Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 27.11.

helsinki

Papa Albert Jazz Club,Papa Albert, helsinki27.11. Klo 20:00

keikka

Papa Albert Jazz Club

27.11.2015 Papa Albertin jazzillassa solistivieraana saksofonisti Jaakko Martikainen Suomen Turusta.

Jaakko Martikainen - saksofoni
Lassi Kouvo - piano

Albertinkatu 30. Keikka alkaa klo 20.
Vapaa pääsy, tervetuloa!

kuopio

Eero Koivistoinen Quartet,Jazzklubi, Kuopion Musiikkikeskus, kuopio27.11. Klo 21:30

keikka

Suomen Jazzliiton kiertuesyksy saa komean päätöksensä marras-joulukuussa kun maamme kaikkien aikojen arvostetuimpiin jazzmuusikoihin kuuluva saksofonisti Eero Koivistoinen luotsaa kvartettinsa kahdeksan konsertin mittaiselle kiertueelle 25.11.–5.12. Koivistoisen nimekkäässä kvartetissa soittavat suomijazzin ykköskaartiin kuuluvat pianisti Alexi Tuomarila, basisti Jori Huhtala ja rumpali Jussi Lehtonen. Eero koivistoinen Quartet julkaisi tuoreimman levynsä Hati Hati aiemmin tänä vuonna Svart Recordsin kautta ja uuden materiaalin julkaisu edelsi kauan kaivattu uudelleenjulkaisu Koivistoisen arvostetusta vuoden 1971 klassikkolevystä The Original Sin. Marras-joulukuun kiertueen konserttipaikkakunnat ovat Nurmes, Oulu, Kuopio, Joensuu, Raahe, Lappeenranta, Turku ja Tallinna.

Eero Koivistoinen - saksofoni
Alexi Tuomarila - piano
Jori Huhtala - basso
Jussi Lehtonen - rummut

turku

Flame Jazz: Jazzfoniset pelit,Turun konserttitalo, turku27.11. Klo 19:00

Verneri Pohjola

Turun filharmoninen orkesteri (www)

keikka

Perjantaina 27.11. klo 19 Turun Konserttitalosta tulee jazzin ja sinfonian kohtaamispaikka. Trumpetisti Verneri Pohjola kantaesittää Turun filharmonisen orkesterin kanssa teoksensa Filtered Image ja A Late Thought. Väliajan jälkeen konsertissa kuullaan 150-vuotisjuhlaansa viettävän Carl Nielsenin sinfonia nro 5. Konsertin johtaa Atso Almila ja solisteina nähdään Pohjolan lisäksi sellisti Iida-Vilhelmiina Laine ja jazzrumpali Olavi Louhivuori. Konsertti toteutetaan Flame Jazzin ja Turun filharmonisen orkesterin yhteistyönä.

Konsertti alkaa vuoden 2015 Flame Jazz –artisti Verneri Pohjolan teoksella Filtered Image. Pohjola kertoo teoksen olevan tärkeä askel taiteilijanurallaan kohti unelmia. Mielikuvituksen valloilleen päästävä teos on peräisin Pohjolan nuoruudenrakkaudesta elokuvamusiikkiin sekä mielenkiinnosta taidemusiikkiin. A Late Thought -teos syntyi Pohjolan halusta soittaa orkesterin kanssa. Jazzin perinteiden mukaan teos jättää tilaa myös improvisoinnille. Konsertin päättää juhlavuottaan viettävän Carl Nielsenin 5. sinfonia. Kaksiosainen teos tasapainoilee vahvojen vastakohtien kanssa: valon ja varjon, hyvän ja pahan.

Kapellimestari Atso Almila on tuottelias säveltäjä ja vuodesta 2013 Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kapellimestari- ja orkesterikoulutuksen professori. Almilalle on myönnetty valtion viisivuotinen taiteilija-apuraha vuonna 2005, Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n kultainen kunniamerkki Suomen orkesterielämän hyväksi tehdystä työstä syksyllä 2006 sekä Pohjois-Savon taidetoimikunnan taidepalkinto vuodelle 2010.

Verneri Pohjola on lunastanut paikkansa yhtenä Euroopan arvostetuimmista jazzmuusikoista. Pohjola on vuoden 2015 Flame Jazz -artisti ja vuoden 2004 Pori Jazzin Vuoden taiteilija. Debyyttisooloalbuminsa Auroran Pohjola julkaisi vuonna 2009. Jazzrytmit-lehti nimesi debyytin Vuoden jazzalbumiksi ja albumille myönnettiin myös Emma-palkinto. Verneri Pohjolan uusin kansainvälisesti kiitelty albumi Bullhorn ilmestyi alkuvuodesta 2015.

Iida-Vilhelmiina Laine on uuden sellonsoitollisen ilmaisun kannattaja, jonka meriittilistalla on perinteisen klassisen musiikin saavutusten lisäksi monia kokeilevia projekteja ja sellomusiikille uutta yleisöpohjaa tuovia esiintymisiä. Olavi Louhivuori tunnetaan nyanssirikkaasta ja kokeilevasta rumputaiteestaan ja hän on keikkaillut maailmalla Tomasz Stanko Quintetin rumpalina sekä esiintynyt useiden kansainvälisesti merkittävien artistien kanssa.

Tervetuloa mukaan kuulemaan ensimmäisten joukossa vuoden 2015 Flame Jazz -artisti Verneri Pohjolan debyyttisävellykset sinfoniaorkesterille!

Atso Almila – kapellimestari
Verneri Pohjola – trumpetti
Iida-Vilhelmiina Laine – sello
Olavi Louhivuori – rummut

Pohjola – Nielsen

Liput 21/16/9€ (Lippupalvelu)