Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 28.11.

helsinki

Tapani Rinne & Teho Majamäki,Rööperin taidesalonki, helsinki28.11. Klo 19:00

Tapani Rinne

Teho Majamäki

keikka

Kulttuuriyhdistys Alusta ry. järjestää tarinallisen galleriakonserttisarjan, jossa esiintyjät ja yleisö ovat vuorovaikutuksessa keskenään paitsi musiikin, myös keskustelun ja Helsinkiin ja artistin kappaleisiin liittyvien tarinoiden kautta. Musiikin kuuntelun lisäksi on mahdollista keskustella musiikin ja fyysisten paikkojen, erityisesti kaupunkiympäristön, merkityksestä ja vaikutuksesta niin artistien tuotannossa ja musiikin tekemisessä kuin kuulijoiden musiikin kokemisessakin.

Tässä Helsingin taivaan alla -galleriakonsertissa saatetaan tunnelmoidaan myös maan alla; Rinne & Majamäki äänittivät keväällä julkaistun albuminsa Kehäradan työmaatunnelistossa 35 metrin syvyydessä!

Tapani Rinne, saksofoni ja klarinetti
Teho Majamäki, lyömäsoittimet

Lippuja rajoitetusti, ilmoittaudu pian. Sitovat ilmoittautumiset ja ennakkovaraukset: info@kulttuurialusta.fi

Liput 20€ / Kulttuuriyhdistys Alustan jäsenet 10€

joensuu

Eero Koivistoinen Quartet,Joensuun konservatorio, joensuu28.11. Klo 18:00

keikka

Eero Koivistoinen on yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista suomalaisista jazzmuusikoista ja saksofonisteista. Ensimmäisenä muusikkona uuden Yrjö-palkinnon vuonna 1967 saanut Koivistoinen tunnetaan monipuolisuudestaan ja luovuudestaan, ja hänen taitonsa ulottuvat ytimekkäistä jazzsooloista laajoihin orkesterisävellyksiin. Nykyinen kvartetti seuraavan sukupolven huipputekijöiden kanssa on esiintynyt yhdessä vuodesta 2012.

Eero Koivistoinen - saksofoni
Alexi Tuomarila - piano
Jori Huhtala - basso
Jussi Lehtonen - rummut

Lippujen hinnat 15 €, jäsenet 10 €, opiskelijat 6 €, ellei toisin mainita. Ennakkomyynti Levy-Eskot.

vantaa

Kohti joulua: UMO & Anna Puu,Pyhän Laurin kirkko, vantaa28.11. Klo 21:00

keikka

Huomio Vantaa, Hämeenlinna, Helsinki, Jyväskylä, Porvoo, Kotka ja Pori! UMOn perinteinen Kohti joulua -kirkkokiertue saapuu loppuvuodesta kaupunkiinne. Orkesterin solistina nähdään ensimmäistä kertaa big bandin eteen astuva ja samalla ensimmäisen joulukiertueensa tekevä Anna Puu.

Tämä ei sen sijaan ole ensimmäinen kerta, kun suosittu poppari hyppää jazzarien matkaan. Anna Puu nähtiin pari vuotta sitten Emma Gaalassa Timo Lassy Bandin solistina ja samainen poppoo teki tunnuskappaleen kotimaiseen Ei kiitos -elokuvaan.

Idols-laulukilpailusta tutuksi tullut muusikko julkaisi ensimmäisen albuminsa Anna Puu vuonna 2009 myyden tuplaplatinaa. Toinen albumi Sahara menestyi edeltäjänsä veroisesti ja kolmannen Antaudun-albumin singlet Kolme pientä sanaa ja Säännöt rakkaudelle kuuluvat jo suomalaisiin klassikoihin. Pitkään odotettu neljäs albumi ilmestyy lokakuussa. Siltä lohkaistu single Ota minut tällaisena kuin oon soi ahkerasti koko menneen kesän.

Jouluihmiseksi tunnustautuva Anna Puu ja UMO tulkitsevat konserteissa tunnelmallisia, perinteisiä joululauluja. Mukana on myös muutamia Annan omaan joulunviettoon kuuluvia kappaleita. Orkesteria johtaa kapellimestari Kirmo Lintinen.