Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Häiriöjatsit,Kulttuuritalo Telakka, tampere9.7. Klo 21:00

keikka

Viides Häiriöjatsit-iltama Telakalla torstaina 9.7. klo 21 alkaen!

Tämän illan päätekijänä kuullaan nelikymppistä amerikkalaista rumpalia Chris Corsanoa, joka on ehtinyt urallaan saada soittoseurakseen lukuisia kovia nimiä. Muun muuassa Joe McPhee, Paul Flaherty, Mats Gustafsson, Thurston Moore, Bill Orcutt, Nels Cline, Evan Parker ja lista sen kuin kasvaa. Tällä kertaa kiertuetoverina on nuori tanskalainen fonisti Mette Rasmussen.

Häiriöjatsien muu anti koostuu salaperäisestä The Puke Eaters -triosta sekä toisesta kolmikosta, jossa meteliä nostattavat rumpali Simo Laihonen, fonisti Sami Pekkola ja kontrabasisti Tero Kemppainen.

Mette Rasmussen/Chris Corsano Duo (DK/US)
Tanskalaissyntyisen Mette Rasmussenin ja amerikkalaisen Chris Corsanon duo heittää toisen Suomen keikkansa lämminhenkisen Telakan kompaktilla lavalla. Moneen ehtivän Corsanon noin neljä kättä siivittävät armottomuudellaan ja tyylipuhtaudellaan Rasmussenin vinkuvaa, puhisevaa ja paikoin jopa raastavaa foninkäsittelyä. Eikä yhtään sovi epäillä näiden kahden nuorehkon ammattilaisen ehtymättömiä voimavaroja ja tapoja käsitellä instrumenttejaan illan viimeisinä tunteina niin että hiki valuu myös pitkin yleisön selkärankaa.

The Puke Eaters (FIN/US)
Häiriöjatsien viides vuosikerta käynnistyy psykedeelisesti The Puke Eatersin voimin. Sanaan psykedeelinen voi tämän trion kohdalla suhtautua hivenen varauksellisesti. Ääntelehtimisen ja äänien tuottamisen taustalla väijyvät poikkeuksellisesti hahmot Kristian Rädiätiön, Steen Guru ja The Slave. Yhtyeen juuret ulottuvat kutakuinkin kymmenen vuoden päähän ja nyt planeettojen asennot ovat suosineet yleisöämme sen verran että pääsemme nautiskelemaan: a) innovatiivisesta rytmiikasta, b) rapeasta helinästä, c) kurkku-urkujen virtaviivaisesta soinnista. Tai näistä kaikista yhtäaikaa.

Simo Laihonen/Tero Kemppainen/Sami Pekkola
Illan toinen trio oli ensin duo, jonka vanaveteen iskeytyi aina yhtä taipuisa kontrabasisti Tero Kemppainen. Duo Laihonen ja Pekkola ovat jo jonkin aikaa harrastaneet yhteisiä soittoharjoituksia, esiintymisiä ja toivon mukaan myös äänittämisiä. Pekkolan raaka tenorisaksofonitornado kohtaa hienotunteisen rumpali Laihosen, jonka ilmava tyyli ja rytmitaju pääsee välillä yllättämään yleisöä myös kovakätisellä soitolla. Odotamme yhtyeen konsertin kokonaisvaltaista yleisönhallintaa mielenkiinnolla.

Illan levyt pyöräyttää DJ Hologrammi-Ornette.

Liput 10 €.

Keikat samana päivänä kaupungissa tampere

Ei muita keikkoja.