Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 9.7.

hämeenlinna

Linna Jazz 2015,Hämeenlinna, hämeenlinna9.7. Klo 19:00

keikka

Linna Jazz Hämeenlinnassa 9. - 12.7.!

VIP RISTEILY
19-22 m/s Silver Moon
Bianca Morales & The New FF
Elina Hjelt - Pertti Puusaari Duo
Jarne Wildeboer Duo (NED/FIN)
(SOLD OUT)

RANTAKASINO
21:00
Tommi Varjola feat. Jari Perkiömäki
Bianca Morales & The New FF
5 €

Lisätietoja festivaalin kotisivuilta.

jyväskylä

Club For Five & UMO: Mononen & Kärki – Erilainen tangokonsertti,Jyväskylän kesä, jyväskylä9.7. Klo 19:00

keikka

Juhlavuosiaan vuonna 2015 viettävät 40-vuotias UMO ja 15-vuotias Club For Five jatkavat suurta suosiota saavuttanutta Erilainen tangokonsertti -kiertuettaan Jyväskylän kesä -kaupunkifestivaalilla heinäkuussa. Viihdekonsertissa tarjoillaan Unto Monosen ja Toivo Kärjen ikivihreitä tangoja uusina ja yllättävinä versioina.

Erilainen tangokonsertti on kunnianosoitus kahdelle suomalaiselle säveltäjälegendalle. Monosen ja Kärjen tuttuihin sävelmiin avautuu uusi näkökulma, kun epätavallinen kokoonpano – big band ja viisihenkinen lauluyhtye – tuo omissa tulkinnoissaan yhteen erilaisia musiikkimaailmoja. Kohtalokas tango yhdistyy jännittävällä tavalla elokuvamusiikkiin, jazziin, discoon tai rockiin. Kekseliäät sovitukset, joista vastaavat mm. Marzi Nyman, Pessi Levanto ja Mikko Hassinen, vievät suomalaissäveliä ympäri maailman Amerikasta Argentiinaan ja Kuuban kautta Portugaliin.

Kapellimestarina Esko Heikkinen 

tampere

Häiriöjatsit,Kulttuuritalo Telakka, tampere9.7. Klo 21:00

keikka

Viides Häiriöjatsit-iltama Telakalla torstaina 9.7. klo 21 alkaen!

Tämän illan päätekijänä kuullaan nelikymppistä amerikkalaista rumpalia Chris Corsanoa, joka on ehtinyt urallaan saada soittoseurakseen lukuisia kovia nimiä. Muun muuassa Joe McPhee, Paul Flaherty, Mats Gustafsson, Thurston Moore, Bill Orcutt, Nels Cline, Evan Parker ja lista sen kuin kasvaa. Tällä kertaa kiertuetoverina on nuori tanskalainen fonisti Mette Rasmussen.

Häiriöjatsien muu anti koostuu salaperäisestä The Puke Eaters -triosta sekä toisesta kolmikosta, jossa meteliä nostattavat rumpali Simo Laihonen, fonisti Sami Pekkola ja kontrabasisti Tero Kemppainen.

Mette Rasmussen/Chris Corsano Duo (DK/US)
Tanskalaissyntyisen Mette Rasmussenin ja amerikkalaisen Chris Corsanon duo heittää toisen Suomen keikkansa lämminhenkisen Telakan kompaktilla lavalla. Moneen ehtivän Corsanon noin neljä kättä siivittävät armottomuudellaan ja tyylipuhtaudellaan Rasmussenin vinkuvaa, puhisevaa ja paikoin jopa raastavaa foninkäsittelyä. Eikä yhtään sovi epäillä näiden kahden nuorehkon ammattilaisen ehtymättömiä voimavaroja ja tapoja käsitellä instrumenttejaan illan viimeisinä tunteina niin että hiki valuu myös pitkin yleisön selkärankaa.

The Puke Eaters (FIN/US)
Häiriöjatsien viides vuosikerta käynnistyy psykedeelisesti The Puke Eatersin voimin. Sanaan psykedeelinen voi tämän trion kohdalla suhtautua hivenen varauksellisesti. Ääntelehtimisen ja äänien tuottamisen taustalla väijyvät poikkeuksellisesti hahmot Kristian Rädiätiön, Steen Guru ja The Slave. Yhtyeen juuret ulottuvat kutakuinkin kymmenen vuoden päähän ja nyt planeettojen asennot ovat suosineet yleisöämme sen verran että pääsemme nautiskelemaan: a) innovatiivisesta rytmiikasta, b) rapeasta helinästä, c) kurkku-urkujen virtaviivaisesta soinnista. Tai näistä kaikista yhtäaikaa.

Simo Laihonen/Tero Kemppainen/Sami Pekkola
Illan toinen trio oli ensin duo, jonka vanaveteen iskeytyi aina yhtä taipuisa kontrabasisti Tero Kemppainen. Duo Laihonen ja Pekkola ovat jo jonkin aikaa harrastaneet yhteisiä soittoharjoituksia, esiintymisiä ja toivon mukaan myös äänittämisiä. Pekkolan raaka tenorisaksofonitornado kohtaa hienotunteisen rumpali Laihosen, jonka ilmava tyyli ja rytmitaju pääsee välillä yllättämään yleisöä myös kovakätisellä soitolla. Odotamme yhtyeen konsertin kokonaisvaltaista yleisönhallintaa mielenkiinnolla.

Illan levyt pyöräyttää DJ Hologrammi-Ornette.

Liput 10 €.