Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 12.11.

espoo

Piirpauke 40 vuotta,Sellosali, espoo12.11. Klo 19:00

keikka

Legendaarinen Piirpauke juhlii Etnosoi!ssa 40-vuotisjuhlavuottaan! Samalla myös yhtyeen kokoaja ja keulahahmo Sakari Kukko viettää 50-vuotistaiteilijajuhlaa.

Piirpauketta voi syystä kutsua yhdeksi ensimmäisistä maailmanmusiikkiyhtyeistä. Yhtye on perustamisestaan lähtien halunnut tehdä musiikkia, jossa eri maiden musiikilliset perinteet yhdistyvät, ja tässä se on onnistunut uraauurtavalla tavalla. Vuosien varrella vaikutteita on otettu jokaisesta ilmansuunnasta sekä useista musiikillisista tyylisuunnista. Piirpauke on neljän vuosikymmenen aikana uudistunut useasti hämmästyttävällä ja taidokkaalla tavalla ansaiten niin yleisön kuin ammattilaisten syvän arvostuksen. Lukuisat esiintymiset kansainvälisillä estradeilla sekä kotimaassa ovat rakentaneet Piirpaukkeelle kiistattoman klassikkoyhtyeen maineen, ja monet merkittävät bändit Kingston Wallista Amorphikseen ovatkin nimenneet Piirpaukkeen esikuvakseen.

Sellosalin juhlakonsertissa kuullaan niin yhtyeen vanhoja hittejä kuin aivan uutta tuotantoa.

Sakari Kukko (puhaltimet, koskettimet, laulu)
Nicolas Rehn (kitara)
Ismaila Sane (perkussiot, laulu)
Eerik Siikasaari (basso)
Rami Eskelinen (rummut)

Erikoisvieraina: Jorma Kalevi Louhivuori (trumpetti) & Sheila Surban (laulu)

Kesto 2 h, ei väliaikaa

Liput alkaen 25/20 €, Lippupiste

Naulakkomaksu 2 €

helsinki

Il Mondo Di Karri with Valeria Rinaldi,GLO Hotel Art, helsinki12.11. Klo 19:00

Karri Luhtala

(+ Valeria Rinaldi)
keikka

Roomalainen jazzlaulaja Valeria Rinaldi saapuu pianisti Karri Luhtalan vieraaksi kiertueelle Suomeen. Tarjolla omia sävellyksiä ja jazzklassikoita.

Valeria Rinaldi - laulu
Karri Luhtala - piano

Art of Swing Jazz Concert Series,Rupla, helsinki12.11. Klo 19:00

Joonatan Rautio & Janne Maarala

keikka

Syksyinen jazzkonserttisarja täyttää näyttelytilan swingin sykkeellä ja tanssin energialla. Seinillä olevat taidenäyttelyt, olohuonemainen tila sohvineen ja nojatuoleineen, teekupponen ja tanssilattia luovat konsertista sekä kohtaamispaikan että osallistavan elämyksen. Helsinginkadulla sijaitsevan RUPLAn konserteissa esiintyvät Suomen ehdottomat jazzvirtuoosit Joonatan Rautio & Janne Maarala, ja hyvästä meiningistä tanssilattialla vastaa jazzin kultakausien tansseihin erikoistunut Helsinki Traditional Jazz Dance Society, joka myös takaa sen, ettei musiikista tarvitse kenenkään nauttia vain istuma-asennossa. Ammattitanssijat antavat musiikille kehollisen ilmaisun ja kutsuvat myös yleisön mukaan perinteisen jazztanssin askeleita kokeilemaan. Tervetuloa mukaan nauttimaan monitaiteellisesta jazzelämyksestä!

Torstaina 12.11. esiintyvä Joonatan Rautio tunnetaan tenorisaksofonin virtuoosina ja soolojen taiturina, jonka soittotyyli on syvään juurtunut jazzperinteeseen. Raution ja Janne Maaralan rytmisesti artikuloitu ja melodisesti hienovieritteinen duokonsertti tarjoilee täydellisen jazzpaletin svengaavasta riemusta herkkään tunnelmointiin. Nähdään RUPLAssa 19-22.

Liput ennakkoon 7 € (helsinki.traditionaljazzdance@gmail.com)
Liput ovelta 10 €

Alexi Tuomarila Quartet,Koko Jazz Club, helsinki12.11. Klo 19:00

keikka

Alexi Tuomarila johdattaa Koko Jazz Clubille tyylikkään kvartetin, josta löytyy kokemusta ja nuorta voimaa. Rummuissa loistaa ECM- taiteilija Markku Ounaskari, bassossa Joonas Tuuri, ja saksofonissa häikäisevä Manu Dunkel.

