Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 13.11.

helsinki

Putte's: Mental Jazz Business,Putters Bar & Pizza, helsinki13.11. Klo 22:00

keikka

MENTAL JAZZ BUSINESS

Live: Kvintetten Som Sprängdes (SE)
Putte's Bar & Pizza (Kalevankatu 6, 00100 Helsinki)
Perjantaina 13.11. klo 22-04
Liput: 7e (sis. narikan)

Ruotsalaisen Kvintetten Som Sprängdes -yhtyeen musiikki on herkullisen monimuotoinen yhdistelmä vanhaa kunnon jazzia ja modernia improvisaatiota. Saksofonisti Niklas Perssonin sävellykset ovat moniosaisia ja sisältävät useita kerroksia, vaikutteiden ulottuessa koko jazzin kirjoon. Juuri tämä jazzin eri tyylisuuntien vapautunut yhdisteleminen onkin erittäin keskeinen ominaisuus Kvintetten Som Sprängdesin musiikissa. Kokoonpanon soitto liikkuu vaivattomasti tyylistä toiseen, lyyrisistä kansanlaulumelodioista aina rajumpaan free jazz-vyörytykseen.

Kvintetten Som Sprängdesin musiikkia on verrattu mm. Lars Gulliniin, Eric Dolphyyn ja Anthony Braxtoniin. Yhtye luo kuitenkin aina ehdottomasti omanlaistaan musiikkia. Parasta antia on kuitenkin yhtyeen energinen ote musiikkiinsa. Kappaleiden rakenteet eivät jarruta menoa vaan pikemminkin vauhdittavat sitä luoden välillä yllätyksiä yleisön lisäksi myös itse soittajille. Viisikon yksikään resurssi jouda tyhjäkäynnille tämän yhtyeen ryppyotsattomassa seikkailuissa.

Kvintetten Som Sprängdesin soittajat kuuluvat ruotsalainen jazzmaailman uuteen sukupolveen ja ovat erittäin kysyttyjä jazzin lisäksi popin, noisen ja modernin taidemusiikin kentillä. Kvintetti on soittanut yhdessä vuodesta 2007 lähtien.

Kvintetten som Sprängdes:

Niklas Persson - saksofonit
Christoffer Alehed - vetopasuuna
Rasmus Borg - piano
Patric Thorman - kontrabasso
Martin Öhman - rummut

Illan levymusiikin tarjoilevat:
JAZZ BUSINESS (Heikki H & Pierre Ringwald)
MENTAL ALASKA SOUND SYSTEM

Papa Albert Jazz Club,Papa Albert, helsinki13.11. Klo 20:00

keikka

Papa Albert Jazz Club

Lukuisia kertoja Suomen parhaaksi miespuoliseksi jazzlaulajaksi Jazzrytmit-lehden kriitikkoäänestyksessä valittu Juki Välipakka esiintyy Papa Albertissa 13.11.2015.

Juki Välipakka - laulu ja kitara
Lassi Kouvo - piano

Albertinkatu 30. Keikka alkaa klo 20.
Vapaa pääsy, tervetuloa!

joensuu

Ilmiliekki Quartet,Joensuun konservatorio, joensuu13.11. Klo 19:00

keikka

Yleisöjä yli genrerajojen sytyttävä Ilmiliekki Quartet on kuulunut yli vuosikymmenen suomalaisen musiikkikentän kärkinimiin. Yhtye julkaisee pitkään valmistellun uuden levyn syksyllä 2015, ja palaa konserttilavoille melodisen ja intensiivisen soittonsa ytimen säilyttäneenä, entistäkin tiiviimmin yhteen hioutuneena.

Verneri Pohjola - trumpetti
Tuomo Prättälä - piano
Antti Lötjönen - basso
Olavi Louhivuori - rummut

Lippujen hinnat 15 €, jäsenet 10 €, opiskelijat 6 €, ellei toisin mainita. Ennakkomyynti Levy-Eskot.

oulu

Buba Wii Aa on Tour,Oulun Taidemuseo, oulu13.11. Klo 17:00

keikka

Jazztrio Buba Wii Aa omaperäisellä kiertueella marraskuussa

Vastikään debyyttijulkaisunsa kasettimuodossa ja digitaalisesti julkaissut nuori jazztrio Buba Wii Aa kiertää Suomea 10.-15.11. kiertueella, joka vie jazzmusiikkia harvinaisiin esityspaikkoihin. Kiertueen tavoitteena on yhdistää samaan tilaan jazzia ja kuvataidetta samalla esitellen uusia areenoja musiikille perinteisten klubitilojen ja konserttisalien sijaan. Buba Wii Aan marraskuinen kiertue on merkityksellinen etappi myös triolle, sillä kiertueella juhlistetaan yhtyeen syyskuista Taco Taco Taco! -kesettijulkaisua, joka on samalla aloituslaukaus We Jazz -kollektiivin julkaisutoiminnalle. Kasetin ja digilatauksen sisältävän julkaisun ensimmäinen painos myi loppuun nopeasti ja kiertueen alla luvassa on toinen painos. Kiertueen tuottavat yhteistyössä We Jazz ja Mio Mio Productions.

Perjantaina 13.11. Buba Wii Aa esiintyy kosketinsoittaja Mikael Myrskogin kotipaikkakunnalla Oulussa Oulun Taidemuseossa. Vapaa pääsy.

BUBA WII AA

Sami Nummela - rummut

Mikael Myrskog - koskettimet

Eero Seppä - kontrabasso

tampere

Il Mondo Di Karri with Valeria Rinaldi,Paapan Kapakka, tampere13.11. Klo 21:00

Karri Luhtala

(+ Valeria Rinaldi)

Roomalainen jazzlaulaja Valeria Rinaldi saapuu pianisti Karri Luhtalan vieraaksi kiertueelle Suomeen. Tarjolla omia sävellyksiä ja jazzklassikoita.

Valeria Rinaldi - laulu
Karri Luhtala - piano