Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Vapaat äänet: duo Petite Vengeance,Turun seudun musiikkiopisto, turku3.11. Klo 19:00

Petite Vengeance (www)

keikka

Ranskalaisduo Petite Vengeance (pieni kosto) villitsee Suomessa marraskuun alussa. Heidän kuvitteellinen Amerikan äänitrippinsä vie heidät Orivedeltä Turkuun ja takaisin.

Kun Rouenilaisen Vibrants Défricheurs -jazzkollektii ja PAPANOSH -yhtyeen* kaksi tukipilaria, päättävät laittaa soittimet ja taidot yhteen, on musiikista oksat poissa!

PETITE VENGEANCE on kaivatun Clusone trion (Han Bennink, Ernst Reiseger, MichaelMoore) loistavan energian ja hullujen kollaasien paluu. Siinä yhdistyvät Ornette Colemanin karkean koomisesti suodattama Johnny Cash, Bernard Lubat joka törmää Raymond Scottiin (Tex Avery !), kuvitteellisten lännenpätkien iänikuiset rituaalit, Sitting Bull naurusuin lukemassa Tinttiä – se on burleskia, uudesti sävellettyä ja hauskasti seonnutta nykyjazzia kahden konservatorion priimuksen soittamana!

Kyyniset saattavat huomauttaa, ettei tämä enää ole jazzia. Mitä merkitystä sillä on, kun heidän ”swinginsä” on tarttuvaa, luonnollista, hauskaa ja nokkelaa, ja lisäksi miehillä on hallussaan jazzin perusominaisuus: jalomielisyys ja avokätisyys!

Armand Meignan, Europa Jazz festivaalin johtaja

Raphaël Quenehen altto- tenori ja sopraninosaksofoni
Jérémie Piazza rummut, kitara

Liput 10 euroa
Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2 / 20810 Turku

Keikat samana päivänä kaupungissa turku

Ei muita keikkoja.