Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Mikko Innanen & Innkvisitio,Kanneltalo, helsinki4.11. Klo 19:00

keikka

Saksofonisti Mikko Innasen yhtye kiertää Ranskan tunnetumpia jazzklubeja marraskuussa. Brysselissä ja Toursissa kvartettia vahvistaa belgialaistrumpetisti Laurent Blondiau. Yhtye ottaa varaslähdön kiertueelle Helsingin Kanneltalossa keskiviikkona 4.11.

Mikko Innanen on yksi sukupolvensa arvostetuimmista ja kansainvälisesti tunnetuimmista pohjoismaisista jazzmuusikoista. Innasen verevää soittoa ja persoonallisia sävellyksiä voi kuulla lukuisissa yhteyksissä, joista Mikko Innanen & Innkvisitio lienee keskeisin.

Vuodesta 2004 lähes samassa kokoonpanossa toiminut helsinkiläisyhtye on vienyt retrofuturistista vaihtoehtojazziaan ympäri Suomea, Eurooppaa ja kiertänyt myös Pohjois-Amerikassa.

Vapaat äänet: Mikko Innanen & Innkvisitio
ke 4.11.2015 klo 19, liput alk. 13/9 €
Kanneltalo, Klaneettitie 5, kanneltalo.fi
Lippuvaraukset (09) 310 12000 (ark. 12–18) sekä Lippupalvelu
Järj. Vapaat äänet ja Helsingin kulttuurikesk

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

UMO juhlii: Juhani Aaltonen & UMO: 80 + 40Malmitalo, helsinki4.11. Klo 15:00

keikka

UMO saa marraskuun alussa solistikseen orkesterin perustajajäseniin kuuluvan Juhani ”Junnu” Aaltosen, joka täyttää joulukuussa 80 vuotta. Junnun ja UMOn yhteisiä 120-vuotisjuhlia juhlistetaan yhteisillä UMO juhlii -konserteilla.

Aaltonen (s. 1935) on yksi suomalaisen jazzkentän merkittävimmistä tenorisaksofonisteista ja huilisteista. ”Suomen Coltraneksi” kutsuttu pitkän linjan muusikko aloitti uransa jazzilla ja siirtyi myöhemmin fuusion ja sittemmin pääosin kirkkokonserttien pariin. Hän palasi rytinällä jazzkentälle Jazz-Emman voittaneella Mother Tongue -albumillaan vuonna 2003 ja työskentelee edelleen aktiivisesti.

UMO juhlii -sarjaan kuuluva konsertti koostuu kokonaan kotimaisista sävellyksistä. Konsertissa kuullaan mm. Iro Haarlan, Outi Tarkiaisen, Mikko Hassisen ja Henrik Otto Donnerin teoksia. Mukana on myös kantaesitys Artturi Röngältä, joka on säveltänyt UMOlle tilausteoksen tätä juhlakonserttia varten. Orkesteria johtaa Kirmo Lintinen.

Huom. 45 minuuttia ennen konsertteja pidetään konserttitalojen kahvioissa Enemmän irti esityksestä -keskustelutilaisuudet, joissa Juhani "Junnu" Aaltonen kertoo esityksen taustoista.

Kesto 1h, ei väliaikaa
Järj. UMO Jazz Orchestra

Liput 12/6 €