’n johtamaan Orchestre National de Jazziin, eli Ranskan kansalliseen jazzorkesteriin.

Konsertin alussa soittaa tuore trio, jossa suomalaiset nuoret kyvyt pääsevät loistamaan:
Joni Stein piano
Juha Yli-Kotila basso
Okko Saastamoinen rummut

Liput 15 € / 12 €
Kinokulma, Asemakatu 1, 86300 Oulaisten / järj. Kinokulma Oy

tampere

MENTAL ALASKA: PETER BRÖTZMANN & HEATHER LEIGH, SAMI PEKKOLA & ARTTU PARTINEN,Telakka, tampere18.2. Klo 20:00

keikka

Telakan 20-vuotisjuhlavuoden kunniaksi täräytellään heti alkuvuodesta todella kovat kortit pöytään!

PETER BRÖTZMANN & HEATHER LEIGH

Peter Brötzmann ilmestyi ryminällä jazzin kentälle 1960-luvun loppupuolella. Hänen johtamiensa laajojen kokoonpanojen riveissä mm. Evan Parker, Derek Bailey ja Han Bennink tykittelivät reikiä kuulijoiden tajuntoihin. Brötzmannin tunnetuin levytys lienee hänen itsensä alunperin vuonna 1968 julkaisema Machine Gun. Brötzmannin diskografia käsittää pitkälti toistasataa levytystä ja hän kiertää ja soittaa edelleen erittäin aktiivisesti. Kaiken kaikkiaan Brötzmann on ehdottomasti yksi eurooppalaisen free jazzin keskeisimmistä tekijöistä.

Heather Leighin vuonna 2015 julkaistu soolodebyytti I Abused Animal noteerattiin korkealle monilla vuoden parhaiden levyjen listoilla. Leighin soitin on raivoisan intensiivisesti soitettu pedal steel-kitara. Leighin soittokumppaneita vuosien varrella ovat olleet mm. Thurston Moore, Chris Corsano, Christina Carter ja John Olson. Brötzmannin kanssa Leigh soitti ensimmäisen kerran loppuvuodesta 2015 ja nyt kaksikko saapuu ensimmäisen kiertueensa tiimoilta Suomeen.

ARTTU PARTINEN & SAMI PEKKOLA

Arttu Partisen (Avarus, Amon Düde) ja Sami Pekkolan (Mohel, Taco Bells) musiikki etsii kirkkautta loputtomien alkujen ja liian monen osatekijän muodostaman svengin avulla. Päämäärä löytyy ja pakenee jatkuvasti, kaikki mahdolliset palikat löytävät kuitenkin välittömästi paikkansa palapelissä. Partisen harvinainen kyky hallita satunnaisuutta nauhojen ja efektien avulla yhdistyy häkellyttävän helposti yhdeksi soinniksi Pekkolan holtittomalta vaikuttavan saksofonin soiton kanssa. Duon ensimmäinen julkinen esiintyminen koettiin Sheffieldissä joulukuussa 2006. Nyt duo juhlistaakin yhteistä 10-vuotista taivaltaan juhlakonserttien merkeissä.

Livet klo 21 ja 22

Liput 14€