Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Vapaat äänet -kiertue 2015,Kanneltalo, helsinki12.3. Klo 19:00

ALEATORIC (www)

IMPÉRIAL QUARTET (www)

keikka

 

Pianisti Aki Rissasen Aleatoric-trio ja ranskalainen Impérial Quartet aloittavat Vapaat äänet -kiertueensa Kanneltalossa 12.3.

Pianisti Aki Rissasen ja belgialaissaksofonisti Robin Verheyenin sekä palkitun rumpali Markku Ounaskarin muodostama trio luottaa hetken taikaan. Saksofonistikaksikko Damien Sabatierin ja Gérald Chevillonin luotsaama Impérial Quartet kuuluu Ranskan vilkkaan jazz-skenen piristävimpiin tulokkaisiin.

Järjestyksessään 26. ranskalais-suomalainen Vapaat äänet -kiertue pyörähtää käyntiin torstaina 12. maaliskuuta, kun suomalais-belgialainen Aleatoric-trio ja ranskalainen Impérial Quartet tähdittävät kovatasoista jazz-iltaa. Yhtyeet tekevät maaliskuisen kiertuerupeamansa puitteissa kaikkiaan viisi yhteisesiintymistä ympäri Suomea ja esiintyvät lisäksi omillaan – Aleatoric kolmen ja Impérial Quartet viiden keikan verran. Helsingin ohella keikkapaikkakuntia ovat Kerava, Loimaa, Turku, Salo, Loviisa, Joensuu, Ylivieska, Raahe, Kuopio ja Jämsä. Kiertue toteutetaan Vapaiden äänien ja Suomen Jazzliiton yhteistuotantona.

Kotimaisen jazzin kärkikastiin kuuluvan pianisti Aki Rissasen ja belgialaissaksofonisti Robin Verheyenin duotyöskentelyn pohjalta syntynyt Aleatoric-trio satsaa ilmaisussaan improvisaatioon ja hetken taikaan. Yhtyeen kolmas jäsen on rumpali Markku Ounaskari, joka on tuorein Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnon voittaja vuoden 2014 suomalaisena jazzmuusikkona. Vuonna 2013 julkaistu trion nimeä kantava Aleatoric-albumi on äänitetty yhden päivän aikana improvisoiden, ensimmäisiin ottoihin luottaen. Tähän levyn nimi viittaakin: musiikkiin, joka syntyy hallitun sattumanvaraisuuden kautta. Vahva kolmikko on omimmillaan keikkalavalla luodessaan uutta yhdessä vuorovaikutuksessa yleisönsä kanssa.

Ranskalainen Impérial Quartet perustuu yhtä lailla pakottoman yhteistyön myötä hioutuneeseen ajatukseen jazz-yhtyeestä saumattomasti läpi luomisprosessin kommunikoivana yksikkönä. Bändin perustaneet saksofonistit Damien Sabatier ja Gérald Chevillon ovat soittaneet yhdessä teini-iästä asti ja hioneet soittoaan aluksi katumuusikkoina. Pitkän yhteistyön tulos on kuultavissa Impérial Quartetissa, jossa Sabatier ja Chevillon tutkivat ennakkoluulottomasti äänen laajaa väriskaalaa seuranaan saumattomasti groovaava komppi. Kvartetin täydentävät basisti Joachim Florent ja rumpali Antonin Leymarie, jotka ovat tuttuja useista maailmalla mainetta niittäneestä ranskalaisesta nykyjazzkokoonpanosta.

Liput alk. 13/9 €

 

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Nina Mya goes StandardKoko Jazz Club, helsinki12.3. Klo 21:00

keikka

Nina Mya (s.1989) on suomalainen jazzlaulaja, säveltäjä ja laulunopettaja. Hän on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt rakentaa itselleen vankan aseman Suomen jazzpiireissä ja tehdä monipuolisesti uraa niin yhtyeensä johtajana kuin vierailevana solistinakin.

Hänet on palkittu lukuisia kertoja, muun muassa Young Nordic Jazz Comets –yhtyekilpailun solistipalkinnolla sekä Pori Jazzin Vuoden Taiteilija 2012 –tittelillä. Hän on julkaissut kaksi levyä, Flying Solo (2012) ja Our Time (2014).

Nina Myan musiikilliset vaikutteet ovat vahvasti 50- ja 60-luvun amerikkalaisessa jazzperinteessä ja modernissa vokaalijazzissa sekä soul- ja R&B -musiikissa. Ninaa onkin kuvailtu traditionaalisen ja modernin jazzlaulun väliseksi sillanrakentajaksi. Hänen suurimpia innoittajiaan musiikissa ovat Herbie Hancock, Miles Davis, Nat King Cole, Carmen McRae, Jon Hendricks ja Aretha Franklin.

”Kun kuulija keskittyy Ninan ääneen, hän saa kuultavakseen jotain sellaista, mihin harva nuori jazzlaulaja pystyy. Ninan kokonaisrepertuaarin hallinta on upeaa, tasavarmaa, tinkimätöntä, soivaa. Tunteikkaan koskettavaa. Sekä sanallisena että sanattomana lauluna.” -Jazzrytmit 09/2014

12.3. Koko Jazz Clubilla kuultavalla keikalla Nina Mya esittää hänelle rakkaimpia jazzstandardeja poikkeuksellisesti eri kokoonpanon kanssa kuin normaalisti.

Nina Mya – voc
Pope Puolitaival – sax
Joonas Haavisto – pno
Joonas Tuuri – bass
Tuomas Timonen – drs

Ovet avataan klo 20:00.

Showtime klo 21:00