Tuomarilan mielikuvituksellinen tekstuuri, upeat McCoy- vaikutteet, sekä rytminen sensitiivisyys ovat ihania kvaliteetteja niin yleisön kuin kanssamuusikonkin näkökulmaan. Alexi vaikuttaa vahvasti manner-eurooppalaisella jazzkentällä, ja julkaisi vasta uuden levyn euroopparyhmänsä kanssa.

Liput 15 / 10 €

Ovet auki klo 18:00

PCB feat. Jussi Raittinen,Malmitalo, helsinki12.11. Klo 15:00

to 12.11. klo 15 & klo 19

Polaris Celebration Band PCB

featuring Jussi Raittinen

Polaris Celebration Band on yksi Suomen vanhimmista yhä aktiivisista dixieland-swing-New Orleans-classicjazz-orkestereista. Vuonna 2015 PCB on yhtäjaksoisesti ollut toiminnassa 34 vuotta ja on yhä iskussa.

Jussi Raittisesta tuli säännöllinen vierailija PCB:n riveihin noin vuoden 2000 tienoilla. Siitä lähtien Raittinen on enemmän tai vähemmän ollut mukana bändin keikoilla.

PCB on vieraillut mm. Porin Jazz -festivaaleilla, Kaamos Jazz -festivaaleilla, Classic Jazz -festivaaleilla, Imatran BigBand -festivaaleilla, Dresden International Dixieland -festivaaleilla sekä Salgotarjanin Jazz -festivaaleilla (Unkari) sekä sadoissa muissa tapahtumissa konserttisaleissa, kaduilla, työpaikoilla, laivoilla, ravintoloissa ja klubeilla.

PCB:n historiaa käsittelevä bluray-levy on tulossa syksyn 2015 aikana.

Liput 5 € päiväesitykseen, ei väliaikaa.

Liput 15 € iltaesitykseen, väliaika on.

Lipunmyynti p. 09 310 12000 ja Lippupalvelu

 

PCB featuring Jussi Raittinen,Malmitalo, helsinki12.11. Klo 19:00

to 12.11. klo 15 & klo 19, Malmitalo, Helsinki

Polaris Celebration Band PCB

featuring Jussi Raittinen

PCB on yksi Suomen vanhimmista yhä aktiivisista dixieland-swing-New Orleans-classicjazz-orkestereista. Vuonna 2015 PCB on yhtäjaksoisesti ollut toiminnassa 34 vuotta ja on yhä iskussa.

Jussi Raittisesta tuli säännöllinen vierailija PCB:n riveihin noin vuoden 2000 tienoilla. Siitä lähtien Raittinen on enemmän tai vähemmän ollut mukana bändin keikoilla.

PCB on vieraillut mm. Porin Jazz -festivaaleilla, Kaamos Jazz -festivaaleilla, Classic Jazz -festivaaleilla, Imatran BigBand -festivaaleilla, Dresden International Dixieland -festivaaleilla sekä Salgotarjanin Jazz -festivaaleilla (Unkari) sekä sadoissa muissa tapahtumissa konserttisaleissa, kaduilla, työpaikoilla, laivoilla, ravintoloissa ja klubeilla.

PCB:n historiaa käsittelevä bluray-levy on tulossa syksyn 2015 aikana.

Yhteistyössä PCB ja Helsingin kulttuurikeskus

Liput 5 € päiväesitykseen, ei väliaikaa.

Liput 15 € iltaesitykseen, väliaika on.

Lipunmyynti p. 09 310 12000 ja Lippupalvelu

jyväskylä

Ilmiliekki Quartet,Jyväskylän yliopisto, jyväskylä12.11. Klo 19:00

keikka

Yleisöjä yli genrerajojen sytyttävä Ilmiliekki Quartet on kuulunut yli vuosikymmenen suomalaisen musiikkikentän rakastetuimpiin jazzyhtyeisiin. Yhtye julkaisee hartaasti odotetun neljännen albuminsa All Dead marraskuun alussa ja juhlistaa sitä harvinaisella Suomen-kiertueella.

