Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 3.11.

helsinki

Tiistaijatsit: Kirves - Kirvis,Bar Favela, helsinki3.11. Klo 19:00

keikka

Saksofonisti Mikko Innanen muusikkoystävineen esiintyy töölöläisbaarissa joka kuun ensimmäisenä tiistaina.

Tällä kertaa Innanen tuo Helsingin Mechelininkadulla sijaitsevaan Bar Favelaan neljä erilaista kokoonpanoa, joissa soittavat hänen lisäkseen maamme huippusoittajistoon kuuluvat rumpali Reiska Laine, basistit Uffe Krokfors ja Eero Tikkanen, trumpetisti Verneri Pohjola ja pianisti Aki Rissanen sekä kansainväliset vieraat rumpali David Meier Sveitsistä ja saksofonisti Liudas Mockūnas Liettuasta.

Bar Favelan Tiistaijatsit joka kuun ensimmäisenä tiistaina syyskuusta joulukuuhun klo 19-21.

1.9. AKI RISSANEN / VERNERI POHJOLA DUO — akustis-elektronista, ainutlaatuista musiikkia
Verneri Pohjola trumpetti
Aki Rissanen, koskettimet

6.10. EM-MENTAL TRIO — zürichiläis/lapinjärveläis/keuruulaista free jazzia
David Meier (CH), rummut; Mikko Innanen, saksofonit; Eero Tikkanen, basso

3.11. KIRVES = KIRVIS — duoimprovisaation juhlaa
Mikko Innanen ja Liudas Mockūnas (LT), saksofonit ja muut puhaltimet

1.12. INNANEN/KROKFORS/LAINE TRIO — kolme sukupolvea, yhteinen asia
Mikko Innanen, saksofonit; Uffe Krokfors, basso; Reiska Laine, rummut

www.mikkoinnanen.com

Bar Favela
Mechelininkatu 13
00100 Helsinki
www.favela.fi
+358 10 292 8090

UMO juhlii: Juhani Aaltonen & UMO: 80 + 40,Kanneltalo, helsinki3.11. Klo 14:00

keikka

UMO saa marraskuun alussa solistikseen orkesterin perustajajäseniin kuuluvan Juhani ”Junnu” Aaltosen, joka täyttää joulukuussa 80 vuotta. Junnun ja UMOn yhteisiä 120-vuotisjuhlia juhlistetaan yhteisillä UMO juhlii -konserteilla.

Aaltonen (s. 1935) on yksi suomalaisen jazzkentän merkittävimmistä tenorisaksofonisteista ja huilisteista. ”Suomen Coltraneksi” kutsuttu pitkän linjan muusikko aloitti uransa jazzilla ja siirtyi myöhemmin fuusion ja sittemmin pääosin kirkkokonserttien pariin. Hän palasi rytinällä jazzkentälle Jazz-Emman voittaneella Mother Tongue -albumillaan vuonna 2003 ja työskentelee edelleen aktiivisesti.

UMO juhlii -sarjaan kuuluva konsertti koostuu kokonaan kotimaisista sävellyksistä. Konsertissa kuullaan mm. Iro Haarlan, Outi Tarkiaisen, Mikko Hassisen ja Henrik Otto Donnerin teoksia. Mukana on myös kantaesitys Artturi Röngältä, joka on säveltänyt UMOlle tilausteoksen tätä juhlakonserttia varten. Orkesteria johtaa Kirmo Lintinen.

Kesto 60 min, ei väliaikaa

Järj. UMO Jazz Orchestra
Taiteilijatapaamisessa Juhani "Junnu" Aaltonen kahvilan stagella.

Liput 12/6 €

turku

Vapaat äänet: duo Petite Vengeance,Turun seudun musiikkiopisto, turku3.11. Klo 19:00

Petite Vengeance (www)

keikka

Ranskalaisduo Petite Vengeance (pieni kosto) villitsee Suomessa marraskuun alussa. Heidän kuvitteellinen Amerikan äänitrippinsä vie heidät Orivedeltä Turkuun ja takaisin.

Kun Rouenilaisen Vibrants Défricheurs -jazzkollektii ja PAPANOSH -yhtyeen* kaksi tukipilaria, päättävät laittaa soittimet ja taidot yhteen, on musiikista oksat poissa!

PETITE VENGEANCE on kaivatun Clusone trion (Han Bennink, Ernst Reiseger, MichaelMoore) loistavan energian ja hullujen kollaasien paluu. Siinä yhdistyvät Ornette Colemanin karkean koomisesti suodattama Johnny Cash, Bernard Lubat joka törmää Raymond Scottiin (Tex Avery !), kuvitteellisten lännenpätkien iänikuiset rituaalit, Sitting Bull naurusuin lukemassa Tinttiä – se on burleskia, uudesti sävellettyä ja hauskasti seonnutta nykyjazzia kahden konservatorion priimuksen soittamana!

Kyyniset saattavat huomauttaa, ettei tämä enää ole jazzia. Mitä merkitystä sillä on, kun heidän ”swinginsä” on tarttuvaa, luonnollista, hauskaa ja nokkelaa, ja lisäksi miehillä on hallussaan jazzin perusominaisuus: jalomielisyys ja avokätisyys!

Armand Meignan, Europa Jazz festivaalin johtaja

Raphaël Quenehen altto- tenori ja sopraninosaksofoni
Jérémie Piazza rummut, kitara

Liput 10 euroa
Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2 / 20810 Turku