Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

TTT-klubi: Eero Koivistoinen Quartet feat. Jukka Eskola,TTT-klubi, Tampereen Työväen Teatteri, tampere28.3. Klo 21:30

keikka

Suomalaisen jazzin toteemi, saksofonisti Eero Koivistoinen tuo TTT-Klubille kvartettinsa sekä erikoisvieraana trumpetisti Jukka Eskolan.

Eero Koivistoinen sai Suomen Jazzliiton myöntämän Yrjö-palkinnon kaikkien aikojen ensimmäisenä muusikkona (1967). Amerikkalaisen jazzin uudet virtaukset saapuivat jaettavaksi Suomeen, kun Koivistoinen opiskeli Berkleen School of Musicissa ja työskenteli Dizzy Gillespien, Gil Evansin, Jack DeJohnetten, Randy Breckerin ja John Scofieldin kaltaisten muusikoiden kanssa.

Koivistoinen tunnetaan vahvasta rytmin käsittelystä, ja esimerkiksi hänen funkille flirttaileva fuusiolevynsä Wahoo! (Eero Koivistoinen Music Society) on edelleen haluttu harvinaisuus myös kansainvälisten keräilijöiden haaveissa. Syvyyttä soittoon on tuonut sittemmin myös laaja-alainen yhteistyö afrikkalaisten muusikoiden kanssa. Säveltäjänä Koivistoinen on big band -ympäristössä Suomen esitetyimpiä sekä yksi harvoista jazzmiehistä, joiden teoksia on kuultu myös sinfoniaorkestereiden ohjelmistossa.

Koivistoisen kvartetissa pianistina vaikuttaa Alexi Tuomarila – myös legendaarisen ECM-muusikon Tomasz Stánkon valinta tämän Euroopan- ja Yhdysvaltain-kiertueilla. Bassosta vastaa Jori Huhtala ja rummuista Jussi Lehtonen. Eero Koivistoinen Quartetilta ilmestyy uusi albumi juuri TTT-Klubin konsertin alla, joten uutta ohjelmistoa on luvassa klassikoiden rinnalla.

Kiinnostavana eturivin lisävahvistuksena TTT-Klubilla nähdään kuuma trumpetisti Jukka Eskola, joka on saavuttanut omassa sukupolvessaan samanlaisen pioneerin aseman kuin Koivistoinen aikoinaan, tunnustuksina mm. Sony Jazzpalkinto ja Pori Jazzin vuoden nuori taiteilija. Helsingin urbaanin jazz-skenen ässä on puhaltanut esimerkiksi yhtyeissä NuSpirit Helsinki, The Five Corners Quintet, Teddy Rok Seven, Jo Stance ja Ricky-Tick Big Band.

Koivistoinen ja Eskola lähtivät yhteisellä Japanin-kiertueelle marraskuussa 2014. TTT-Klubilla kahden sukupolven raskassarjalaiset nähdään jälleen rinnatusten!

Showtime klo 22, ovet klo 21.30.

Liput 15/12 €

Keikat samana päivänä kaupungissa tampere

Ei muita keikkoja.