Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 21.7.

helsinki

Tänä kesänä Helsingin jazz-kentän laadukkaimmat sessiot löytyvät mBarin terassilta. Jokaisessa neljässä tiistaiklubi-illassa esiintyy A-luokan live-esiintyjä sekä We Jazz DJ:t, jotka tekevät mitä osaavat parhaiten - tarjoilevat raakaa jazzia vinyyliltä.

We Jazz
Ti 21.7. 19-02
LIVE: Verneri Pohjola X Tatu Rönkkö + We Jazz DJs (showtime: 20.00)
*ilmainen*

Trumpetisti Verneri Pohjola ja rumpali Tatu Rönkkö esittelevät uuden kokoonpanonsa Verneri Pohjola X Tatu Rönkkö, joka vie kummankin monipuolisen ja arvostetun artistin ilmaisua yhä uusiin suuntiin. Odotettavissa on 1+1=3 -tyyppinen elämys, joka kurkottaa paitsi sivuille yli rajojen myös ajallisesti eteenpäin etsien uusia ilmaisun muotoja jazzista ja sen liepeiltä. Monesta yhteydestä tuttu Verneri Pohjola julkaisi hiljattain ylistetyn kvartteilevynsä Bullhorn, jonka suosio ennakoi artistin jo pitkään kehitteillä ollutta lopullista kansainvälistä läpimurtoa. Tatu Rönkkö on viime aikoina ollut esillä Elifantreen rumpalina ja lukuisten muiden projektiensa tiimoilta. Rönkön suurimpiin taiteellisiin onnistumisiin kuuluu keittiökonserttikonsepti I Play Your Kitchen, joka kuultiin We Jazz 2014 -tapahtumassa Helsingissä ja Jazzkaar-festivaalilla Tallinnassa.

Seuraa päivityksiä Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa:
http://facebook.com/wejazz /
@wejazzhelsinki / #wejazzmbar15
Best. Jazz. Now.

jyväskylä

Summer Jazz Club: Laura Annika Quartet & Miodula Jam Trio,Ravintola Poppari, jyväskylä21.7. Klo 20:30

keikka

Vastikään debyytti-EP:nsä julkaissut Laura Annika Quartet soittaa modernia vokaalijazzia, jossa bändin vetäjän Annika Mustosen laulu toimii vuoroin sanoitettuna solistina, ja vuoroin sanoittamattomana instrumenttina muiden joukossa. Barcelonassa jazzia kuluvana vuonna opiskelleen Mustosen lisäksi yhtyeen sävellyksistä vastaa pianisti Aleksis Liukko, jonka kappale ”Mind the Gap” valittiin hiljattain UMO:n Esko Linnavalli -sävellyskilpailun finaaliin. Kontrabasisti Joonas Tuurin ja rumpali Juhana Kiisken täydentämä kvartetti on saanut EP:lleen vangittua tunnelmia laajalta skaalalta, mutta keikoille bändillä riittää silti vielä enemmän annettavaa; EP:llä kullaan vain osa yhtyeen originaalimateriaalista.

Sibelius-Akatemian jazzopiskelijoista koostuva Miodula Jam Trio nousi esiin, kun se menestyi viime keväänä järjestetyssä Young Nordic Jazz Cometsin Suomen -karsinnassa soittaessaan puolalaisen saksofonistin Marek Konarskin kanssa. Jyväskylässä yleisöllä on ainutlaatuinen tilaisuus nähdä tämä suomalaisista nuorista huipuista koostuva trio yhdessä keikalla, sillä rumpali Ville Luukkonen ja pianisti Arto Ikävalko jatkavat opintojaan syksyllä ulkomailla; Luukkonen New Yorkin Manhattan School of Musicissa ja Ikävalko Amsterdamin konservatoriossa. Basisti Joonas Tuuria sen sijaan voi bongailla keikoilla ympäri Suomen, sillä kyseessä on suomijazzin yksi tämän hetken työllistetyimpiä kontrabasisteja.

Summer Jazz Clubin ennakkoliput ovat nyt myytävänä osana Mesenaattikampanjaa osoitteessa mesenaatti.me/summer-jazz-club. Myytävänä on myös esimerkiksi paketteja, joihin kuuluu keikkalipun lisäksi Laura Annika Quartetin Le Lac -EP. Keikkaa odotellessa EP:tä voi kuunnella Spotifysta.

http://mesenaatti.me/summer-jazz-club/
https://www.facebook.com/summerjazzclub

____

Kuuntele Le Lac -EP:tä / Listen LAQ's music:

Nettisivut / Website: http://laq.fi/
SoundCloud: https://soundcloud.com/lauraannikaquartet
Itunes: https://itunes.apple.com/fi/album/laura-annika-quartet-le-lac/id983029861?l=fi
Spotify: https://play.spotify.com/album/6YxORsEhgi8DLHfsE2gIDt