Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Jukka Eskola Orquesta Bossa & Cyrille Aimée,Madetojan sali, oulu14.3. Klo 17:00

Jukka Eskola Orquesta Bossa

(+ Cyrille Aimée)
keikka

Kotimainen huipputrumpetisti Jukka Eskola saa rinnalleen ylistetyn laulajataiturin, New Yorkissa asuvan Cyrille Aiméen.

Ranskalaissyntyinen Aimée oli jo lapsena kiinnostunut mustalaiskulttuurista ja kiersi varhaisnuoruudessaan Eurooppaa esiintyen katumuusikkona. Hän päätyi Montreux'n jazzfestivaaleille, missä voitti laulukilpailun pääpalkinnon vuonna 2007. Tällä hetkellä Aimée on yksi kysytyimmistä jazzlaulajattarista Yhdysvalloissa.

Vuonna 2013 julkaistu albumi Jukka Eskola Orquesta Bossa nousi Emma-ehdokkaaksi. Orquesta Bossa muodostuu suomalaisen jazzin kärkikaartiin kuuluvien muusikoiden kvintetistä, jota täydentää jousikvartetti. Bossa nova ja rakastetut jazzstandardit kohtaavat ainutlaatuisessa konsertissa, jossa voi kuulla mestarillista jazzlaulua yhdistettynä tyylikkäisiin sovituksiin. Musiikki on hienostunutta ja ilmavasti svengaavaa.

"Michael Jackson brushes shoulders with Sarah Vaughan in the person of Cyrille Aimée." New York Times

"When you see Cyrille Aimée perform, you instantly fall in love with her" Jazz Times

"Aimée is the revelation." New York Daily News

Kesto n. 2h sisältäen väliajan.

Liput 26 € Lippupalvelusta tai 22 € S-Etukortilla Oulu10- palvelupisteistä sekä Valveen lippumyymälästä.

Cyrille Aimée (laulu) Jukka Eskola Orquesta Bossa: Jukka Eskola (trumpetti), Petri Puolitaival (saksofoni, huilu), Jaska Lukkarinen (rummut), Ville Herrala (basso), Peter Engberg (kitara), Ilkka Lehtonen (viulu), Teppo Ali-Mattila (viulu), Maarit Holkko (viola), Veli-Matti Iljin (sello)

Keikat samana päivänä kaupungissa oulu

NYConnection on TourTeatteriravintola, oulu14.3. Klo 21:00

keikka

NYConnection on suomijazzin ykkösnimistä ja kansainvälisesti maineikkaasta israelilaispianisti Roy Assafista koostuva yhtye, jonka materiaalissa jazztradition älykkyys, harmonia ja swing kohtaavat folkista ammentavan laulelmallisuuden. Mantereita ja traditioita yhdistävän nelikon musiikissa sävellykset jättävät tilaa soittajille ja yhteiselle improvisoinnille. Yhtye julkaisi keväällä 2014 toisen albuminsa Urban Griot. Griotit olivat länsiafrikkalaisia laulajia, runoilijoita ja tarinankertojia, jotka tunnettiin kyvystään yhdistää perinteikäs ilmaisu nykyhetkeen.

Jaska Lukkarinen, rummut
Roy Assaf (USA), piano
Jussi Kannaste, saksofoni
Antti Lötjönen, basso

Liput 15/10 € Jazz 20 ry:n jäsenet 10 €

MESTARIKURSSIN KLUBI Rytmimusiikin mestarikurssin opiskelijat esiintyvät konsertin jälkeen. Vapaa pääsy.