Viime vuosina harvakseltaan esiintynyt Ilmiliekki Quartet koostuu kotimaisen musiikin valovoimaisimmista nimistä. Yhtyeen voima kumpuaa ensemble-työskentelystä sekä näkemysten, asenteen ja rohkeuden jakamisesta, mikä synnyttää poikkeuksellisen luovaa ja ilmaisuvoimaista musiikkia. Tiukasti yhteen hioutuneen ryhmän melodinen ja intensiivinen soitanta koskettaa yleisöä yli lajien ja maantieteellisten rajojen.

Ilmiliekki Quartet
Verneri Pohjola, trumpetti
Tuomo Prättälä, piano
Antti Lötjönen, basso
Olavi Louhivuori, rummut

kouvola

Toivo Kärki 100 vuotta! – "Jazzikasta Kärkeä",Kuusankoskitalo, kouvola12.11. Klo 19:00

Panu Savolainen Toivo

Kymi Sinfonietta (www)

keikka

Vibrafonisti Panu Savolainen on valmistanut tänä vuonna vietettävän Toivo Kärjen 100-vuotisjuhlan kunniaksi mestarisäveltäjän tuotantoon pohjautuvan konsertin orkesterille ja jazztriolle. Ohjelmisto koostuu Kärjen unohtumattomista ja koko kansan rakastamista sävellyksistä, jotka ovat saaneet uudenlaisen muodon akustisista ja
tunnelmallisista jazzyhtyesovituksista. Panu Savolaisen lisäksi orkesterisovituksista vastaavat Marzi Nyman, Mikko Hassinen ja Timo Alakotila. Kärjen jazzvaikutteiset sävellykset osoittavat ajattomuutensa 2000-luvun jazzmuusikoiden käsittelyssä. Nostalgista, viihdyttävää ja vauhdikastakin ohjelmistoa maamme jazzmusiikiin nuoriin huippulahjakkuuksiin kuuluvan Savolaisen ja Kymi Sinfoniettan kanssa tulkitsevat kitaristi Teemu Viinikainen sekä basisti Jori Huhtala. Kapellimestarina on musiikin
moniottelija Jaakko Kuusisto.

Liput: 19 / 14 / 8 €

tampere

Buba Wii Aa on Tour,Sara Hildénin Taidemuseo, tampere12.11. Klo 17:00

keikka

Jazztrio Buba Wii Aa omaperäisellä kiertueella marraskuussa

Vastikään debyyttijulkaisunsa kasettimuodossa ja digitaalisesti julkaissut nuori jazztrio Buba Wii Aa kiertää Suomea 10.-15.11. kiertueella, joka vie jazzmusiikkia harvinaisiin esityspaikkoihin. Kiertueen tavoitteena on yhdistää samaan tilaan jazzia ja kuvataidetta samalla esitellen uusia areenoja musiikille perinteisten klubitilojen ja konserttisalien sijaan. Buba Wii Aan marraskuinen kiertue on merkityksellinen etappi myös triolle, sillä kiertueella juhlistetaan yhtyeen syyskuista Taco Taco Taco! -kesettijulkaisua, joka on samalla aloituslaukaus We Jazz -kollektiivin julkaisutoiminnalle. Kasetin ja digilatauksen sisältävän julkaisun ensimmäinen painos myi loppuun nopeasti ja kiertueen alla luvassa on toinen painos. Kiertueen tuottavat yhteistyössä We Jazz ja Mio Mio Productions.

Torstaina 12.11. Buba Wii Aa matkaa yhtyeen basisti Eero Sepän kotikaupunkiin Tampereelle, jossa trio esiintyy Sara Hildénin taidemuseossa. Liput: 8 / 6 / 4 €.

BUBA WII AA

Sami Nummela - rummut

Mikael Myrskog - koskettimet

Eero Seppä - kontrabasso

Fly-Rite Festival: Kvintetten Som Sprängdes (SE)+Daddy & The Dawgs (FI),Huurupiilo, tampere12.11. Klo 20:00

keikka

KVINTETTEN SOM SPRÄNGDES (Göteborg/Stockholm) - Fri jazz!

Niklas Persson - saksofonit
Christoffer Alehed - vetopasuuna
Rasmus Borg - piano
Patric Thorman - kontrabasso
Martin Öhman - rummut

DADDY & THE DAWGS (Tampere) - Bluegrass!

Marko Niittymäki - banjot, mandoliini, dobro, laulu
Panu Ukkonen - kontrabasso, laulu
Konsta Eskelinen - viulu
Antero Mentu - kitara

vapaa pääsy, tervetuloa