Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 20.2.

iisalmi

KJC Iisalmi: Night Club Bebop presents Osmo Ikonen,Bebop, iisalmi20.2. Klo 21:00

keikka

Osmo Ikonen on tullut koko kansalle viime vuosina tutuksi YLEn huippusuositussa SuomiLOVE- ohjelmassa. Tämä multi-instrumentalisti on tehnyt vaikutuksen taidoillaan niin Euroopan jättimäisillä stadioneilla Sunrise Avenuessa kuin serkkubändinsä laulavana basistina. Hän on julkaissut omalla nimellään kaksi levyä, joilta kuullaan kellohameet pyöräyttäviä versioita Bebopissa Osmon hunajaisella makuukammariäänellä. Tämä on bailuilta!

Osmo Ikonen, laulu, koskettimet
Varre Vartiainen, kitara
Timo Hirvonen, basso
Mikko Kaakkuriniemi, rummut
Joonas Kaikko, perkussiot

Liput 20 / 15 € (omistajahinta) saatavilla Original Sokos Hotel Koljonvirran vastaanotosta.

kuopio

Tjango!,Ravintola King's Crown, kuopio20.2. Klo 20:00

Tjango! (www)

keikka

Tjango!-yhtye julkaisi kehutun esikoisalbuminsa tammikuussa 2014. Tjango!n musiikki on saanut vaikutteita maassamme harvinaisesta lattarijazzista. Yhtye ammentaa levyllään myös mustalaisjazzista, irlantilaisesta kansanmusiikista, bluegrassista, suomalaisesta humpasta kuin kuubalaisesta ja brasilialaisesta rytmimusiikistakin. Yhtyeen jäsenet ovat kukin arvostettuja ja menestyneitä oman soittimensa edustajina: Pasi Eerikäinen (1979) soittaa viulua Radion sinfoniaorkesterissa sekä Riku Niemi Orchestrassa. Lisäksi hän on tullut tunnetuksi mm. Jousikaiku-kvartetin jäsenenä. Antti Leinonen (1979) on Itä-Helsingin musiikkiopiston opettaja ja monipuolinen muusikko. Otto Tolonen (1980) on konsertoinut Pohjois- ja Etelä Amerikassa, Euroopassa ja Aasiassa. Hänet on palkittu 20 kansainvälisessä kitarakilpailussa ja vuonna 2013 hän julkaisi kaksi arvostelumenestyksen saanutta soololevyä. Eero Ignatius (1985) on Helsingin kaupunginorkesterin kontrabasisti. Lisäksi hän on soittanut kontra- ja sähköbasistina useissa kokoonpanoissa, kuten Waltteri Torikka Triossa sekä Jousia Ensemblessa.

Pasi Eerikäinen – viulu
Eero Ignatius - kontrabasso
Antti leinonen - harmonikka
Otto Tolonen - kitara

seinäjoki

Vapaat äänet & Jazzoikoon!: Théo Ceccaldi trio,Kotikonsertti, seinäjoki20.2. Klo 19:00

Théo Ceccaldi trio (www)

keikka

Intensiivistä kamarijazzia Ranskasta!

Vapaat äänet -konsepti juhlii tänä vuonna 20-vuotista taivaltaan.  Seinäjoen kotikonsertti on osa 15 konsertin mittavaa kiertuetta.

Viulisti Théo Ceccaldin, kitaristi Guillaume Akninen ja sellisti Valentin Ceccaldin muodostama triokokoonpano on kotoisin Orléansista, Ranskasta. Vuonna 2010 perustetty kombo esittää intensiivistä ja ilmavaa kamarijazzia, jossa jouset ja sähkökitara yhdistyvät persoonallisella tavalla. Kyseessä on taitava nuori yhtye, jonka ilmaisu on erittäin kypsää ja soiton ilo käsin kosketeltavaa.

Ahkerasti konsertoinut yhtye valittiin kotimaassaan osaksi arvostettua Jazz Migration -kiertueohjelmaa vuonna 2014. Ayler Records on julkaissut yhtyeen kaksi albumia ”Carrousel” (2012) sekä ”Can you smile?” (2015), jossa trion vierailijana soittaa maailmanluokan kontrabasson taitaja Joëlle Léandre. Théo Ceccaldi kuluu Olivier Benoît’n johtamaan Orchestre National de Jazziin, eli Ranskan kansalliseen jazzorkesteriin.

Théo Ceccaldi, viulu
Guillaume Aknine, sähkökitara
Valentin Ceccaldi, sello

Liput 15 €
Paikka: Perälänraitti 3 A 1, Seinäjoki
Tiedustelut ja ennakko: Harri Jokiranta 040 7748402 /Marita Nyrhinen 050 5543964
Järjestäjä: Jazzoikoon! ry / Tilaisuutta tukee Seinäjoen kaupungin kulttuuritoimi