Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 19.2.

espoo

April Jazz Club: Alexi Tuomarila Quartet,Sokos Hotel Tapiola Garden, espoo19.2. Klo 18:00

keikka

April Jazz Club

18:00: Queens of Anything
19:00: Alexi Tuomarila Quartet

Liput 10 € | Tapahtuma on ikärajaton

Alexi Tuomarila johdattaa April Jazz Clubille tyylikkään kvartetin, josta löytyy kokemusta ja nuorta voimaa. Rummuissa loistava ECM-taiteilija Markku Ounaskari, bassossa nuori lahjakkuus Joonas Tuuri ja saksofonissa häikäisevä Manuel Dunkel. Tuomarilan mielikuvituksellinen tekstuuri, upeat McCoy-vaikutteet, sekä rytminen sensitiivisyys ovat loistavia ominaisuuksia niin yleisön kuin kanssamuusikonkin näkökulmaan. Alexi vaikuttaa vahvasti manner-eurooppalaisella jazzkentällä ja julkaisi äskettäin uuden, erinomaista kritiikkiä maailmalla saaneen ‘Flow’ levyn eurooppalaisen Drifter-yhtyeensä kanssa. Omien yhtyeidensä lisäksi Tuomarila toimii myös Tomasz Stankon luottopianistina, sekä soittaa kotimaassa mm. Eero Koivistoisen kvartetissa.

April Jazz Club järjestetään ensimmäisenä toimintavuotena 20 kertaa, aina perjantaisin. Klubi-illat alkavat jo klo 18 Espoon musiikkiopiston pop-jazzlinja Ebelin opiskelijoiden yhtyeiden esityksillä. Pääesiintyjinä nähdään kotimaisen jazzin kärkinimiä. Loppuillan lava on vapaa spontaaneille jamisessioille. Lippuja myydään ovelta ja klubilla voi myös nauttia illallisen varaamalla pöydän etukäteen suoraan Grill it Tapiola Garden, Espoo -ravintolasta. 

helsinki

Virva Quintet (FIN/EST),Ravintola Allotria, helsinki19.2. Klo 21:00

keikka

Suomalais-virolainen jazzyhtye esittää Virva Immosen säveltämää ja sanoittamaa musiikkia. Kappaleissaan hän yhdistelee persoonallisesti jazzperinnettä rehellisiin, kantaaottaviin lyriikoihin.

Virva Immonen - laulu
Keio Vutt - saksofonit
Britta Virves - piano
Siim Usin - basso
Karl-Juhan Laanesaar - rummut

Liput: 10/7 €

Lippu- ja pöytävaraukset: 050 579 1400 (Allotria)

raahe

Vapaat äänet: Théo Ceccaldi trio / Rantajatsiklubi,Raahen Teatteri, raahe19.2. Klo 19:00

Théo Ceccaldi trio (www)

keikka

Intensiivistä kamarijazzia Ranskasta!

Vapaat äänet -konsepti juhlii tänä vuonna 20-vuotista taivaltaan. Raahen konsertti on osa 15 konsertin mittavaa kiertuetta.

Viulisti Théo Ceccaldin, kitaristi Guillaume Akninen ja sellisti Valentin Ceccaldin muodostama triokokoonpano on kotoisin Orléansista, Ranskasta. Vuonna 2010 perustetty kombo esittää intensiivistä ja ilmavaa kamarijazzia, jossa jouset ja sähkökitara yhdistyvät persoonallisella tavalla. Kyseessä on taitava nuori yhtye, jonka ilmaisu on erittäin kypsää ja soiton ilo käsin kosketeltavaa.

Ahkerasti konsertoinut yhtye valittiin kotimaassaan osaksi arvostettua Jazz Migration -kiertueohjelmaa vuonna 2014. Ayler Records on julkaissut yhtyeen kaksi albumia ”Carrousel” (2012) sekä ”Can you smile?” (2015), jossa trion vierailijana soittaa maailmanluokan kontrabasson taitaja Joëlle Léandre. Théo Ceccaldi kuluu Olivier Benoît’n johtamaan Orchestre National de Jazziin, eli Ranskan kansalliseen jazzorkesteriin.

Théo Ceccaldi, viulu
Guillaume Aknine, sähkökitara
Valentin Ceccaldi, sello

Liput 10 € / 8 € / 5 €
Raahen teatteri, Koulukatu 13, Raahe / järj. Rajatsi ry

turku

Jazz Sisters

keikka

Jenny Robson – laulu
Mirja Mäkelä – laulu
Nina Mya – laulu
Riitta Paakki – piano
Kaisa Mäensivu – basso
Hanne Luostarinen – rummut

Kolme maineikasta jazzlaulajaa estradilla, laulaen yksin ja yhdessä, yhdistäen äänensä perinteiseen pianotrio-kokoonpanoon. Tämä kokonaan naisjazzmuusikoista koottu yhtye esittää jazzstandardeja ja omia sävellyksiään vieden yleisön kiehtovien tunnelmien ja tarinoiden maailmaan. Flame Jazz -konsertti tarjoaa jazzsiskojen positiivista energiaa perjantai-illan alkuun!