Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 4.11.

helsinki

Mikko Innanen & Innkvisitio,Kanneltalo, helsinki4.11. Klo 19:00

keikka

Saksofonisti Mikko Innasen yhtye kiertää Ranskan tunnetumpia jazzklubeja marraskuussa. Brysselissä ja Toursissa kvartettia vahvistaa belgialaistrumpetisti Laurent Blondiau. Yhtye ottaa varaslähdön kiertueelle Helsingin Kanneltalossa keskiviikkona 4.11.

Mikko Innanen on yksi sukupolvensa arvostetuimmista ja kansainvälisesti tunnetuimmista pohjoismaisista jazzmuusikoista. Innasen verevää soittoa ja persoonallisia sävellyksiä voi kuulla lukuisissa yhteyksissä, joista Mikko Innanen & Innkvisitio lienee keskeisin.

Vuodesta 2004 lähes samassa kokoonpanossa toiminut helsinkiläisyhtye on vienyt retrofuturistista vaihtoehtojazziaan ympäri Suomea, Eurooppaa ja kiertänyt myös Pohjois-Amerikassa.

Vapaat äänet: Mikko Innanen & Innkvisitio
ke 4.11.2015 klo 19, liput alk. 13/9 €
Kanneltalo, Klaneettitie 5, kanneltalo.fi
Lippuvaraukset (09) 310 12000 (ark. 12–18) sekä Lippupalvelu
Järj. Vapaat äänet ja Helsingin kulttuurikesk

UMO juhlii: Juhani Aaltonen & UMO: 80 + 40,Malmitalo, helsinki4.11. Klo 15:00

keikka

UMO saa marraskuun alussa solistikseen orkesterin perustajajäseniin kuuluvan Juhani ”Junnu” Aaltosen, joka täyttää joulukuussa 80 vuotta. Junnun ja UMOn yhteisiä 120-vuotisjuhlia juhlistetaan yhteisillä UMO juhlii -konserteilla.

Aaltonen (s. 1935) on yksi suomalaisen jazzkentän merkittävimmistä tenorisaksofonisteista ja huilisteista. ”Suomen Coltraneksi” kutsuttu pitkän linjan muusikko aloitti uransa jazzilla ja siirtyi myöhemmin fuusion ja sittemmin pääosin kirkkokonserttien pariin. Hän palasi rytinällä jazzkentälle Jazz-Emman voittaneella Mother Tongue -albumillaan vuonna 2003 ja työskentelee edelleen aktiivisesti.

UMO juhlii -sarjaan kuuluva konsertti koostuu kokonaan kotimaisista sävellyksistä. Konsertissa kuullaan mm. Iro Haarlan, Outi Tarkiaisen, Mikko Hassisen ja Henrik Otto Donnerin teoksia. Mukana on myös kantaesitys Artturi Röngältä, joka on säveltänyt UMOlle tilausteoksen tätä juhlakonserttia varten. Orkesteria johtaa Kirmo Lintinen.

Huom. 45 minuuttia ennen konsertteja pidetään konserttitalojen kahvioissa Enemmän irti esityksestä -keskustelutilaisuudet, joissa Juhani "Junnu" Aaltonen kertoo esityksen taustoista.

Kesto 1h, ei väliaikaa
Järj. UMO Jazz Orchestra

Liput 12/6 €

kotka

Il Mondo Di Karri – Finland meets Sweden & Italy,Kairo, kotka4.11. Klo 19:00

keikka

Pianisti Karri Luhtala ja ruotsalainen saksofonisti Magnus Dölerud
tapasivat viime talvena New Yorkin jameissa. He päättivät tehdä Suomi -
Ruotsi yhteisprojektin johon liittyy italialaisten Valerio Vantaggion ja
Jacopo Ferrazzan komppi mukaan. Tervetuloa kuuntelemaan ainutlaatuista
kolmen maan kansainvälistä porukkaa Kairoon.
Tapahtuma on osa Il Mondo Di Karri - jazzkonserttisarjaa.

Magnus Dölerud - tenorisaksofoni (SWE)
Karri Luhtala – piano (FIN)
Jacopo Ferrazza - kontrabasso (ITA)
Valerio Vantaggio - rummut (ITA)

pori

Ilmiliekki Quartet,Satakunnan museo, pori4.11. Klo 18:00

keikka

Yleisöjä yli genrerajojen sytyttävä Ilmiliekki Quartet on kuulunut yli vuosikymmenen suomalaisen musiikkikentän rakastetuimpiin jazzyhtyeisiin. Yhtye julkaisee hartaasti
odotetun neljännen albuminsa All Dead marraskuun alussa ja juhlistaa sitä
harvinaiselle Suomen kiertueella.

Viime vuosina harvakseltaan esiintynyt Ilmiliekki Quartet koostuu kotimaisen musiikin valovoimaisimmista nimistä. Yhtyeen voima kumpuaa ensemble-työskentelystä sekä näkemysten, asenteen ja rohkeuden jakamisesta, mikä synnyttää poikkeuksellisen luovaa ja ilmaisuvoimaista musiikkia. Tiukasti yhteen hioutuneen ryhmän melodinen ja intensiivinen soitanta koskettaa yleisöä yli lajien ja maantieteellisten rajojen.