Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 11.11.

helsinki

Buba Wii Aa on Tour,Helsinki Contemporary, helsinki11.11. Klo 18:00

keikka

Jazztrio Buba Wii Aa omaperäisellä kiertueella marraskuussa

Vastikään debyyttijulkaisunsa kasettimuodossa ja digitaalisesti julkaissut nuori jazztrio Buba Wii Aa kiertää Suomea 10.-15.11. kiertueella, joka vie jazzmusiikkia harvinaisiin esityspaikkoihin. Kiertueen tavoitteena on yhdistää samaan tilaan jazzia ja kuvataidetta samalla esitellen uusia areenoja musiikille perinteisten klubitilojen ja konserttisalien sijaan. Buba Wii Aan marraskuinen kiertue on merkityksellinen etappi myös triolle, sillä kiertueella juhlistetaan yhtyeen syyskuista Taco Taco Taco! -kesettijulkaisua, joka on samalla aloituslaukaus We Jazz -kollektiivin julkaisutoiminnalle. Kasetin ja digilatauksen sisältävän julkaisun ensimmäinen painos myi loppuun nopeasti ja kiertueen alla luvassa on toinen painos. Kiertueen tuottavat yhteistyössä We Jazz ja Mio Mio Productions.

Trion kiertueen toinen konsertti Helsinki Contemporary -taidegalleriassa Bulevardilla kuvataiteilija Miikka Vaskolan Remembering Forwards -näyttelyssä. Liput 10 / 6 €.

BUBA WII AA

Sami Nummela - rummut

Mikael Myrskog - koskettimet

Eero Seppä - kontrabasso

Il Mondo Di Karri with Valeria Rinaldi,Pub Adjutantti, helsinki11.11. Klo 20:00

Karri Luhtala

(+ Valeria Rinaldi)
keikka

Roomalainen jazzlaulaja Valeria Rinaldi saapuu pianisti Karri Luhtalan vieraaksi kiertueelle Suomeen. Tarjolla omia sävellyksiä ja jazzklassikoita.

Valeria Rinaldi - laulu
Karri Luhtala - piano

kotka

Toivo Kärki 100 vuotta! – "Jazzikasta Kärkeä",Kotkan konserttitalo, kotka11.11. Klo 19:00

Panu Savolainen Toivo

Kymi Sinfonietta (www)

keikka

Vibrafonisti Panu Savolainen on valmistanut tänä vuonna vietettävän Toivo Kärjen 100-vuotisjuhlan kunniaksi mestarisäveltäjän tuotantoon pohjautuvan konsertin orkesterille ja jazztriolle. Ohjelmisto koostuu Kärjen unohtumattomista ja koko kansan rakastamista sävellyksistä, jotka ovat saaneet uudenlaisen muodon akustisista ja
tunnelmallisista jazzyhtyesovituksista. Panu Savolaisen lisäksi orkesterisovituksista vastaavat Marzi Nyman, Mikko Hassinen ja Timo Alakotila. Kärjen jazzvaikutteiset sävellykset osoittavat ajattomuutensa 2000-luvun jazzmuusikoiden käsittelyssä. Nostalgista, viihdyttävää ja vauhdikastakin ohjelmistoa maamme jazzmusiikiin nuoriin huippulahjakkuuksiin kuuluvan Savolaisen ja Kymi Sinfoniettan kanssa tulkitsevat kitaristi Teemu Viinikainen sekä basisti Jori Huhtala. Kapellimestarina on musiikin
moniottelija Jaakko Kuusisto.

Liput: 19 / 14 / 8 €

kuopio

Ilmiliekki Quartet,Satamankulma, kuopio11.11. Klo 19:00

keikka

Ilmiliekki lehahtaa Kuopioon. Yleisöjä yli genrerajojen sytyttävä Ilmiliekki Quartet on kuulunut yli vuosikymmenen suomalaisen musiikkikentän rakastetuimpiin jazzyhtyeisiin. Yhtye julkaisee hartaasti odotetun uuden levynsä marraskuussa 2015 ja juhlistaa sitä harvinaisella Suomen kiertueella.

Ilmiliekin voima kumpuaa ensemble-työskentelystä sekä näkemysten, asenteen ja rohkeuden jakamisesta, mikä synnyttää poikkeuksellisen luovaa ja ilmaisuvoimaista musiikkia. Tiukasti yhteen hioutuneen ryhmän melodinen ja intensiivinen soitanta koskettaa yleisöä yli lajien ja maantieteellisten rajojen. Laajasti kiitelty ja mm. Teosto-palkittu yhtye on julkaissut kolme levyä (March of the Alpha Males 2004, Take It With Me 2006 ja Vi sålde våra hemman Emma Salokosken kanssa 2009). Suomen ja Euroopan lisäksi Ilmiliekki Quartet on esiintynyt Yhdysvalloissa muun muassa Lincoln Centerissä New Yorkissa, Kanadassa, Australiassa mm. Brisbanen jazzfestivaaleilla sekä Uudessa-Seelannissa.

Verneri Pohjola, trumpetti
Tuomo Prättälä, piano
Antti Lötjönen, basso
Olavi Louhivuori, rummut

Liput ennakkoon Tiketistä 12/8 € sis. palvelumaksun, ovelta 15/10 €.